hobbiton

Hobbiton este o fosta ferma de oi situata la 10 kilometri de orasul Matamata, care a devenita cunoscuta in urma filmarilor din Stapanul Inelelor si Hobbitul, realizate in taramul de poveste din Noua Zeelanda.

Langa Matamata, la cativa kilometri, turistii sunt intampinati de un semn care ii ghideaza catre Hobbiton. Aici, toti pasionatii seriei Stapanul Inelelor se vor simti ca acasa. Dealurile inverzite si casutele perfect incadrate in peisajul natural au fost alegerea regizorului Peter Jackson pentru filmarile faimoasei productii.

Peisajul ireal, desprins parca din cartile lui Tolkien, l-au fermecat pe loc pe Jackson si mai tarziu, pe toti iubitorii peliculelor filmate aici.

hobbiton 1

Sursa foto: Camera_Bravo/Shutterstock.com

Casutele de aici au un farmec aparte dat de dimensiunile reduse si armonia perfecta in care se afla cu cadrul natural. Geamurile mici si usile adesea in forma de cerc, dau taramului hobbitilor un aer de poveste care relaxeaza si incanta simtul estetic al tuturor turistilor.

hobbiton 2

Sursa foto: Oomka/Shutterstock.com

Fani din lumea intreaga vin aici an de an pentru a vizita ferma din Noua Zeelanda sperand ca din una din casute va aparea intamplator unul din personajele indragite. Experientele oferite la fata locului variaza de la tururi de grup si tururi private pana la evenimente care pot fi organizate in taramul de basm.

Centrul turistic Hobbiton a fost deschis publicului larg in anul 2002 si a fost vizitat pana in prezent de peste un milion de persoane din intreaga lume. Intins pe o suprafata de 5,5 hectare, Hobbiton reprezinta o opera de arta pentru iubitorii personajelor din film deoarece fiecare casa, usa sau decoratiune reflecta cu lux de amanunte personalitatea proprietarului.

 *Sursa foto: The Editors/Shutterstock.com