medina

*Sursa foto: Seqoya/Shutterstock.com

Situat la aproximativ 150 de kilometri de coasta Oceanului Atlantic, Marrakesh este cunoscut ca fiind “Las Vegasul” Africii. Orasul ce ofera numeroase experiente senzoriale, Marrakesh este locul ideal in care poti sa te bucuri de o vacanta care sa cuprinda plaja si plimbarile cu camila. Orasul surprinde spiritul lumii arabe la fiecare colt si te va face sa te indragostesti iremediabil de traditiile, mancarea si obiceiurile arabesti.

Marrakeshul are o pozitie privilegiata care permite organizarea de tururi in desert si excursii la plaja. Desi o plimbare cu camila nu suna deloc rau, trebuie sa stii ca pentru a ajunge in desert trebuie sa strabati un drum de 9 ore cu autobuzul. Partea buna este ca toate calatoriile se fac pe timpul zilei si poti sa admiri toate peisajele si asezarile ce se afla pe drumul ce desparte Marrakeshul de desert.

Piata Jemaa El-Fnaa

condimente

*Sursa foto: Sylvia Kania/Shutterstock.com

Atractia principala a Marrakeshului este Piata Jemaa El-Fnaa, locul in care poti sa gasesti absolut orice. Aici gasesti suveniruri, haine si mancaruri traditionale care isi vor incanta simturile.

Moscheea Koutoubia

marrakech 1

*Sursa foto: monticello/Shutterstock.com

Moscheea Koutoubia, principalul asezamant religios, nu poate fi vizitat de catre persoanele care au o alta religie diferita de cea musulmana. Totusi, merita admirata de afara. Structura solida si culorile vibrante fac din moschee un punct important de atractie al turistilor.

Palatul Bahia

palatul bahia marrakesh

*Sursa foto: byvalet/Shutterstock.com

Palatul Bahia a fost construit in secolul al XIX-lea si cuprinde nici mai mult, nici mai putin de 160 de camere. Palatul este un loc special, frumos amenajat si decorat simplu cu obiecte traditionale. Marmura folosita pentru decorare a fost adusa din Meknes de la fostele palate ale sultanului Moulay Ismail.

palatul bahia

*Sursa foto:saiko3p/Shutterstock.com

Madrasa Ben Youssef

Ben Youssef Medersa

*Sursa foto: saiko3p/Shutterstock.com

Madrasa Ben Youssef este o cladire veche, care a servit drept scoala coranica in secolul al XIV-lea. Camere mici si detaliile de pe peretii cladirii dau farmec constructiei care este vizitata zilnic de mii de turisti.