Cu totii visam la o vacanta relaxanta intr-o destinatie exotica, cat mai indepartata si cat mai linistita. Valurile sa mangaie nisipul auriu si cerul sa fie senin de dimineata pana seara. In jur sa fie numai palmieri, un hamac, o carte buna si un pahar cu vin. Totusi, sunt unii dintre noi care isi doresc ceva mai mult.

Unii dintre noi isi doresc sa descopere toate locurile speciale, spectaculoase si inedite de pe aceasta lume. Pentru ei, am pregatit o lista cu cele mai spectaculoase plaje din lume: plaje cu nisip fin, dar colorat in nuante care mai de care mai surprinzatoare.

Destinatiile exotice sunt la mare cautare in orice sezon si se afla pe listele tuturor turistilor romani ce isi doresc o escapada relaxanta departe de casa.  Chiar si asa, unii nu se multumesc cu “banalul” nisip auriu ce se scufunda sub talpile lor, ci isi doresc ceva mai mult. Isi doresc sa se plimbe pe plaje roz, negre sau verzi si sa fotografieze cele mai inedite locuri de pe planeta.

Iata care sunt plajele spectaculoase pe care ti le recomandam pentru sezonul acesta:

1. Red Beach in Santorini, Grecia

*Sursa foto: Olga Gavrilova/Shutterstock.com

Doar nu credeai ca Santorini iti poate oferi doar o priveliste de vis formata din casutele albe si marea albastra? Santorini este o insula plina de obiective naturale ce merita vizitate, printre care si Red Beach (Plaja Rosie) care, dupa cum ii spune si numele, are o culoare atipica. Datorita rocilor de origine vulcanica din zona si celor bogate in fier, nisipul si-a schimbat culoarea, devenind rosu.

2. Papakolea Beach, Hawaii

*Sursa foto: Christopher Mazmanian/Shutterstock.com

Papakolea Beach din Hawaii este cunoscuta sub numele de Plaja Verde, bineinteles datorita culorii sale neobisnuite. De un verde pastel, usor decolorat, plaja din Hawaii atrage mii de curiosi, dornici sa descopere minunea naturii. Totusi, culoarea verde nu este chiar o minune, ci se datoreaza solului bogat in cristale de olivina.

3. Ramla Bay, Malta

*Sursa foto:  Vaflya/Shutterstock.com

In arhipelagul Malta, pe insula Gozo se afla o plaja a carei culoare atrage toate privirile. Ramla Bay este locul in care vei gasi nisip portocaliu si valuri albastre ce acopera din cand in cand bucati din plaja deosebita. Culoarea nisipului este una intensa, inconfundabila si  este datorata concentratiei mari de fier din sol.

Descoperă gama noastră de hoteluri din Malta!

4. Horseshoe Bay, Bermuda

*Sursa foto: Wendy Etherington/Shutterstock.com

Cine nu viseaza sa se plimbe la asfintit cu talpile goale pe nisipul fierbinte?! Unde mai pui ca nisipul poate sa aiba o culoare fascinanta si sa creeze cu cerul si apele valurilor un tablou sublim, unic in lume. Horseshoe Bay din insula Bermuda se mandreste cu nisipul de culoare roz care pare despins din cartile de colorat ale celor mici.

5. Muriwai Beach, Noua Zeelanda

*Sursa foto:  wetraveltolive/Shutterstock.com

De la culorile aprinse ale plajelor de mai sus ne indreptam catre o plaja care are o nuanta total diferita de ceea ce ai vazut pana acum. Nisipurile prezente pe Muriwai au o nunta inchisa, undeva intre gri si negru. Rezultata in urma activitatilor vulcanice din zona petrecute cu mult timp in urma, plaja Muriwai este unul dintre cele mai cautate puncte de atractie turistica din Auckland.

6. Hyams Beach, Australia

*Sursa foto:Leah-Anne Thompson/Shutterstock.com

Pe intreg globul pamantesc sunt numeroase plaje cu nisip alb, insa aceasta a intrat in Cartea Recordurilor ca fiind cea mai alba plaja de pe Pamant. De un alb imaculat si de o frumusete rapitoare, plaja Hyams din Australia este unul dintre locurile in care trebuie sa ajungi cel putin o data in viata.


Planifica-ti o vacanta intr-una dintre destinatiile de mai sus si bucura-te de o experienta unica! Apeleaza la unul dintre expertii Dertour si el se va asigura ca tu vei avea parte de vacanta visurilor tale. Contacteaza-ne la  031 438 73 21 sau oferte@dertour.ro.