Bali, Indonezia

Bali, Indonezia – Sursa foto: zephyr_p/Shutterstock.com

Una dintre cele mai renumite destinații de vacanță din lume, Bali, mica insulă tropicală din Indonezia situată între insulele Java, Lombok și Sumatra, este zugrăvită în imagini paradisiace, având o sumedenie de plaje exotice de o frumusețe rar întâlnită, culturi terasate de orez pitorești, peste 10 000 de temple hinduse și oameni minunați.

De mai bine de un secol, plajele acestei remarcabile provincii indoneziene își fascinează vizitatorii, unele dintre ele având nisip fin și alb asemănător cu cel din Maldive, în timp ce altele au un nisip negru ce indică trecutul vulcanic al insulei.

Indiferent de ceea ce cauți, fără îndoială există o plajă în Bali care să fie pe gustul tău.

În opinia celor mai mulți vizitatori, următoarele cinci merită cea mai multă atenție:

1. Plaja Kuta

Kuta Beach, Bali

Kuta Beach, Bali

Evitată de localnici, care o consideră mult prea occidentală, plaja din Kuta este plină de hoteluri și localuri de lux în care au investit mai mulți afaceriști americani și europeni.

Este aproape de aeroport, are resorturi excelente și moderne, ce oferă turiștilor o mare varietate de activități și este potrivită atât pentru cei care călătoresc singuri, cât și pentru familii sau pentru persoanele foarte vârstnice.

În ciuda reputației sale de locație mult prea aglomerată și turistică, plaja din Kuta a reușit să-și mențină până în ziua de azi o mare parte din farmecul său pre-colonial, fiind de asemenea un loc grozav de admirat apusurile de soare.

În plus, combinația dintre luxul cerut de turiștii secolului XXI și atmosfera unică a culturii indoneziene din secolul XIX este cu adevărat încântătoare!

2. Plaja Legian

Legian Beach, Bali

Legian Beach, Bali

Una dintre cele mai populare plaje din Bali din ultimii ani, Legian își atrage vizitatorii cu nisipul său blând și alb ca zăpada, dar mai ales cu valurile ideale pentru surfing, fiind, alături de plaja Balangan din Uluwatu, preferata practicanților sporturilor de apă.

Mai puțin aglomerată decât Kuta, plaja Legian are totuși tot ceea ce își poate dori un turist într-o zi de relaxare. În plus, pe lângă plajă există numeroase tarabe, magazine mici, restaurante și cafenele, precum și spa-uri, baruri și cluburi.

3. Plaja Padang Padang

Padang Padang, Bali

Padang Padang, Bali

Devenită celebră la nivel internațional după ce a apărut în filmul „Eat, pray, love”, în care rolul principal feminin este jucat de Julia Roberts, această plajă din sudul insulei Bali este frecventată mai mult de hipioți și de turiștii care preferă vacanțele simple și lipsite de extravaganțe.

Ca un mic loc secret, plaja este înconjurată de stânci și corali, într-un decor natural spectaculos. Valurile Oceanului Indian sunt destul de mari în această zonă, prin urmare plaja este ideală pentru practicarea sporturilor nautice, în special pentru surfing.

4. Plaja Amed

Plaja Amed, Bali

Plaja Amed, Bali

Preferata pasionaților de viață marină și scuba diving, plaja Amed este situată în partea de est a insulei, departe de resorturile turistice. Spre deosebire de celelalte plaje, nisipul din Amed este întunecat, aproape negru și destul de aspru, dar adevărata frumusețe a acestei destinații nu este pe plajă, ci în larg și sub apă.

Este un adevărat paradis pentru scafandri, atât din punct de vedere al florei cât și al faunei, având o sumedenie de specii de corali, pești și mamifere marine care mai de care mai interesante.

5. Plaja Pandawa

Pandawa Beaach, Bali

Pandawa Beaach, Bali

Dacă ești în căutarea plajei exotice perfecte, cu nisip alb și apă turcoaz, atunci plaja Pandawa este locul cel mai potrivit pentru tine. Situată în satul Kutuh din sudul insulei, această plajă este ideală pentru zilele de relaxare, când ai chef să stai sub o umbrelă, cu un cocktail în mână, admirând valurile prietenoase ale Oceanului Indian.

În plus, la doar câteva sute de metri poți explora câteva peșteri artificiale superbe în care se găsesc statuile celor cinci Pandawas, eroii epocii Mahabaratha, fapt ce dovedește că această plajă nu este bogată doar în peisaje, ci și în cultură.

Pe lângă plaje, insula Bali are, de asemenea, numeroase temple, ruine istorice, spa-uri și vulcani ce atrag sute de mii de turiști anual. Descoperă-le și tu profitând de ofertele noastre de vacanță!