Sursa foto: DWI YULIANTO/Shutterstock.com

Planifici o excursie în Indonezia? Dacă ești în căutarea unei insule exotice liniștite, lipsită de aglomerație, dar care să aibă totuși plaje frumoase, facilități turistice de înaltă clasă și posibilități de distracție și aventură, insula Bintan este destinația potrivită pentru tine!

Cea mai mare insulă din arhipelagul Riau, Bintan, denumită și Negeri Segantang Lada, se găsește la o scurtă plimbare cu feribotul de Singapore sau de localitatea Johor Bahru din Malaezia, putând fi accesată și pe calea aerului, aeroportul din Bintan (Raja Haji Fisabillillah) asigurând zboruri între insulă și Jakarta, Palembang, Jambi, Pekanbaru și Insulele Natuna. 

Transportul în interiorul insulei

La terminalele de feribot și în marile stațiuni din Bintan se găsesc diferite centre din care turiștii pot închiria mașini pentru a se deplasa mai ușor dintr-o parte în alta a insulei. Taxiul este un alt mijloc de transport eficient în Bintan. Cei care iubesc aventura ar putea alege, de asemenea, o modalitate distractivă și mai convenabilă de a explora plajele din jurul insulei prin închirierea de scutere. Un alt mijloc de transport disponibil este autobuzul. Principalele terminale de autobuze se găsesc la marginea localităților Tanjung Pinang și Batu Tujuh. Autobuzele care pleacă de aici călătoresc până în Trikora, Kijang și Tanjung Uban. 

Ce poți vizita pe insula Bintan?

Stațiunile de plajă din insula Bintan sunt maiestuoase și oferă tot luxul și toate facilitățile de care ai nevoie în așa fel încât să ai parte de o vacanță cât mai relaxantă și cât mai plăcută. Cu toate acestea, insula adăpostește atât de multe atracții turistice interesante, încât ar fi păcat să ajungi până în acest loc al lumii fără a ieși în afara stațiunii în care ești cazat.

Iată câteva dintre obiectivele turistice pe care trebuie să le vizitezi odată ajuns în Bintan:

Templul Banyan Tree. Templul Arborelui Banyan este un loc fascinant, cuprins în totalitate de rădăcinile unui arbore Banyan vechi de 200 de ani. Se spune că, proprietarul a dorit să fie îngropat în casa sa, iar rădăcinile arborelui sunt modul său de a-și îmbrățișa locuința în mod protector. În prezent, casa funcționează ca lăcaș de cult și este vizitată de numeroși oameni veniți din locuri îndepărtate. 

Pasar Olen Olen. Un alt loc ce merită vizitat pe insula Bintan este Pasar Olen Olen, o piață cu magazine cu artizanate de unde poți cumpăra cele mai atractive și neobișnuite suveniruri. Tot aici poți gusta cele mai bune delicii culinare locale sau poți să te delectezi cu mâncăruri internaționale la unul dintre cele patru restaurante. 

Tanjung Pinang. În timp ce majoritatea călătorilor vizitează Tanjung Pinang doar în zilele în care sosesc și părăsesc insula, capitala Bintanului merită puțin mai mult timp și interes. Vizitarea acestui oraș reprezintă modalitatea perfectă de a vizualiza și de a înțelege viața și cultura localnicilor insulei. Rătăcește-te pe străzile orașului pentru a face cumpărături, încearcă mâncarea stradală și socializează cu oamenii. 

Plaja Trikora. Îndreaptă-te spre țărmurile estice ale insulei pentru a vizita celebra plajă Trikora. Această întindere vastă de nisip alb și fin, presărată cu bolovani uriași pitorești, ce se scufundă într-o apă cristalină de culoarea turcoaz este perfectă pentru o zi de relaxare și distracție alături de cei dragi.

Satul Senggarang. Senggarang este o mică și fermecătoare localitate de pescari, populată de o comunitate de chinezi. Se spune că este o mică versiune a Veneției, având o mulțime de canale ce separă casele din lemn care plutesc deasupra apei. Fiind prima așezare chineză de pe insulă, Senggarang găzduiește mai multe temple și altare, ușor de recunoscut după culorile lor vii și festive în contrast cu casele simple, vopsite în culori pământii.

În cazul în care călătoresti în Singapore, Malaezia sau Indonezia, acordă câteva zile insulei Bintan. Îți va dezvălui locuri incredibile și îți va oferi experiențe unice care îți vor rămâne în memorie pentru totdeauna! 

O ofertă de vacanță în acest loc minunat al lumii poți găsi în link-ul următor: https://www.dertour.ro/circuite/circuit-singapore-revelion