burano

*Sursa foto: Neirfy/Shutterstock.com

Daca te-ai plictisit de vacantele in locurile arhicunoscute si vrei sa experimentezi ceva nou dar nu stii ce, iti propunem o vacanta intr-unul din cele mai colorate orase din lume. Vesele, amuzante si iesite din tipare, oraselele pe care ti le vom prezenta astazi iti vor face cu siguranta chef de o noua escapada. 

Saint John, Canada

saint john

*Sursa foto: gvictoria/Shutterstock.com

Saint John este unul dintre cele mai frumoase si vechi orase din Canada. Casele vopsite in culori vii sunt cu siguranta atractia principala a turistilor. Localnicii si-au vopsit casele pentru a le pastra frumusetea chiar si in timpul zilelor in care soarele nu-si face aparitia prea mult.

Buenos Aires, Argentina

la boca

*Sursa foto: Milosz Maslanka/Shutterstock.com

La Boca este un cartier din orasul Buenos Aires care se remarca prin culorile spectaculoase si vesele folosite de localnici pentru a-si vopsi casele. La Boca este cunoscut pentru casele traditionale din lemn, pictate cat mai colorat si stradutele inguste dintre acestea.

Chefchaouen, Maroc

Chefchaouen maroc

*Sursa foto: Vixit/Shutterstock.com

Chefchaouen se afla la mai putin de 2 ore distanta de mers cu masina de orasul Fes. Cu o buna parte din casute si strazi vopsite intr-un albastru incredibil de frumos, Chefchaouen este printre cele mai populare atractii turistice din nordul Marocului.

Burano, Italia

burano

*Sursa foto: waku/Shutterstock.com

Burano este o mica insula aflata in nordul Venetiei pe care o vei indragi pe loc datorita caselor frumos colorate si strazilor pline de voie buna. Apa din canalele care despart strazile din Burano reflecta toate culorile curcubeului si formeaza o imagine ireala, desprinsa parca din povesti.

Havana, Cuba

havana cuba

*Sursa foto: YU MURAKAMI/Shutterstock.com

Stilul vesel in care sunt decorate casele din Havana dateaza inca din secolul al XVI-lea. Colorile vii imbraca cladirile cubanezilor cu maestrie si stralucesc cat e ziua de lunga sub razele soarelui. Descopera de unde vine cheful localnicilor pentru petrecerile stradale intr-o vacanta inedita in Havana.

 

Jaipur, India

jaipur

*Sursa foto:MOROZ NATALIYA/Shutterstock.com

Cladirile din Jaipur au fost vopsite in totalitate in roz in anul 1876 pentru a-i ura “Bun venit!” regelui Edward, printul de Wales. De atunci, chiar daca trecerea timpului si-a spus cuvantul si culoarea si-a mai pierdut din intensitate, toate cladirile din centrul vechi nu si-au schimbat culoarea.

Reykjavik, Islanda

reykjavik islanda

*Sursa foto: Tsuguliev/Shutterstock.com

Islanda este cea mai pasnica tara din lume datorita lipsei fortelor armate si ratei criminalitatii foarte scazuta. Capitala este cunoscuta pentru peisajele de vis si modul relaxant in care locuitorii privesc viata. Reykjavik se remarca si la nivel arhitectural prin culorile vesele care completeaza perfect tabloul nordic.

Varsovia, Polonia

varsovia

*Sursa foto: PHOTOCREO Michal Bednarek/Shutterstock.com

Varsovia este considerata cel mai dinamic oras din Europa Centrala. Distrus in proportie de aproximativ 85% in timpul celui De-al Doilea Razboi Mondial, orasul a fost reconstruit din imaginile redate de pictorul Bernard Belloto. Toate cladirile au fost atent pictate in culori vibrante care au readus spiritul vesel in capitala Poloniei.

Napoli, Italia

napoli italia

*Sursa foto: Littleaom/Shutterstock.com

Cel mai important centru artistic si cultural al Europei, Italia,  reprezinta o adevarata opera de arta in ceea ce priveste arhitectura caselor si monumentelor expuse in orasele sale. Unul dintre cele mai colorate orase din tare este Napoli, locul in care s-a nascut cel mai iubit preparat italienesc – pizza.

Sighisoara, Romania

strada din sighisoara

*Sursa foto: Emi Cristea/Shutterstock.com

Incheiem lista cu un oras de pe plaiurile mioritice – Sighisoara. Singura cetate locuita din Europa de Est reprezinta un punct important de atractie turistica pentru vizitatorii straini. Fermecati de cetatea medievala din centrul tarii, strainii vin cu miile sa descopere misterele Sighisoarei.