*Sursa foto: Jaroslaw Pawlak/Shutterstock.com

Toscana este una dintre cele mai frumoase regiuni europene, ce primeste an de an milioane de turisti. Atrasi de peisajul mirific, mostenirea culturala si artistica prezenta in orasele din jur si dulcele grai italienesc, turistii impanzesc stradutele oraselor din zona si cararile de pe colinele linistite din Toscana.  Prezentat ca un taram de vis, Toscana nu numai ca se ridica la nivelul asteptarilor, dar le si depaseste de cele mai multe ori prin farmecul si unicitatea locului. Descopera alaturi de Dertour acest colt de Rai din inima Italiei intr-un super circuit in aceasta toamna.


Afla mai multe detalii despre circuitul din Toscana si Cinque Terre in urmatorul link:  http://bit.ly/2owxCpC


Asa cum spuneam la inceput, unul dintre principalele motive pentru care turistii din toata lumea poposesc pe meleagurile din centrul Italiei il reprezinta orasele superbe. Echipa Dertour iti prezinta cele mai importante orase din zona si care sunt principalele obiective turistice pe care nu trebuie sa le ratezi.

1. Florenta

*Sursa foto: Neirfy/Shutterstock.com

Italienii sustin ca Florenta este cel mai frumos oras din lume datorita arhitecturii deosebite a cladirilor si imbinarii cromatice perfecte… si n-am putea sa ii contrazicem! O simpla vizita in acest taram de basm te va face sa te minunezi la fiecare pas. Cu o delicatete si eleganta aparte, strazile din Florenta poarta pasii turistilor printre edificiile importante ale orasului, lasand in urma numai zambete si sentimente de admiratie. Casele se insiruie asemenea unor doamne venite la parada modei, prezentand cele mai stridente si totodata, elegante tinute pe care le au. Peisajul este completat de linistitul rau Arno care isi poarta apele lent catre vale.

Cele mai importante obiective turistice din Florenta:

  • Ponte Vecchio
  • Piazza della Signoria
  • Catedrala Santa Maria del Fiore
  • Piazzale Michelangelo
  • Basilica di Santa Croce

Florenta este punctul de pornire al circuitului organizat de Dertour. Consulta itinerariul intreg al circuitului in acest link: http://www.dertour.ro/circuit-toscana/


2. San Gimignano

*Sursa foto: RastoS Photographer/Shutterstock.com

Dealurile Toscanei sunt acoperite de podgorii si paduri dese ce protejeaza cele mai bine pastrate secrete ale zonei. Unul dintre secretele pe care tu le poti afla alaturi de Dertour este cel al orasului San Gimignano. Acest oras al turnurilor sade linistit in varful unei coline inalte si strajuieste asemenea unui cavaler toata comoara ce se intinde in fata ochilor.

Cele mai importante obiective turistice din San Gimignano:

  • Piazza della Cisterna
  • Muzeul SanGimignano1300
  • Biserica centrala din San Gimignano

Descopera toate secretele orasului San Gimignano in cadrul turului pietonal inclus in circuitul din regiunea Toscana organizat de Dertour. 


3. Cinque Terre

*Sursa foto: Olga Gavrilova/Shutterstock.com

Cea mai “vanata” destinatie de catre turistii care ajung in Italia este cu siguranta Cinque Terre. Acest tinut format din 5 orasele micute, cocotate pe coasta abrupta a fascinat o lume intreaga. De indata ce vei vedea o poza de aici te vei indragosti iremediabil si va trebui sa ajungi neaparat sa le vezi cu ochii tai. Vestea proasta e ca in curand e posibil ca numarul turistilor care vor putea calca pe stradutele inguste si intortocheate din Cinque Terre s-ar putea limita deoarece autoritatile doresc conservare zonei intr-o forma cat mai aproape de cea originala, iar milioanele de turisti veniti aici in fiecare an deterioreaza structura locului.  Vestea buna este ca circuitul Toscanei organizat de Dertour are in prim plan vizita in fascinantele orasele, asa ca daca Cinque Terre era pe lista destinatiilor favorite, acum e momentul sa o bifezi.

Cele cinci orasele din Cinque Terre sunt:

  • Monterosso al Mare
  • Vernazza
  • Corniglia
  • Manarola
  • Riomaggiore

Apeleaza la unul dintre expertii Dertour pentru a obtine toate informatiile referitoare la circuitul ce cuprinde regiunea Toscana si Cinque Terre: http://agentii.dertour.ro/