Sursa foto: KanokpolTokumhnerd/Shutterstock.com

Osaka este, fără îndoială, una dintre bijuteriile Japoniei. Cândva capitala imperială a acestei țări și, totodată, centru comercial, Osaka avea să fie „bucătăria națiunii” în timpul Perioadei Edo (1603 – 1868), când era principalul loc de tranzacționare a orezului, aici creându-se prima piață modernă de schimb din întreaga lume.

Distrus de bombardamentele din timpul celui de-al Doilea Război Mondial și reconstruit rapid, într-un mod haotic, orașului îi lipsesc arhitectura pitorească și peisajul natural atrăgător pe care le întâlnim la celelalte orașe japoneze precum Tokyo sau Kyoto. Cu toate acestea, în anul 2018, Osaka a avut parte de peste 11 milioane de turiști străini, fiind astfel al doilea cel mai vizitat oraș din Țara Soarelui Răsare, după capitală. 

Iată câteva dintre motivele pentru care acest oraș este atât de popular în zilele noastre:

Gastronomia. Porecla Tenka no Daidokoro (Bucătăria națiunii), s-a referit inițial la statutul orașului în Perioada Edo drept hub al comerțului cu orez al Japoniei. În zilele noastre, face referire la reputația sa de paradis al gurmanzilor. La fiecare colț de stradă, Osaka găzduiește cel puțin un restaurant sau un stand alimentar cu ceva delicios. Mai mult, orașul adăpostește peste 90 de restaurante cu stele Michelin, asigurând oaspeților săi o abundență de oferte culinare încântătoare. 

Mâncarea stradală trebuie și ea încercată, cea mai bună găsindu-se în zona ce se întinde de-a lungul râului Dontori. Iar okonomiyaki (un fel de clătită cu carne, fructe de mare sau tăiței) este, probabil, cel mai faimos fel de mâncare pe care îl poți găsi atât în restaurante, cât și în standurile cu mâncare stradală. Printre celelalte preparate culinare populare se numără kitsune udon (supă de tăiței cu tofu), hakozushi (sushi) și takoyaki (bilă din aluat umplută cu carne de caracatiță).

Shopping-ul. Încearcă să nu cheltuiești prea mult dacă vizitezi mai întâi Tokyo sau Kyoto, deoarece Osaka este un adevărat paradis al pasionaților de shopping. Cu prețuri mult mai mici decât în celelalte orașe importante din Japonia, vei putea găsi aici mai multe suveniruri și bunuri locale decât ți-ai imagina! În plus, majoritatea magazinelor au o „opțiune scutită de taxe” (reducere de 8%) pentru turiști, atâta timp cât aceștia își prezintă pașaportul la achiziții. 

De la electronice de care probabil că nici nu știai că există, în zona futuristică Denden (hub-ul electronic al orașului), la obiecte vintage în Amerikamura și magazine de lux în Shinsaibashi, există ceva de cumpărat pentru toată lumea care vizitează Osaka.

Obiectivele turistice. Fiind unul dintre orașele metropolitane din Japonia, Osaka adăpostește o sumedenie de atracții turistice. Recomandăm a vizita, înainte de toate, Castelul Osaka. Situat în sectorul Chuo, castelul a fost construit în secolul al XVI-lea (perioada Azuchi-Momoyama), jucând un rol esențial în unificarea politică a țării. 

De văzut, de asemenea, Umeda Sky Building, care arată modul în care se prezenta Osaka la începutul secolului XX. Această clădire de 173 de metri înălțime are 40 de etaje și dispune de un observator pe acoperiș, cunoscut sub numele de grădină plutitoare. 

Templul Shitenno-ji este o altă atracție turistică majoră a orașului. Construit în anul 59, acesta avea să fie primul templu budist din Japonia. 

Lista de obiective turistice continuă cu Osaka Aquarium Kaiyukan (unul dintre cele mai mari acvarii din întreaga lume), Roata Tempozan Ferris, Turnul Tsutenkaku și Turnul Portului Kobe, Muzeul Național de Artă (Kokuritsu Kokusai Bijutsukan), Universal Studios Japonia, etc.

Luna aprilie, când înfloresc cireșii, este cea mai bună perioadă de vizitat Japonia. Dertour te invită să descoperi această țară minunată în cadrul unui circuit inedit, ce include Tokyo, Hakone, Kamakura, Yokohama, Hiroshima, Kyoto, Nara și, desigur, Osaka. Mai multe informații în acest sens poți găsi accesând acest link!