Mauritius (1)Mauritius este o mica insula tropicala situata la aproximativ 2400 de kilometri de coasta de sud-est a Africii, chiar dincolo de Madagascar. Fiind in sud-vestul Oceanului Indian si la mai putin de 2000 de kilometri de Ecuator, Mauritius are un climat tropical si o varietate de animale salbatice interesante, plaje exotice si peisaje spectaculoase.

Acest paradis indepartat din Oceanul Indian a fost initial o insula vulcanica si acopera o suprafata de 1865 de kilometri patrati. Vulcanul inactiv Trou Aux Cerfs este perfect pentru cei cu un gust de aventura, oferind o vedere panoramica a insulei.

In ciuda pozitiei sale geografice, insula Mauritius se bucura de o popularitate din ce in ce mai mare, atragand turisti din intreaga lume (doar din Marea Britanie sosesc in fiecare an in jur de 100.000 de vizitatori). Asadar, putem spune ca insula Mauritius este un adevarat paradis, oferind turistilor vacanta ideala.


Profita de super oferta Dertour: 7 nopti cazare, mic dejun, avion + transferuri la 1.155 euro/persoana. Detalii –> http://bit.ly/2pC5eHV


Dar care sunt cele mai bune locuri de vizitat in Mauritius?

Frumoasele plaje din Mauritius

Nu se poate vizita Mauritius fara a petrece ceva timp pe plajele sale. Aici, nisipul este atat de fin si de alb, iar albastrul linistit al apelor calde ale Oceanului Indian se imbina atat de bine cu restul decorului, incat ai crede ca daca exista un paradis pe Pamant, atunci, cu siguranta, acesta este locul! Fie ca preferi sa te scalzi in razele fierbinti ale soarelui sau adori sa inoti printre valurile prietenoase ale oceanului, plajele din Mauritius sunt, in mod sigur, printre cele mai bune plaje din intreaga lume.

Cel mai bun loc in care poti gasi cele mai remarcabile si celebre plaje este nord-vestul insulei, cunoscut sub numele de “Mauritian Riveria”. Aici se gasesc cele mai frumoase statiuni de vacanta, iar acest lucru nu este de mirare.

De la linistitul aer al plajei Mont Choisy la rocile vulcanice si apa turcoaz ale plajei Blue Bay, Mauritius detine in definitiv unele dintre cele mai bune selectii de plaja din lume. Grand Baie si Pereybere sunt, de asemenea, doua dintre cele mai populare plaje din Mauritius.

Mauritius se gaseste intr-o locatie atat de retrasa in Oceanul Indian, incat, uitandu-te in orizont, nu ai cum sa nu te simti linistit, impacat si fericit. Sentimentul de libertate pe care il simti atunci cand te afli pe plajele din Mauritius este accentuat de apusurile de soare care umplu cerul pe timp de seara. O astfel de priveliste depaseste cu mult genul unei “oportunitati de a face o fotografie”.

In apele care inconjoara insula pot fi gasite multe creaturi marine interesante, inclusiv delfini, caracatite, broaste testoase, pesti-cutie sau corali. In timpul lunilor de vara, oceanul prezinta o varietate de culori, fiind extrem de atractiv pentru cei care adora experientele submarine si plimbarile cu barca.

Mauritius (2)

Rezervatia La Vanille – Parc Natural cu Testoase Gigantice si Crocodili

Situat in centrul coastei de sud, acest parc are o gradina zoologica cu mai mult de 2000 de crocodili si 1000 de broaste testoase gigantice, care misuna printre palmieri, bananieri si bambus.

Fiecare ghid al parcului este extrem de prietenos cu turistii, facandu-te sa te simti in siguranta si, evident, bine informat. Aici ai ocazia de a face fotografii superbe prin vegetatia luxurianta dominata de testoase. Ai sansa de a vedea chiar si crocodili.

Daca esti in vacanta cu copiii, nu ezita sa te duci si la “Jungle Adventure Playground”, unde cei mici se vor distra pe cinste.

Impresionantul insectar este unul dintre cele mai bune locuri de vizitat in Mauritius. Aici, vizitatorii pot vedea o colectie vasta de 23.000 de specii de insecte originare din Mauritius, precum si o mare varietate de fluturi cu aripi intens colorate. Intre timp, gandacii gigantici si paianjenii te vor speria mai mult decat crocodilii din carcase.

In Rezervatia La Vanille, turistii au ocazia de a vedea, de asemenea, iguane, manguste, lilieci mari de fructe, maimute, caprioare, mistreti, etc.

Port Louis

Port Louis este capitala si este un must see pentru oricine doreste sa viziteze aceasta insula. Este un oras infloritor, plin de cultura, cu mult divertisment si cu o sumedenie de restaurante.

Dupa cum sugereaza si numele, Port Louis adaposteste o varietate de iahturi elegante si nave de croaziera. In timpul anilor 1700, francezii au ales aceasta locatie, in special, pentru comert international, datorita adapostului oferit de lantul muntos Moka, ce atinge inaltimea de 800 de metri. Port Louis este al doilea cel mai mare cartier financiar din intreaga Africa (dupa Johannesburg), fiind, totodata, locuit de mai mult de 145.000 de oameni.

Muzeul de Istorie Naturala are o colectie fascinanta de exponate, inclusiv replici de animale, creaturi marine si o pasare Dodo reconstruita dupa singurul schelet existent al acestei pasari.

Daca esti interesat mai mult de natura si fauna salbatica, atunci locul tau preferat din Port Louis trebuie sa fie gradina botanica Pamplemousses, pe care o gasesti in nord-estul orasului. Aceasta gradina a fost infiintata in 1735 si contine un numar mare de plante, aici fiind mai mult de 500 de specii diferite. Gradina botanica are, de asemenea, un loc special pentru picnic, unde poti lua masa in apropierea unei zone in care se aventureaza pesti rapitori.

Parcul National Black River Gorges – Rezervatie Naturala

Parcul National Cheile Negre este situat in partea de sud-vest a insulei si acopera 3,5% din toata suprafata acesteia. Aici traiesc mai mult de peste 300 de specii de plante si 9 specii de pasari unice pentru Mauritius, cum ar fi porumbelul roz, care a fost candva la un pas de disparitie. Pisicile salbatice, broastele Bull si maimutele sunt alte animale salbatice care pot fi vazute in acest parc natural.

Turistii pot vizita Parcul National Cheile Negre urmand trasee de drumetii sau calatorind cu autobuze pe care le pun la dispozitie agentiile de turism. Este de preferat sa vizitati insula Mauritius intre lunile septembrie-ianuarie, atunci putandu-se observa cresterea spectaculoasa si bogatia padurilor tropicale. Una dintre padurile tropicale cele mai vizitate din aceasta rezervatie naturala este Domaine du Chasseur, care este situata in partea de est a parcului.


Descopera ofertele Dertour in Mauritius, aici – http://bit.ly/2rhoJ51


Insula Mauritius (1) Insula Mauritius (2)