*Sursa foto: ESB Professional/Shutterstock.com

Portugalia a fost declarata destinatia anului 2017 datorita numeroaselor obiective ce pot fi vizitate si a potentialului turistic ridicat. Fie ca te afli in cautarea unei locatii linistite unde sa te bucuri de natura sau vrei sa descoperi cultura si traditiile din zona de vest a continentului european, in Portugalia iti vei putea satisface ambele dorinte. O locatie vibranta, plina de atractii turistice din toate domeniile, Portugalia nu trebuie neglijata atunci cand iti alegi destinatia pentru viitoarea vacanta. 

Printre cele mai populare locuri din Portugalia se afla capitala statului, Lisabona, o adevarata explozie de culori si energie. Pe timpul verii, stradutele inguste ale orasului sunt insuficiente pentru valul imens de turisti veniti sa descopere capitala europeana. Descopera si tu frumusetile acestui oras unic intr-un circuit marca Dertour organizat in luna august. Afla mai multe detalii referitoare la acest sejur in urmatorul link: http://www.dertour.ro/sejur-lisabona-estoril/

Daca inca mai ai nevoie de motive care sa te convinga sa vizitezi Portugalia, echipa Dertour iti prezinta 7 dintre cele mai interesante lucruri care au legatura cu aceasta tara.

1. Lisabona este printre cele mai vechi orase din Europa, oras mai vechi chiar si decat Roma

*Sursa foto: ESB Professional / Shutterstock.com

Desi romanii sunt cunoscuti pentru longevitatea imperiului si puterea cu care au tinut Roma in picioare timp de atatea secole, nici portughezii nu se lasa mai prejos. Prima atestare a capitalei actuale a tarii a fost in anul 1200 i.Hr. Nu e de mirare ca Lisabona a fost mult timp cel mai important pol politic si cultural din Europa de Vest avand in vedere istoria glorioasa ce o poarta in spate.

2. In Portugalia poti gusta unul dintre cele mai faimoase vinuri

Port sau Porto, asa cum este numit de localnici, este sortimentul de vin traditional portughez care te va da pe spate inca de la primele degustari. Renumit in toata lumea pentru savoarea deosebita si rafinamentul gustului, vinul portughez poate fi gasit la orice terasa sau restaurant de pe teritoriul tarii. Daca este adeptul extravagantelor, poti incerca vinuri cu o vechime de peste 100 de ani, insa pentru o singura sticla va trebui sa scoti din buzunar cel putin 1000 de euro.

3. Porto este unul dintre cele mai romantice orase din lume

*Sursa foto: Neirfy / Shuttestock.com

Cu siguranta, daca ajungi in Portugalia merita sa faci o vizita si orasului Porto. Situat la nord de capitala tarii, orasul are propriul aeroport unde aterizeaza numeroase avioane venite din Europa sau Lisabona. Casutele colorate, oceanul si atmosfera relaxanta din oras te vor face sa uiti de tot ce e greu in viata si te vor umple de energie si ganduri pozitive. Spuneam ca Porto este un oras romantic si nu exista metoda mai buna sa te convingi de acest lucru decat o plimbare la apus pe faleza de pe malul oceanului alaturi de persoana draga.


Afla mai multe informatii despre ofertele Dertour pentru Portugalia din urmatorul link: http://bit.ly/2pAa1bS


4. Limba portugheza este si ea o limba latina

Daca ti-e teama de fiecare data cand pleci in vacanta ca localnicii nu te vor intelege in limba engleza, iar tu nu vei reusi sa descifrezi mai nimic de pe pancartele de prin oras, Portugalia nu ar trebui sa iti faca probleme in acest sens. Portugheza, una dintre limbile ce s-au nascut din limba latina, este foarte asemanatoare cu limba romana. Desi cuvintele si muzicalitatea lor difera de cele din limba romana vor fi suficiente cuvinte pe care le vei intelege fara ajutorul unui dictionar.

5. Fanii Harry Potter au un motiv in plus sa viziteze Portugalia

Harry Potter este un adevarat fenomen care face din orice loc asociat cu vreunul din personaje un adevarat punct de pelerinaj pentru fani. De Portugalia, Harry Potter este legat prin autoarea seriei de succes care obisnuia sa petreaca ore in sir in libraria Livraria Lello din Porto care a inspirat mai tarziu decoratiunile din biblioteca Hogwarts din cartile sale.

6. In Lisabona gasesti cel mai lung pod din Europa

Inca un motiv in plus sa vizitezi acest oras, mai ales daca esti in cautarea de obiective turistice care sa detina recorduri europene sau mondiale. Podul Vasco da Gama are o lungime totala de 17.200  metri si o latime de 30 de metri. Numit in cinstea exploratorului portughez, podul de pe raul Tagus este una dintre atractiile principale ale orasului.

7.  Sintra este unul dintre cele mai colorate orase din Portugalia

*Sursa foto: Mapics / Shutterstock.com

Oraselul Sintra, situat la cativa kilometri de capitala, este un motiv in sine pentru care trebuie sa vizitezi neaparat Portugalia. Atractia principala a orasului o constituie Palatul Pena, o pata de culoare galbena in peisajul preponderent verde ce-l inconjoara.


Intra in legatura cu unul dintre expertii Dertour si planifica vacanta visurilor tale. Mai multe detalii: http://bit.ly/2omeHOX