*Sursa foto: EpicStockMedia/Shutterstock.com

Abia ce te-ai dezmeticit din vacanta de Paste ca la usa bate alta sarbatoare cu gust de vacanta. Weekendul prelungit de 1 mai este un prilej numai bun pentru a pleca intr-o destinatie noua, aproape de casa, care sa te faca sa iesi din rutina zilnica. Fie ca hotarasti sa respecti traditia si sa faci o baie in mare de 1 mai, fie ca vrei sa incerci o locatie la munte sau sa descoperi un oras nou, sunt suficiente variante pentru fiecare dintre optiuni.  Echipa Dertour iti propune 5 destinatii vibrante care te vor incarca cu energie,  suficient incat sa iti ajunga pana la vacanta de  vara.

1. Bansko, Bulgaria

*Sursa foto: Nataliya Nazarova/Shutterstock.com

Vecinii bulgari profita de relieful ofertant si dezvolta din ce in ce mai multe complexe turistice atat la malul Marii Negre, cat si la munte. Una dintre statiunile cu renume din sudul Dunarii este Bansko. Situata in sud-vestul tarii, la aproximativ 160 de kilometri de capitala (Sofia), Bansko este destinatia ideala pentru cei care sunt in cautarea senzatiilor tari in weekendul de 1 mai. Desi vremea e posibil sa nu mai tina cu pasionatii de schi pana la inceputul lunii mai, vei descoperi peisaje superbe si numeroase posibilitati de distractie.

Bansko este o destinatie romantica, unde elementele traditionale din centrul vechi se imbina perfect cu modernismul prezent in zonele dezvoltate de curand. De asemenea, vizita la Bansko este un prilej excelent sa incerci mancarurile traditionale ale vecinilor bulgari. Shopska, Tarator sau Banitsa sunt doar cateva dintre deliciile de care trebuie sa te bucuri pe timpul sederii tale in Bulgaria.


Afla mai multe detalii despre ofertele de cazare din Bansko in urmatorul link: http://bit.ly/2pUeOW6


2. Varna, Bulgaria

*Sursa foto: Flaviya/Shutterstock.com

Cum spuneam si mai devreme, vecinii bulgari au si mare, au si munte si au stiut cum sa atraga cat mai multi turisti in fiecare dintre aceste locatii. Daca vrei sa respecti traditia scaldatului in apele marii de 1 mai, dar vrei sa schimbi putin peisajul iti recomandam o scurta vizita in Varna.

Varna este cel mai mare oras de pe litoralul bulgaresc si al treilea oras ca marime din tara. Cea mai importanta statiune estivala de la malul Marii Negre reprezinta un mix reusit intre cladirile vechi incarcate de istorie si cele noi, moderne, construite special pentru a gazdui turistii veniti din toata Europa de Est. Dupa baia in mare, poti sa vizitezi delfinariul din oras, Muzeul de Arheologie sau Muzeul Marinei.


Contacteaza acum un reprezentant Dertour pentru cele mai bune locuri de cazare din Varna pentru vacanta de 1 mai. 


3.  Budapesta, Ungaria

*Sursa foto: Yasonya/Shutterstock.com

Cauti o destinanta vibranta pentru vacanta de 1 mai? Un loc plin de viata cu multe obiective turistice? Una dintre optiunile ideale pentru tine ar putea fi Budapesta, capitala Ungariei. Situata la mica distanta de orasele din vestul Romaniei, Budapesta este una dintre cele mai accesibile, frumoase si interesante capitale europene. Fie ca esti in cautarea unor obiective turistice culturale sau pur si simplu vrei sa te bucuri de cateva zile in afara tarii, cu aceasta destinatie nu vei da gres. Strange-ti toata gasca si pleaca in aventura primaverii pe meleaguri unguresti.


Nu stii unde sa te cazezi in Budapesta? Expertii Dertour iti stau la dispozitie. Contacteaza una dintre agentiile din tara si pune la punct toate detaliile: http://agentii.dertour.ro/


4.  Litoralul romanesc

*Sursa foto: Danilovski/Shutterstock.com

Nu puteam sa excludem din topul destinatiilor de 1 mai cel mai cautat loc de catre tinerii dornici de distractie. Litoralul romanesc este cel mai aglomerat punct de pe harta Romaniei in vacanta de 1 mai in fiecare an. Indiferent de statiunea pe care o alegi, distractia va fi in toi.

Vama Veche este si va ramane un simbol al libertatii si al lipsei de inhibitii. Desi pe vremuri cazarea se facea la cort, pe plaja unde petreceai o noapte intreaga, acum in zona s-au ridicat hoteluri pentru orice buzunar. Daca vorbim de destinatii de familie, Venus, Jupiter si Neptun sunt in topul preferintelor familiilor de romani, iar pentru clientii care vor sa aiba parte de o experienta de lux, Mamaia este destinatia finala.


De 1 mai se da startul sezonului estival la malul Marii Negre. Nu rata ocazia! Verifica acum ofertele pentru statiunile de pe litoralul romanesc in urmatorul link: http://bit.ly/2pqCh1c


5. Delta Dunarii, Romania

*Sursa foto: Victor Maschek/Shutterstock.com

Ramanem pe plaiurile mioritice pentru ultima propunere de 1 mai si va recomandam un weekend relaxant in Delta. Cunoscuta atat in tara cat si peste hotare ca una dintre cele mai importante obiective turistice naturale de la noi din tara, Delta Dunarii este o locatie ce merita vizitata macar o data in viata.

Numeroasele specii aflate pe cale de disparitie ce se adapostesc in Delta, flora bogata si mancarea excelenta preparata de localnici sunt doar cateva dintre motivele care pun Delta Dunarii in topul preferintelor romanilor. Daca stai cel putin 2 zile in Delta, ia parte la excursiile organizate in zona si descopera cat mai multe locuri din cea mai mare rezervatie de tinuturi umede din Europa.


Mai multe detalii despre ofertele de cazare din Delta Dunarii gasesti in urmatorul link: http://bit.ly/2p6U0rA