*Sursa foto: kavalenkau / Shutterstock.com

Coasta mediterana a Spaniei gazduieste unele dintre cele mai importante orase ale acestei tari. Amintim aici doar de Barcelona, Valencia, Malaga, Alicante si Almeira. Din punct de vedere turistic, doar ce vom gasi in acestea ar putea fi mai mult decat suficient pentru o vacanta de o saptamana, insa ar fi pacat sa nu vorbim si de restul.

In general, muzeele si cladirile istorice se gasesc in marile orase, dar tarmul Spaniei e renumit mai ales pentru minunatele portiuni de coasta in care albastrul marii se imbina perfect cu diversele tipuri de nisip sau de stanci. Vom incerca sa le enumeram pe cele mai importante, pornind de la granita cu Franta si ajungand pana in Gibraltar.

Costa Brava

Se intinde de la granita cu Franta pana aproape de Barcelona, iar printre cele mai cunoscute statiuni sunt Callela, Lloret del Mar si Blanes. Daca vreti sa aveti parte de un city break, puteti alege Girona sau Figueres. Plajele sunt numeroase si diverse. Printre cele mai apreciate sunt de Tamariu, de Canadell, Castell, de Pals si Cap de Creus.

In Lloret del Mar exista unul dintre cele mai mari parcuri acvatice din lume numit Water World. Nu ezitati sa il vizitati daca ajungeti prin zona.

Pe aceasta coasta aveti prilejul de a calatori in lumea vinului. In regiunea Emporda puteti vizita muzee ale vinului, crame sau puteti sta in hoteluri care au ca tema vinul. Zona este renumita atat pentru vinurile rosi sau albe cat si pentru cele rose.

Costa Dorada

Incepe de langa Costa Brava si ajunge pana aproape de Tarragona. Numele acesteia vine de la nisipul auriu al plajelor. Cu siguranta nu puteti rata Barcelona, care este cel mai important oras din aceasta zona.

Un alt must see este Manastirea Montserrat, considerata centrul religios al intregii Catalunii, aflata la o ora si jumatate de mers din Salou. O alta manastire importanta de pe coasta este Poblet, aflata la mai putin de o ora de mers din La Pineda.

Printre cele mai cunoscute plaje de pe aceasta coasta se numara Tamarit, El Miracle, Riumar, Callafell si Altafulla.

Costa del Azahar

*Sursa foto: Alex Tihonovs / Shutterstock.com

Se intinde intre Valencia si Castellon si inseamna in traducere libera coasta florilor de portocal. Pe langa plaje, cele mai interesante obiective turistice le puteti gasi in cele doua orase care marginesc coasta.

In Costa del Azahar se gasesc urmatoarele plaje: Malvarrosa, Gandia, San Antoni, Peniscola, Marina d`Or si Moro.

Costa Blanca

Apartine de provincia Alicante si se intinde pe o portiune de 200 de kilometri, incepand de la orasul Dante si pana in Torrevieja. Cele mai importante statiuni sunt Benidorm si Alicante. Prima este una dintre cele mai vizitate de pe litoralul spaniol si are Terra Mitica Park, un loc de distractie ce nu trebuie ratat daca veniti cu cei mici. Pe aceasta coasta gasim plajele El Paradis, Le Rotes si El Carabassi.

Costa Calida

Cel mai cunoscut oras de pe aceasta coasta este Cartagena. Acesta gazduieste un important sit arheologic in care puteti vedea cum arata un teatru din perioada romana.

Pe coasta exista si trasee prestabilite pentru iubitorii de vin sau de ciocolata, iar cele mai importante plaje sunt La Azohia, Isla Plana, Las Palmeras etc.

Costa de Almeria

Un lucru foarte putin cunoscut e ca unele dintre cele mai apreciate filme western au fost regizate de italieni si filmate in Spania. Daca vreti sa vedeti unul dintre aceste locuri, puteti merge in Tabernas, la aproximativ 30 de kilometri de Almeria. Aici a fost filmat „A Fistful of Dollars” si peliculele care au urmat.

Cele mai apreciate plaje sunt Playa de los Genovesos si Playa de los Muertos.

Costa Tropical

Mai este cunoscuta si sub denumirea de Costa Granada, iar cele mai importante localitati sunt Almunecar, La Heradura, Salobrena, Motril si Nerja. Lasand la o parte obiectivele din aceste orase si plajele, care sunt superbe, ne putem indrepta atentia spre Parcul Natural Pena Escrita aflat la mai putin de o ora de mers din Almunecar. Distanta e de sub 15 kilometri insa drumul e dificil.

Revenind la plaje, cele mai apreciate sunt Playa Pozuelo, are nisip fin si e orientata spre activitati de familie, Playa San Cristobal, este destinata tot familiilor cu copii mici dar are un nisip cu o granulatie mai mare, semi-fin, Playa Puerta del Mar, cu nisip fin si orientata spre tineri, Playa Muerto, Playa Velilla etc.

Costa del Sol

Se intinde de langa Almeria pana la Tarifa, pe o distanta de aproximativ 150 de kilometri. Se spune ca aici intalnim cea mai buna clima de pe continent. Cu o jumatate de secol in urma, in aceasta zona existau foarte multe sate de pescari insa in prezent turismul de lux isi face prezenta, fara sa indeparteze turistii cu mai putini bani.

Putem vedea faimoasele pesteri de langa Nerva. Mergand spre Gibraltar, vom intalni cateva plaje cu nisip alb si apa calda. Una dintre cele mai importante statiuni de pe aceasta coasta este Marbella. Un punct de atractie foarte important mai este Catedrala din Malaga.

*Sursa foto: Valery Bareta / Shutterstock.com

 

Pentru mai multe detalii, va asteptam pe site-ul Dertour sau in agentiile noastre.