*Sursa foto: Artush / Shutterstock.com

Madagascar este o destinatie turistica pe care nu o vei regreta, indiferent de experientele prin care vei trece. Pur si simplu, nu ai cum sa gasesti ceva negativ intr-o locatie atat de captivanta si de neobisnuita. In mod frecvent, Republica insulara Madagascar este denumita al optulea continent al lumii, deoarece are o flora unica si o fauna spectaculoasa, pe care nu le vei mai intalni niciunde altundeva. Iubitorii de natura pot gasi in Madagascar o multime de specii biologice si o multime de specii de animale cu adevarat uimitoare, cum ar fi vulpile zburatoare, tenrecii sau cameleonii.

S-ar putea sa ai totusi anumite experiente mai putin placute, in conditiile in care Madagascarul este o destinatie destul de saraca, fara infrastructura dezvoltata si cu o infractionalitate destul de mare. Cu toate acestea, curajul iti este rasplatit din plin. In plus, daca nu vrei sa risti o aventura in zone mai putin dezvoltate, poti sta fara probleme intr-unul dintre resorturile insulare, asemanatoare unui paradis.

Ce trebuie sa stii despre Madagascar, din punct de vedere geografic si climatic?

Este o tara insulara situata in Oceanul Indian si are doua anotimpuri: anotimpul cald si ploios, care tine din noiembrie pana in aprilie si anotimpul mai racoros si mai uscat, care tine din mai pana in octombrie.

In ceea ce priveste relieful, Madagascarul prezinta peisaje deosebite. Acestea gazduiesc toate speciile de care am amintit mai sus, dintre care 80 % sunt unice in lume. Daca vrei sa vezi lemurieni sau baobabi endemici, acesta este singurul loc din lume unde iti poti indeplini visul.

Care sunt cele mai vizitate obiective turistice din Madagascar?

Cu siguranta, nu vei duce lipsa de locuri unde sa mergi atata vreme cat esti pe aceasta insula. Cele mai frecventate locuri sunt, evident, parcurile nationale, care aduc in fata ta flora si fauna deosebita. Evident, exista si alte obiective de neratat.

  • Parcul national Ranomafana. Este un parc ce se afla in regiunea de sud est a tarii insulare si este unul dintre cele mai populare parcuri din intreaga tara. Acest parc este casa lemurului de bambus galben, care se hraneste cu muguri de bambus. Partea interesanta este ca acesti muguri contin doze de cianura care sunt letale pentru orice alt animal. Lemurul insa, nu are nimic.
  • Parcul National Masoala. 250 de mile de padure si trei parcuri marine, din asta este compus parcul Masoala, care cuprinde nu mai putin de 10 specii de lemur si Aye-aye, o primata nocturna de noapte, unica in lume. Evident, aici poti descoperi si o multime de specii de pasari sau reptile impresionante prin culori sau prin forma. Daca ajungi in acest parc, te poti distra facand scufundari sau mergand in aventuri cu caiacul.
  • Parcul National Andasibe-Mantadia. Este un alt parc national si evident, gazduieste cateva specii de lemur, mai exact 11. Aici poti descoperi cel mai mare lemur din tara, denumit Indri. Este un parc pe care il poti vizita cu usurinta, deoarece este pozitionat chiar langa capitala Antananarivo. Tururile prin parc pot sa tina intre 1 ora si 6 ore, in functie de regiunea pe care doresti sa o vezi.
  • Dealul Regal Din Ambohimanga. Lasam deoparte parcurile si ajungem la istoria Madagascarului. Dealul Regal este unul dintre locurile sacre pentru localnicii de aici si reprezinta un sat istoric care in trecut a fost casa regala in Madagascar. Zidul din jurul satului este compus dintr-un mortar de lime si albus de ou, ceea ce il face deosebit de interesant.
  • Bulevardul Baobabilor. Este una dintre cele mai vizitate locatii din regiune, deoarece impresioneaza prin asezarea copacilor. Acestia sunt prezenti de-a lungul drumului intre Morondava si Belon’i Tsiribihina si ofera un peisaj deosebit. Copacii Baobab sunt uriasi si au varste de peste 500 de ani.
  • Insula Nosy Be. Daca vrei liniste, plaja si ape cu o culoare turcoaz, atunci insula Nosy Be este locul ideal pentru tine. Plajele de aici sunt perfecte si sunt renumite pentru liniste si pentru restaurantele care servesc fructe de mare, chiar pe nisip.
  • Insula St. Marie. Este o alta insula superba, care cuprinde numeroase golfuri protejate, cu peisaje idilice. Aici poti descoperi cateva epave a unor vase ale piratilor si te poti scalda in ape extrem de limpezi. Insula este una dintre atractiile de top pentru toti turistii care ajung in Madagascar, deoarece este vizitata de balenele cu cocoasa an de an.

Ce alte informatii trebuie sa stii despre Madagascar?

Este bine de stiut ca tara are o clima subtropicala si ca perioada cea mai buna in care o poti vizita este cea dintre noiembrie si martie. Este adevarat ca este un anotimp ploios, insa in aceasta perioada poti observa o natura deosebita.

Atunci cand pleci in Madagascar trebuie sa iei la tine doar strictul necesar, deoarece zborurile pana aici sunt cu avioane de mici dimensiuni, care nu accepta bagaje mari.

Din pacate, turistii romani care vor sa ajunga aici au nevoie de o viza de intrare care se poate obtine de la ambasada Republicii Madagascar din Bucuresti. Aceasta se elibereaza pe baza pasaportului, a unei rezervari la hotel si a unei copii dupa biletul de avion dus-intors. Costul pentru eliberarea vizei variaza in functie de sederea pe care urmeaza sa o ai. Astfel, daca vrei sa stai pana in 2 luni este de 70 de euro, in timp ce, daca vrei sa stai pana in 3 luni, este 105 euro.

In ceea ce priveste cazarea, este bine de stiut faptul ca, desi hotelurile sunt catalogate cu stele intre 1 si 5, un hotel de 5 stele echivaleaza cu unul de 3 stele in tarile din occident.

Pentru mai multe detalii, te asteptam pe site-ul Dertour sau in agentiile noastre.Madagascar - Antananarivo