*Sursa foto: EpicStockMedia/Shutterstock.com

Vacanta de vara este un prilej excelent sa incercati activitati noi sau sa va imbunatatiti abilitatile sportive. Intre doua sesiuni de relaxare pe plaja, turistii care ajung in insulele grecesti pot participa la diverse sporturi nautice precum sailing, parasailing, surfing, windsurfing, scuba diving si sea kayaking.

Grecia este o renumita destinatie pentru vacanta de vara, in principal datorita plajelor superbe si conditiilor excelente de cazare. Pe langa acestea se adauga mancarea traditionala care este extrem de gustoasa si numeroasele posibilitati de petrecere a timpului liber. Daca va doriti sa aveti parte de putina adrenalina in timpul vacantei de vara sau pur si simplu vreti sa incercati lucruri noi, Grecia este locul ideal.

In functie de destinatia aleasa si preferintele personale, puteti alege sporturi care implica mai mult efort fizic precum sea kayaking, windsurfing sau parasailing sau va puteti orienta catre activitatile mai relaxante precum scuba diving sau surfingul. Optiunile sunt extrem de multe in fiecare dintre insulele grecesti incluse in circuitul turistic si va garantam ca n-o sa aveti timp sa va plictisiti.

Pentru cei care sunt incepatori in acest domeniu, insa vor sa descopere cat mai multe modalitati prin care se pot destinde in vacanta de vara, va prezentam o scurta descriere a fiecarui sport nautic mentionat si care sunt locurile in care il puteti practica.

  • Sailing – Navigarea pe mare – este unul dintre cele mai populare sporturi pe apa si foarte multi greci il practica regulat. Indiferent de ambarcatiunea aleasa, lasati-va purtat de valurile linistite si explorati imprejurimile. Zonele recomandate pentru navigat sunt insulele Lefkada, Skiathos, Corfu si Creta
  • Parasailing – reprezinta un zbor planat cu parasuta deasupra apei, unde parasuta este trasa de o ambarcatiune. Acest sport extrem de placut poate parea periculos la inceput, insa de indata ce incercati pentru prima oara veti realiza ca de fapt este extrem de simplu. Parasailing-ul se practica in deosebi in insula Skiathos. 
  • Surfing – fiecare dintre noi a visat sa faca surfing macar o data inca din vremea copilariei cand se difuzau fie prin desenele animate, fie prin reclame, tineri curajosi ce infruntau valurile imense stand pe o simpla placa. Sportul, care nu este chiar floare la ureche pentru incepatori, este unul dintre cele mai practicate sporturi nautice din lume, fiind unul dintre hobby-urile principale ale tinerilor care locuiesc aproape de mare. Pentru a practica surfing-ul iti recomandam insulele Creta, Thassos si Mykonos
  • Windsurfing – este un sport care devine din ce in ce mai popular in randul turistilor care aleg Grecia ca destinatia de vacanta. Fiind usor de practicat si accesibil, windsufing-ul este recomandat in special persoanelor care n-au mai parcticat niciun sport nautic ulterior si vor sa incerce ceva nou. Windsufing-ul presupune  navigarea pe o placa asemanatoare celei de surfing, ce are atasata o vela. Zonele recomandate pentru practicare windsurfing-ului sunt insulele Corfu, Mykonos, Creta, Lefkada si Zakynthos.
  • Scuba diving – este sportul acvatic potrivit atat pentru adulti, cat si pentru copii. Fascinati de ce poate sa ascunda fundul marii sau cel al oceanului, cei mici sunt din ce in ce mai incantati sa faca scuba diving in destinatiile in care ajung. Pregatirea pentru o astfel de activitate este minima, fiind efectuat un instructaj la fata locului, insa experienta este de nepretuit. Zonele in care puteti practica scuba diving sunt cele din Thasos, Creta, Zakynthos si Corfu.
  • Sea kayaking – este o combinatie interesata intre sportul nautic numit caiac si navigarea pe mare. Cu alte cuvinte, sea kayaking presupune infuntarea valurilor marii la bordul unui caiac. Zonele recomandate pentru practicarea acestui sport inedit sunt cele din insula Lefkada.

Nu v-ati facut inca rezervare pentru vacanta de vara? Profitati de preturile excelete si rezervati pe http://www.dertour.ro o vacanta de vis in insulele grecesti. Afla care sunt ofertele pentru Santorini, Zakynthos, Rhodos, Thassos, Corfu si Creta din urmatorul link: http://www.dertour.ro/oferte-speciale/grecia