Sursa foto: Rudy Balasko/Shutterstock.com

Încărcate cu o mulțime de orașe pline de viață, plaje liniștite și peisaje pitorești, cele 2000 de mile de coastă care alcătuiesc partea de est a Statelor Unite ale Americii sunt casa unora dintre cele mai îndrăgite obiective turistice de pe continentul nord-american.

Pentru a te ajuta să vizitezi ce este mai bun din această parte a lumii, am alcătuit o mică listă cu locurile noastre preferate:

New York City, New York. Orașul New York ar trebui să se găsească în itinerariul oricărui călător care vizitează coasta de est a Americii. Este locul de naștere al hip-hop-ului, soul-ului și R&B-ului. Cum ai putea să ratezi orașul care nu doarme niciodată? Nu numai asta, dar cu peste 8 milioane de oameni care trăiesc în oraș, agitația te va face să te simți ca un adevărat new yorker în cel mai scurt timp. 

Evident, dacă îl vizitezi pentru prima dată, trebuie să ajungi în cele mai iconice locuri ale orașului. Printre acestea se numără vibrantul Times Square, Statuia Libertății, Central Park și Empire State Building. Dacă ai posibilitatea, îți recomandăm, de asemenea, să urmărești un spectacol pe Broadway, locul în care se desfășoară cele mai bune piese de teatru și comedii muzicale din întreaga lume.

Boston, Massachusetts. Boston este mai mult decât un simplu oraș universitar de top, este un oraș cu o viață de noapte fantastică, cu piețe pietonale pline de culoare și cu o mulțime de parcuri verzi. Fă o plimbare rapidă prin Boston Public Garden, asistă la un meci de baseball în Fenway Park și mănâncă ceva local în faimosul Quincy Market. De asemenea, vizitează Plymouth Rock, Beacon Hill, Freedom Trail și, nu în ultimul rând, Harvard, una dintre cele mai prestigioase universități din Statele Unite ale Americii.

Washington, D.C. Chiar dacă nu îți place politica, trebuie să faci o oprire la faimosul Capitol Hill (Dealul Capitoliului), sediul guvernului și la Casa Albă, reședința oficială a președintelui țării. Orașul găzduiește, de asemenea, unele dintre cele mai bune muzee din țară, inclusiv Muzeul Național de Istorie Americană, Muzeul Național de Istorie Naturală Smithsonian, Galeria Națională de Artă, Muzeul Memorial al Holocaustului Statelor Unite ale Americii și Muzeul Internațional al Spionajului. Totodată, îți recomandăm să petreci câteva ore în Piața de Est (Eastern Market) și să iei masa la Busboys and Poets, unul dintre cele mai apreciate restaurante din Washington. 

Chicago, Illinois. Situat pe malurile Marilor Lacuri, Chicago, cunoscut și sub numele de „Windy City” (Orașul Vânturilor) este locul în care a apărut primul zgârie-nori. Un oraș vibrant, al jazz-ului și blues-ului, Chicago adăpostește o sumedenie de atracții turistice interesante, cum ar fi Could Gate aka The Bean (o piesă de arhitectură perfectă, realizată din 168 de plăci lustruite din oțel inoxidabil și proiectată de arhitectul Anish Kapoor), Millenium Park (unde vei găsi The Bean, grădinile Lurie și Fântâna Crown) și Riverwalk (un loc de promenadă spectaculos, dominat de zgârie-nori). 

Miami, Florida. Miami este plin de viață, extravagant, însorit și total unic! Găzduiește unele dintre cele mai bune restaurante din țară, clădiri superbe realizate în stil arhitectural Art Deco și un litoral fără cusur. Vizitează Mica Havană, încearcă mâncarea cubaneză de la Restaurantul Versailles, petrece câteva ore în Parcul Național Everglades, iar dacă ai de cumpărat ceva, îți recomandăm să mergi pe Lincoln Road, strada cu cele mai bune magazine din oraș.

Multe alte orașe și locuri interesante merită vizitate pe coasta de est a Statelor Unite ale Americii. Însă pentru a le putea bifa pe toate, este nevoie de câteva luni sau chiar ani. 

Dacă plănuiești anul acesta o vacanță în partea de est a Americii, noi te ajutăm să călătorești mai simplu, luând parte la acest circuit!