*Sursa foto: CHAINFOTO24 / Shutterstock.com

Plajele din Thailanda sunt legendare. In fiecare an, milioane de oameni din toate colturile lumii ajung sa se bucure de nisipul fin si auriu ce acopera frumoasele plaje insorite din aceasta tara exotica a Asiei. Desigur, nu toate statiunile thailandeze sunt la fel – ele sunt foarte diversificate, astfel ca turistii au de unde alege, indiferent de gusturile pe care le are fiecare. Fie ca preferi o plaja salbatica si mai putin populata sau o plaja plina de viata, in care turistii vin in numar mare pentru a se bucura de atractiile ei, exista ceva perfect pentru tine.

Iata un top cu cele mai frumoase plaje din Thailanda:

Plaja Patong, Phuket

Cu trei kilometri de nisip auriu ce se intinde pe un golf racorit de apa albastra si spumanta, Patong este, probabil, cea mai populara plaja din Thailanda. Pentru multi, aceasta plaja este motivul pentru care aleg sa viziteze Thailanda si, in special, Insula Phuket, statiunea fiind ocupata in mare parte pe tot parcursul anului. In timp ce multi vizitatori ajung sa descopere si alte plaje de pe Phuket si din alte insule din Marea Andaman, Patong pastreaza un numar surprinzator de fani loiali. Acestia iubesc atmosfera plina de viata a plajei, gama larga de sporturi nautice si, totodata, diversitatea de restaurante si baruri ce se intind de-a lungul malului marii.

Pe plaja Patong, negustorii ambulanti sunt peste tot. Acestia vand de la bratari luminoase si tricouri la DVD-uri si elefanti de jucarie. De asemenea, pe plaja, turistii pot avea parte de un masaj thailandez ca la carte. Iar cand soarele apune, plaja Patong se poate lauda cu una dintre cele mai fabuloase vieti de noapte, mereu existand petreceri pe plaja si localuri cu muzica energica, unde oamenii au parte de clipe de neuitat.

Plaja Khao Takiab, Hua Hin

Una dintre statiunile cele mai traditionale din Thailanda si locul de refugiu preferat al familiilor instarite din Bangkok, Hua Hin este, de asemenea, statiunea ce gazduieste familia regala thailandeza. In timp ce plaja principala din oras este foarte populara, trebuie neaparat sa iti faci timp pentru a vizita o plaja mai interesanta, denumita Khao Takiab, care se gaseste la cateva minute de condus pana la coasta. Pentru a ajunge acolo, ai putea, de asemenea, sa iei autobuzul verde ce pleaca din piata Hua Hin.

Cu o intindere larga si lunga de plaja, Khao Takiab iti ofera posibilitatea de a practica mai multe tipuri de sporturi nautice, de a face excursii cu barca pana la apropiata Insula Singto, oferindu-ti totodata sansa de a vizita incredibilul Templu de Aur Buddha. Pe plaja, frumoasele thailandeze iti vor oferi prilejul de a beneficia de un masaj traditional, iar restaurantele situate in apropiere de spuma marii te vor atrage prin delicatesele lor locale. Unul dintre cele mai memorabile si distractive lucruri pe care le poti face pe plaja Khao Takiab este o plimbare pe un elefant! De asemenea, satul de pescuit Khao Takiab este un loc frumos in care sa te relaxezi departe de hotelurile pretentioase ce se gasesc pe plaja luxurianta.

Plaja Railay, Krabi

Cu o imagine pe care o vedem adesea pe cartile postale din Thailanda, putine plaje se pot compara cu frumusetea plajei Railay. Accesibila numai cu barca cu coada lunga care pleaca din orasul Ao Nang, plaja Railay este renumita pentru decorul sau de poveste alcatuit din nisip fin, apa limpede precum cristalul si stanci masive de calcar. Fie ca te duci pe plaja pentru a cauta relaxare, putin alpinism pe rocile uriase sau pentru a te bucura de serviciile de inalta calitate ale spa-urilor si barurilor din statiunile golfului, profita din plin de acest paradis tropical.

Este practic imposibil sa faci o fotografie acestui peisaj de vis fara ca prietenii tai de acasa sa nu te invidieze pentru vacanta ta. Aici ai ocazia de a surprinde cel mai frumos rasarit de soare, dar si de a gusta din cele mai proaspete si delicioase fructe de mare, pe care le poti consuma la aproape orice restaurant din statiune. In timpul serilor, barurile prind un vibe relaxant, oferind, de asemenea, diverse spectacole in care dansatori profesionisti jongleaza cu focul.

 

Plaja Haad Rin, Ko Pha Ngan

Aceasta este casa faimoaselor petreceri Luna Plina, unde vin mii de tineri petrecareti din toate partile lumii in fiecare luna. De la apus pana la rasaritul soarelui, plaja Haad Rin este plina cu oameni liberi si dornici de distractie, care se bucura de muzica in plina expansiune ce se aude din toate barurile de pe linia de coasta. Cea mai mare petrecere de acest tip are loc de Anul Nou, cand peste 50 000 de oameni vin pe insula pentru a sarbatori Revelionul intr-un mod incendiar.

Situata peste Golful Thailandei din Koh Samui, Haad Rin este una dintre cele mai linistite si relaxante plaje din intreaga tara. Aici poti lua cina in micile restaurante de familie sau te poti distra in barurile de noapte in care atmosfera este una de petrecere pe tot parcursul anului.

Plaja Chaweng, Koh Samui

Marginita de hoteluri si restaurante, plaja Chaweng este cea mai populara intindere de nisip de pe aceasta insula tropicala fermecatoare. Exista un motiv bun pentru aceasta popularitate mare: intinderea larga de nisip si plaja usor in panta sunt ideale pentru inot pe tot parcursul anului. Aici nu exista niciun drum care sa separe prima linie de bungalouri si vile de mare. O “casa la plaja” aici inseamna literalmente casa pe plaja.

Pe plaja Chaweng, turistii pot gasi, de asemenea, o serie excelenta de restaurante, spa-uri de sanatate si frumusete, dar si buticuri elegante si magazine cu marfa atragatoare.

Plaja Surin, Phuket

Adesea mentionata ca “Hollywood-ul din Phuket”, aceasta plaja este locul in care ai mereu sansa de a intalni o celebritate sau un superstar. Acest lucru se datoreaza multitudinii de vile extrem de impozante si hotelurilor luxoase de clasa mondiala grupate in zona plajei Surin. Plaja incanta vizitatorii prin nisipul sau alb si prin uimitoarea apa proaspata si spumoasa. Sederea pe un sezlong sub o umbrela pe aceasta plaja te va face sa te simti ca in paradis. In plus, restaurantele in stil thailandez, aliniate in spatele plajei, te asteapta sa iti ofere cele mai bune preparate culinare.

De pe plaja Surin poti, de asemenea, sa inchiriezi un yacht sau o barca cu motor pentru a merge intr-o croaziera de-a lungul coastei sau, de ce nu, pentru a face cumparaturi din buticurile exclusiviste din apropiere. Daca esti un hedonist care iubeste cel mai bun din tot, Surin este, in mod sigur, locul de vacanta ideal pentru tine!


Afla mai multe detalii despre ofertele Dertour pentru Thailanda pe urmatorul link: http://bit.ly/2vLyD5y