IsraelIsraelul este locul in care vechiul se intalneste cu noul, iar spiritualul se imbina cu materialul. Este un loc in care estul se intalneste cu vestul. Locul special pe care s-au nascut cele trei religii monoteiste principale ale lumii – iudaismul, crestinismul si islamul. Unde toleranta religioasa si democratia infloresc. Este un taram venerat de miliarde de oameni de pe tot globul pamantesc. Timp de secole, Israelul a fost considerat intersectia civilizatiilor, unde armatele poposeau, negustorii tranzactionau si migrantii traversau dealurile si vaile sale. In niciun alt loc de pe planeta nu se poate simti mai bine energia divina decat in Israel.

In fiecare an, peste un milion de calatori si turisti viziteaza Israelul. Acesta a devenit una dintre cele mai cautate destinatii turistice pentru calatorul din ziua de azi. De la drumurile pietruite din Orasul Vechi al Ierusalimului la cafenelele de moda din Tel Aviv, oricine poate gasi un loc in Israel in care sa se simta ca acasa. Amestecul de sunete, mirosuri exotice si atractiile unice de pe acest taram sfant nu poate fi gasit in nicio alta parte de pe Pamant.

Desi ebraica si araba sunt ambele limbi oficiale ale Israelului, vizitatorii se pot descurca destul de usor comunicand in limba engleza sau franceza. Timpul petrecut aici se scurge extrem de repede atunci cand alegi sa faci cumparaturi intr-un Shuk arab (piata in aer liber), intr-un mod relaxat si usor. Cu toate acestea, tara ofera o multime de atractii turistice care nu se gasesc in alte locuri ale lumii, asadar ar fi pacat sa le ratezi in schimbul shoppingului zilnic.

Daca alegi Israelul ca viitoarea ta destinatie turistica, ai putea sa iti faci propriul tau itinerariu, sa participi la o excursie pusa la punct de o agentie de turism sau sa vizitezi in compania unui ghid personal. Indiferent care este alegerea ta, cu siguranta vei fi multumit de ceea ce vei vizita in aceasta frumoasa tara.

Exista mai multe tururi diferite disponibile – in functie de ceea ce cauta turistul. Excursiile crestine ofera pachete ce se concentreaza pe locurile sfinte crestine din Galilea (Nazareth si Capernaum), Ierusalim (via Dolorosa), Betleem (Biserica Nasterii Domnului) si multe alte obiective populare.

Excursiile pentru evrei sunt, de asemenea, abundente. Intr-un astfel de tur vei vizita, cel mai probabil, orasul sfant antic Hebron. In Hebron, poti vizita si te poti ruga la Mormantul Patriarhilor, unde stramosii natiunii evreiesti (Avraam, Isaac si Iacov) sunt ingropati impreuna cu sotiile lor. Un lucru pe care trebuie sa il viziteze toata lumea, indiferent de religie, este Zidul de Vest din orasul vechi din Ierusalim, care este considerat de multi ca fiind cel mai sfant loc in iudaism.

Zidul de Vest este un vestigiu antic al Templului din Muntele Templului din Orasul Vechi al Ierusalimului. Este partea de vest a peretelui care a fost folosit pentru a inconjura Templul. Istoria Templului dateaza din anul 1004 i. Hr., cand Regele David a inceput sa domneasca peste Ierusalim si a inceput sa adune materiale pentru constructia acestui monument. Cu toate acestea, Templul a fost ridicat mai tarziu, de fiul sau, Solomon. Toti iudeii au participat la lucrarile de constructie a acestei structuri, reusind sa o finalizeze in termen de opt ani. Cand Israelul a fost cucerit de babilonieni in anul 586 i. Hr., destinul teribil a lovit locul sfant al iudeilor, deoarece acesta a fost distrus prin ordinul regelui Nabucodonosor. Templul a fost construit din nou o jumatate de secol mai tarziu, fiind restaurat si modernizat de Irod cel Mare in anul 20 i. Hr. Cu toate acestea, aceasta cladire a fost menita sa nu ramana pentru totdeauna, fiind arsa de catre romani in anul 70. Acum, tot ce a mai ramas este Kotel – un zid inalt de 62 de metri, care simbolizeaza trecutul bogat si suferinta poporului evreu.

Exista multe locuri de vizitat in Israel care merita tot efortul. Exista multe lucruri interesante in Golan Heights si Rosh Hanikra in nord, dar si in Eliat, Masada si Marea Moarta din regiunea de sud si in regiunea desertica. Cu toate acestea, orice expert in calatorii iti va spuna, fara indoiala, ca bijuteria coroanei de deplasare in Israel este Ierusalimul.

Desi Ierusalimul nu este un oras mare in comparatie cu alte capitale ale lumii, acesta este plin de multe atractii turistice. Pentru a vizita toate obiectivele turistice din Orasul Vechi din Ierusalim, de pilda, este nevoie de cel putin doua zile. Cartierul Crestin via Dolorosa este un alt loc absolut spectaculos, ideal pentru fiecare crestin care vine aici in pelerinaj. Exista, de asemenea, o multime de lucruri de vazut in cartierele armene si musulmane. In timp ce vizitezi cartierul evreiesc, nu se poate sa ignori anumite locuri, cum sunt Casa Burnt, Tunelul Vestic subteran si, desigur, Zidul de Vest. Chiar in afara orasului vechi, turistii au ocazia de a vizita Muntele Maslinilor si Cetatea lui David, unde vor admira elemente arheologice deosebite, inclusiv Tunelurile Imparatului Ezechia.

O calatorie in Israel ar trebui sa fie una dintre experientele cele mai satisfacatoare si de neuitat pe care le vei avea vreodata. Experimenteaza tot ce are de oferit Tara Sfanta, gusta din toate atractiile sale, simte-te liber sa savurezi fiecare minut din calatoria ta si bucura-te din plin de toate atractiile acestui taram! Apreciaza Israelul pentru frumusetea sa fizica si spirituala, deoarece nu exista niciun alt loc in lume precum Tara Sfanta!

Pentru mai multe detalii, va asteptam pe site-ul Dertour sau in agentiile noastre.