Berjaya Times Square Theme ParkDe multe ori, vacantele sunt doar despre relaxare, mancare si bautura buna. Alteori insa, acestea sunt despre distractie cat cuprinde. Ne place sa incercam skijet-uri si masini cat mai puternice, ne place sa ne dam in caruseluri si in cele mai periculoase masinarii din parcurile de distractii si ne plac la nebunie parcurile acvatice, in care apa face totul, noi doar trebuie sa ne lasam dusi de val (la propriu).


Afla mai multe detalii de la un expert Dertour – 031.428.73.21


Daca iubesti parcurile acvatice, parcurile de distractie si, in general, activitatea care creste adrenalina la cote impresionante, trebuie sa fugi cu gandul departe, chiar foarte departe de casa, mai exact pana in Malaezia. Este adevarat ca Europa ofera si ea parcuri de distractie impresionante si parcuri acvatice in care iti poti sa incerci fel de fel de nebunii. Malaezia, in schimb, este o tara cu un numar impresionant de parcuri tematice si parcuri acvatice, toate construite in asa fel incat sa uimeasca. Numarul lor se ridica la 16, de-a lungul intregii tari si se preconizeaza ca acest numar va creste cu inca 10 in urmatorii 10 ani.

Daca astepti pana anul urmator, te vei putea bucura de primul parc tematic Twentieth Century Fox World, ce va ingloba atractii bazate pe filmele Ice Age, Rio sau Alien Vs Predator.

Daca vrei sa mergi mai devreme, ai de vazut o multime de parcuri, atat acvatice, cat si tematice, care mai de care mai interesante. Practic, poti zbori pana in Malaezia pentru cateva saptamani, doar pentru a descoperi cele mai interesante atractii din parcurile de distractii.

In cazul in care ti-ai planificat sau iti planifici sa ajungi in aceasta tara si, pe langa cultura, obiective turistice clasice si arta culinara vrei si altceva, iata cateva parcuri pe care nu ai cum sa le ratezi:

Parcurile Berjaya Times Square Theme Park si KidzaniaKuala Lampur, ambele din Kuala Lampur.

Sunt parcuri tematice, ambele uimind cu cate ceva. Primul este considerat a fi cel mai mare parc tematic situat in interiorul unei cladiri. Este si normal, in conditiile in care are 12.360 de metri patrati si se intinde pe 3 niveluri. Daca ajungi aici vei descoperi o multime de posibilitati de distractie, inclusiv un roller coaster situat in interior, care te poarta intr-o viteza ametitoare chiar prin mallul in care este construit parcul.  Este una dintre destinatiile preferate de familie pentru toti cei care ajung aici cu copiii si costa doar 12 dolari pentru adulti sau 10 pentru copii.

Cel de-al doilea parc, Kidzania Kuala Lampur, este un parc educational destinat celor mici, aflat tot in interior, la aproximativ 45 de minute de centrul orasului. Cu siguranta, orice copil se poate distra de minune aici si poate juca o multime de roluri, de la politist, pana la muncitor sau bucatar. Desi este un parc de distractii destinat copiilor, adultii vor avea si ei ce sa faca. In jur exista o multime de magazine si hoteluri deosebite. Pretul de intrare este chiar mai mic decat in cazul primului parc tematic, acesta fiind de doar 9 dolari pentru adulti.

Parcul Legoland Malaezia din Johor

Pentru pasionatii Lego, acest parc este un adevarat paradis. Este un parc tematic deschis in anul 2012, care inglobeaza o multime de posibilitati de distractie, inclusiv un parc acvatic. Este adevarat ca este destul de departe de Kuala Lampur, insa din Singapore, poti ajunge in doar 30 de minute. Daca ai crescut in preajma jucariilor lego sau ai copii care sunt incantati de aceste jucarii, acest parc iti va oferi o multime de amintiri placute.

Este adevarat, costul unui bilet de intrare este ceva mai mare, fiind nevoit sa scoti 53 de dolari din buzunar pentru un bilet destinat adultilor sau 43 pentru unul destinat celor mici. Este cert insa faptul ca merita.

Sunway Lagoon

Intr-un oras aflat la doar 40 de minute distanta de condus de Kuala Lampur, Sunway Lagoon este un gigant care se intinde pe 360.000 de metri patrati si are nu mai putin de 80 de atractii. Este excelent pentru iubitorii de adrenalina si deopotriva pentru iubitorii de apa. Aici vei gasi cea mai mare plaja artificiala destinata surf-ului. Daca timpul petrecut intr-un parc de distractii nu este punctul tau forte, insa familia te-a tarat pana aici, la doar cateva minute de mers pe jos exista un mall in care te poti pierde printre produse . Pretul de intrare pentru acest parc de distractii este de 36 de dolari pentru adulti si de 28 de dolari pentru cei mici.

Parcul A’ Famosa din Malacca

Parcurile impresionante din Malaezia nu se incheie aici. A’Famosa este un alt urias care aduce lucruri unice. Un parc acvatic, un safari parc sau un parc tematic ce aduce in fata turistilor vestul Salbatic, te vor tine ocupat intreaga zi. Poti descoperi aici unitati de cazare, oameni primitori si multa distractie. Pentru a intra in acest parc trebuie sa platesti 43 dolari, daca esti adult sau 45 daca esti copil. Exista si posibilitatea de a achizitiona bilete pentru fiecare atractie in parte.

Parcul Lost World of Tambun din Perak

Este localizat in Sunway City, din zona Perak a Malaeziei si este un parc ce acopera o multime de cerinte. Este parc acvatic, spa sau parc tematic, fiind pe gustul tuturor, indiferent daca este vorba despre adulti sau despre copii.

Aici vei putea descoperi rau de aventura creat in totalitate de om, care are 660 de metri sau un parc cu tigri sau cu animalute mai putin periculoase pe care le poti mangaia. Distanta fata de Kuala Lampur este de aproximativ 2 ore de mers cu masina, insa poti sa iti faci o intreaga vacanta aici, in conditiile in care ai ce face. Costul de intrare pentru adulti este de 11 dolari iar pentru copii este de 10 dolari.

Bukit Gambang Resort City din Pahang

Alt oras, alt parc de distractii. Acesta a luat nastere in urma cu foarte multi ani, cu scopul de a fi un simplu parc acvatic si a ajuns sa se transforme odata cu trecerea timpului intr-un adevarat mini orasel destinat distractiei. Doar parcul acvatic acopera doi kilometri patrati si ofera o multime de atractii deosebite, cum ar fi o piscina cu valuri, o insula cu pinguini sau un tobogan cu apa urias.

Langa parcul acvatic, exista Bukit Gambang Safary Park, care este cel mai mare parc safari din intreaga Malaezie si singurul care gazduieste lei albi. Pretul de intrare este de 17  dolari pentru adulti si 12 pentru copii si include ambele parcuri.

Escape Adventureplay din Penang

Este un parc de aventura in care nu vei avea nevoie de electricitate sau de tehnologie, insa cu siguranta vei avea nevoie de curaj pentru a te catara in copaci sau pentru a-i lua urma lui Tarzan si a te da pe o funie, sarind dintr-un copac in altul. Este un parc de distractii destinat atat adultilor.

Cu siguranta, asadar, poti sa mergi intr-o vacanta in care sa vizezi doar parcurile de distractii, de aventura sau cele acvatice. Nu vei regreta nimic si vei putea spune cu mana pe inima ca te-ai distrat de minune.


Pentru mai multe detalii, te asteptam pe site-ul Dertour sau in agentiile noastre.