ibiza-foto-view-apartIbiza este un loc magic in care distractia se combina cu relaxarea totala, cu peisaje impresionante si cu oameni frumosi, generand o atmosfera unica. Plaje desprinse parca din alta lume, cultura deosebita si petreceri, multe petreceri, toate se gasesc pe aceasta insula spaniola.

Ibiza este o insula situata in arhipelagul Baleare si este a treia ca marime din zona. Aceasta are nu mai putin de 5 municipii: San Atonio, Santa Eulalia del Rio, San Jose, San Juan Bautista si evident, Ibiza.

Ajuns pe insula, vei descoperi o istorie extrem de diversa, construita de-a lungul timpului de cartaginezi, romani, bizantini, arabi si crestini. Curentul Hippie a fost si el prezent din plin in acest loc, ca mai tarziu, muzica de relaxare si cea produsa de DJ uriasi precum Armin van Buuren sau Tiesto sa contureze cele mai multe evenimente.

De ce sa vizitezi Ibiza?

Insula este, in primul rand, o bijuterie naturala cu plaje deosebite si mult lux. Daca iti doresti relaxare, este cu siguranta un loc pe care il poti tinti drept destinatie de vacanta. Pe langa aceste elemente, Ibiza ofera si situri arheologice foarte interesante, precum ruinele feniciene.

Cea mai cunoscuta atractie este insasi distractia. O vara in Ibiza poate sa insemne David Guetta, Tiesto, Roger Sanchez, sau Avicii, ceea ce pentru iubitorii de muzica electronica inseamna extrem de mult.

*Sursa foto: cha cha cha studio/Shutterstock.com

Ce sa faci odata ajuns aici?

Exista multe activitati, majoritatea fiind legate de cluburi, cafenele si evenimente. Un prim lucru pe care il poti face este sa te relaxezi la Cafe del Mar. Este o locatie magica, ce a servit de-a lungul timpului drept inspiratie pentru o multime de melodii chill out. Poti sa te bucuri de un cocktail delicios, poti asculta muzica eterica a barului si te poti bucura de prezenta unei varietati mari de oameni dornici de relaxare.

Chiar daca Ibiza este sinonim cu cluburile, odata cu lasarea serii poti vedea si o alta fata a orasului. Daca in orasul nou tinerii se distreaza, in orasul vechi se poate descoperi o stare de calm si o imagine deosebita. Fortareata Dalt Vila este iluminata intr-un mod aparte, cafenelele si barurile te astepta sa le treci pragul iar micile magazine devin extrem de atractive.

Perioada Hippie si-a pus amprenta asupra insulei, ceea ce a dus la crearea pietei Hippie din Es Cana. Cu siguranta vei pleca de aici cu un suvenir, o haina sau o achizitie cu accent Hippie, dar si cu un sentiment de prietenie foarte dezvoltat.

Usor, usor, o vizita in Ibiza capata si conturul unei vacante destinate cunoasterii. Es Vedra este o formatiune geologica deosebita, pe care nu trebuie sa o ratezi. Face parte dintr-un grup de insule stancoase ce asigura un peisaj deosebit. Se pare ca aici s-a nascut generalul Hannibal. Poti merge pe Es Vedra pentru a admira un apus magnific si evident, pentru cateva poze.

Cel mai probabil insa, daca ai ajuns in Ibiza ai facut-o cu scopul de a te bucura de cluburi. Aici sunt cele mai mari cluburi din intreaga lume si merita sa le treci pragul. De la Amnesia pana la Pacha, Space sau Privilege, cluburile de pe insula spaniola aduc in fiecare seara nume uriase din Europa si din Statele Unite. Evenimentele sunt impresionanta, doar clubul Privilege avand o capacitate de 10 000 de locuri.

Poti sa te bucuri de dans si distractie atat pe timp de zi, cat si pe timp de noapte. In clubul Space a fost inventat, practic, conceptul de club de zi. Aici muzica rasuna imediat dupa micul dejun si continua pana tarziu in noapte.

Cele mai mari evenimente sunt organizate insa de Ushaia. Desi are o istorie de doar 5 ani, clubul s-a facut cunoscut prin productia de scene impresionante, prin dansatori, prin jocurile de lumini deosebite si evident, prin numerosii DJ de renume care mixeaza aici. An de an, dj precum David Guetta, Hardwell, Armin Van Buuren sau Martin Garrix isi schimba resedinta in Ibiza si ajung saptamanal pentru a incanta publicul din acest club.

Ce altceva sa mai faci in Ibiza si care sunt costurile?

Asa cum este de asteptat, Ibiza nu este o insula ieftina. Cu siguranta trebuie sa ai un buget maricel pentru a-ti putea permite o distractie completa. Daca la distractie nu poti face economie, in ceea ce priveste mancarea lucrurile stau altcumva. Ai de ales intre restaurantele de lux sau intre supermarketuri, care sunt mult mai ieftine.  Un deliciu culinar ce nu trebuie ratat este Paella pe plaja. Restaurantele de pe plajele din Ibiza pregatesc public tigai imense cu acest preparat iar gustul este unul cu adevarat memorabil.

Un lucru pe care nu te-ai astepta sa il poti face intr-o locatie atat de exotica, dar care exista, este baia de namol. Pe Es Palmador, o mica insula invecinata cu Ibiza, se pot face bai cu namol iar efectele asupra pielii sunt impresionante. De multe ori, baile se transforma in competitii in noroi, ceea ce aduce si aici distractie din plin.

Daca mai ramai cu bani dupa serile de distractie din sejurul in acest Paradis, poti sa mergi la cumparaturi. Ibiza ofera un numar urias de magazine, de la cele mai mari pana la buticuri minuscule. Poti cumpara produse artizanale, suveniruri si haine, in cazul in care ai nevoie de ele. De regula, magazinele sunt deschise pana seara, insa sunt si unele care isi inchid portile la 17:00, asadar, daca ai pus ochii pe cea asigura-te ca stii programul magazinului.

Cu siguranta trebuie sa ajungi aici, cel putin o data in viata. Fie ca esti tanar si urmaresti distractia fie ca esti la o a doua tinerete si iti doresti momente de relaxare, insula spaniola are ce sa iti ofere.


Pregateste-te de distractie! Intra in contact cu unul dintre expertii Dertour la numarul   031 438 73 21 si planifica-ti vacanta de vis in Ibiza. 


*Sursa foto: View Apart / Shutterstock.com