Belek (1)Belek, o statiune din regiunea turceasca Antalya, nu este o destinatie pentru oricine. Daca esti insa un pasionat de locatii luxoase, peisaje interesante si cumparaturi, atunci ai gasit cu siguranta locul care sa te incante. Cunoscuta pentru numeroasele cluburi de golf si pentru hotelurile impresionante de 5 stele, Belek este destinatia care iti poate trezi imaginatia.

Statiunea Belek se poate lauda cu peisaje deosebite, cu servicii ireprosabile, dar si cu o istorie deosebita, aici existand cateva monumente care iti vor ramane intiparite in minte. Ceea ce atrage foarte mult insa, este perioada foarte mare de zile din an in care este soare, aproximativ 300 de zile.

In statiunie se afla o multime de zone interesante care sunt destinate turistilor, insa daca luam in considerare faptul ca majoritatea hotelurilor sunt bine puse la punct, iar serviciile sunt extrem de diversificate, nici nu ne mira ca multi turisti nu parasesc statiunea pe durata sederii lor.

Care sunt principalele obiective din Belek?

Cand spui Belek spui cluburi de golf, asadar, pasionatii acestui sport se vor simti in largul lor in statiunea turceasca. Cluburi precum Pasha Golf Course sau Sultan Golf Course, te pot retine zile intregi pentru a te bucura de placerea acestui sport. Chiar daca nu ai jucat niciodata golf, daca ajungi in Belek te poti indragosti de el.

Daca nu vrei sa joci golf, cu siguranta ai multe alte lucruri de facut. Un obiectiv turistic ce nu trebuie ratat este Teatrul Aspendos, care este cel mai bine conservat teatru roman din Asia Mica. Acesta a fost construit in secolul II si a reprezentat un adevarat centru economic in perioada romana.

Interesant este si centrul de fabricare a bijuteriilor care este inca in functiune si care este cel mai mare din Turcia. Asadar, daca vrei sa achizitionezi bijuterii de calitate direct din tara bine cunoscuta pentru aurul ieftin, poti sa vizitezi Belek.

Cascadele Kursunlu si Manavgat sunt adevarate minuni. Prima a fost declarata parc national datorita florei si a faunei foarte bogate si este un loc in care descoperi pe indelete intreaga bogatie naturala a Turciei. Aici gasesti pini, maslini, smochini sau leandri, dar si monumentul natural care da numele intregului parc, cascada Kursunlu. Aceasta se formeaza din izvoarele care ies la suprafata si ofera o imagine deosebita.

Cea de-a doua cascada este Manavgat si este o atractie turistica deosebit de importanta pentru turci. Peisajul de aici pare rupt din Rai, iar partea cu adevarat placuta este faptul ca poti sa te relaxezi la un restaurant sau la o terasa de langa cascada, privind maretia naturii ce se intinde in  jurul tau.

In apropierea statiunii mai poti descoperi si o serie de orase antice, cum ar fi Xanthos, Perga, Sagalassos sau Aspendos, care sunt adevarate marturii istorice pentru perioadele elene si romane.

Parcul acvatic Antalya ar putea sa fie si el extrem de atractiv, mai ales daca esti in vacanta alaturi de cei mici. Acesta ofera un divertisment de buna calitate, pentru toate varstele. Spre deosebire de alte parcuri acvatice in care ai fost, Antalya este un parc cu adevarat luxuriant. Aici vei gasi restaurante si magazine de lux, care sa iti ofere o doza uriasa de relaxare si de confort.

Delfinariul din Antalya este un alt loc care poate sa incante deopotriva adultii si copiii. Aici poti cunoaste delfinii, leii de mare si balenele albe si te poti bucura de spectacole deosebite.

Care sunt elementele ce ies in evidenta in Belek?

– Imensele paduri de pini din jurul statiunii, in care poti sa te pierzi in drumetii deosebit de frumoase;

– Investitiile uriase facute aici si concretizate in cele peste 30 de hoteluri de 5 stele;

– Spatiile verzi si numeroasele terenuri sportive, printre care se remarca cele de golf, tenis sau fotbal;

– Atmosfera luxurianta, ideala pentru familii si pentru cei care sunt in cautarea relaxarii totale.

Pentru mai multe detalii, va asteptam pe site-ul Dertour sau in agentiile noastre.

Belek (2) Belek (3)