Sursa foto: katatonia82/Shutterstock.com

Nu numai dansul Flamenco, arhitectura lui Gaudi și cluburile de fotbal sunt populare în Spania. Cu peste 8000 de kilometri de coastă și cu insule exotice ce par a fi desprinse din Paradis, această țară din Peninsula Iberică găzduiește o sumedenie de plaje atrăgătoare.

De la plajele rafinate din Tarifa până la plajele virgine din Cabo de Gata și cluburile de plajă fabuloase din Ibiza, Spania are câte ceva pentru fiecare. Pe lângă faptul că sunt frumoase, plajele din această țară sunt, de asemenea, curate și sigure, multe dintre ele având prestigiosul statut de Steag Albastru pentru standardele lor excepționale de mediu și calitate.

Iată o listă cu cele mai bune plaje din Spania, care să te ajute să îți planifici mai ușor vacanța în acest paradis tropical:

1. Cala Agulla, Mallorca

Agulla Mallorca

Agulla Mallorca

Situată în estul Insulei Baleare Mallorca, Cala Agulla este, indubitabil, una dintre cele mai frumoase plaje din Spania, având un nisip auriu fin, vegetație verde luxuriantă în jur și un peisaj montan pe fundal. Cu o lungime de 500 de metri, această plajă este locul perfect în care să te bucuri de vremea tropicală și să practici fel și fel de sporturi nautice, în special wakeboarding și water ski.

Găsește alaturi de Dertour cele mai bune oferte de vacanță în Mallorca!

2. Praia da Rodas, Galicia

Această plajă este unul dintre acele locuri uimitoare pe care, odată ce le vizitezi, nu le vei uita niciodată. În formă de semilună perfectă, Praia de Rodas este situată în Galicia, de-a lungul liniei de coastă a Atlanticului și are un nisip extrem de fin, asemenea unei pudre. Localnicii o numesc „plaja din Caraibe”, deoarece apa ei este turcoaz, curată și calmă, deși foarte rece în comparație cu apele Mediteranei. Bucură-te de peisajul nautic din jur, încearcă fructele de mare proaspete servite la restaurantele de pe plajă și petrece o noapte sub stele în campingul din apropiere. Vei avea o experiență fantastică!

3. Maspalomas, Gran Canaria

Maspalomas

Maspalomas

Sofisticată și elegantă, plaja Maspalomas din partea de sud a insulei Gran Canaria și-a câștigat reputația de atracție turistică datorită nisipului său. Este o întindere uriașă de nisip auriu, de aproximativ 6 kilometri lungime și circa 100 de metri lățime în unele locuri, mărginită de un peisaj deșertic cu dune gigantice de nisip. Auriul dunelor ce întâlnește albastrul orbitor al oceanului creează peisaje spectaculoase. Maspalomas este o plajă minunată pentru familii, având șezlonguri cu umbrele de soare, cafenele în care se vând gustări și băuturi răcoritoare și centre din care se pot închiria echipamente jet-ski pentru o aventură pe mare.

4. Playa de Silencio, Castañeras

Playa de Silencio

Playa de Silencio

O altă plajă superbă din Spania, Playa de Silencio sau „Plaja Tăcerii” este creionată de un peisaj diferit de cel al plajelor mai exotice spre care se îndreaptă majoritatea turiștilor. Este definită de un nisip argintiu și de formațiuni de rocă naturale, fiind complet virgină. Din cauza reliefului stâncos subacvatic, această plajă nu este prea bună pentru baie, dar te poți bucura de o plimbare pe nisipul său fără cusur. 

5. Playa de Ses Illetes, Formentera

Playa de Ses Illetes

Playa de Ses Illetes

În fiecare vară, oameni din toate colțurile lumii se adună pe mica Insulă Baleară Formentera pentru a se relaxa pe plajele sale cu nisip alb și fin, mărginit de ape cristaline. Accesibilă doar cu feribotul sau cu o barcă privată de la vecina sa mai aglomerată, Ibiza, Formentera este o destinație populară pentru o excursie de o zi sau două. În timp ce fiecare colț al său este pitoresc, cel mai căutat loc din Formentera este Playa de Ses Illetes, care face parte din Parcul Național Ses Salines, având cel mai atractiv nisip de pe insulă, în ciuda apropierii sale de portul principal din La Savina. Cu o apă turcoaz strălucitoare și cu un nisip atât de alb, Playa de Ses Illetes este mai mereu în topul celor mai spectaculoase plaje din întreaga lume.