*Sursa foto: Valery Bareta / Shutterstock.com

Insorita si frumoasa Costa del Sol are o medie de peste 300 de zile de soare pe tot parcursul anului; acesta este unul dintre principalele motive pentru care mai mult de doua milioane de oameni viziteaza aceasta linie de coasta uimitoare in fiecare an. Chiar si in timpul iernii, temperaturile sunt prietenoase, Costa del Sol fiind una dintre atractiile exotice de top pentru turistii europeni.

Costa del Sol se extinde de la coastele mediteraneene din Gibraltar, Caldiz pana la coasta din Malaga. Existand o coasta variata in aceasta zona si o promovare turistica intensa de “plaja si soare”, aici are loc cel mai mare succes turistic din sudul Spaniei, atragand calatorii iubitori de soare, nisip fin si palmieri. Vizitand una dintre plajele dispuse de-a lungul coastei, vei descoperi un microclimat de vis, servicii excelente oferite de hotelurile din zona, localnici foarte prietenosi si mancare rafinata!

Multe locuri de aici au deveni legendare. Cea mai vizitata si eleganta statiune din Costa del Sol este Marbella, una dintre cele mai la moda si exclusiviste statiuni din Spania si intreaga Europa. Aceasta este frecventata de staruri de la Hollywood, printi si milionari. De fapt, multi europeni instariti detin case si vile elegante intre hotarele acestei regiuni.

In Costa del Sol exista 29 de plaje dispuse in cei 43 de kilometri de coasta, cele mai iubite dintre ele fiind Playa de Don Carlos si Playa de la Fontanilla, unde nisipul fin auriu si apa cristalina sunt principalele componente atragatoare pentru turisti. Cu toate acestea, vizitatorii acestei regiuni nu sunt atrasi doar de plaja si soare; in Marbella au loc nenumarate festivitati, petreceri, parcuri tematice, parcuri acvatice si festivaluri, care anima turistii si localnicii in fiecare an. Exista foarte multe lucruri distractive de facut in Marbella, fie ca vii cu familia sau cu prietenii.

Unul dintre cele mai bune locuri in care sa ramai daca doresti sa explorezi si alte domenii din Andaluzia, este Terromolinos. Acesta detine hoteluri situate chiar si la doua minute de plaja, cu preturi rezonabile, nu departe de Marbella si Malaga. Daca te hotarasti sa vizitezi Terromolinos pentru a avea o vacanta linistita, cel mai bine ar fi sa faci acest lucru in viitorul apropiat, deoarece, incetul cu incetul, acesta va deveni o mare metropola cu servicii de inalta clasa si destul de costisitoare. Astazi, Terromolinos este inca un loc autentic si unic, unde turistul poate sa se relaxeze la soare linistit, fara sa aiba nevoie de un buget prea mare pentru vacanta sa.

*Sursa foto: Artur Bogacki / Shutterstock.com

Pe partea de est a Costei del Sol vei putea gasi Nerja. Aici poti obtine una dintre cele mai bune vederi ale coastei mediteraneene, mai exact din “El Balcon de Europa”, un promontoriu stancos din Sierra de Almirjara. Cele mai bune plaje din Nerja sunt La Torrencilla, unde vei gasi nisip de culoare inchisa si o mare cu valuri medii, si plaja El Playazo, cu nisip intunecat, valuri moderate si apa cristalina. Singura problema in El Playazo este faptul ca aceasta tinde sa fie foarte aglomerata la sfarsit de saptamana, asadar mai bine incerci sa vizitezi plaja in alta zi.

Nu poti sa iti faci vacanta in Costa del Sol, fara sa vizitezi Malaga. Aici exista 16 plaje unde ai ocazia de a inota in ape calde sau poti face plaja langa palmierii exotici ce se inalta deasupra nisipului fin. In Malaga turistii sunt atrasi, de asemenea, de restaurantele cu mancare exceptionala, care se gasesc atat in aer liber, cat si in interioare cu decor traditional. In plus, serile sunt dominate de scene foarte vibrante in care artistii fac spectacole distractive pentru turisti, oferind experiente de neuitat in sejurul lor pe taramul spaniol. Punctul culminant al Malagai este La Malagueta, aceasta fiind o plaja urbana situata chiar in centrul orasului. La Malagueta este, totodata, una dintre cele mai populare plaje din zona, in special pentru localnici, iar aceasta nu trebuie ratata, mai ales daca esti in cautarea unui loc bun in care sa obtii un bronz seducator si de lunga durata.

Emblematica si atractiva Costa del Sol ofera cele mai buna plaje din Spania. In plus, aici infrastructura turistica este ireprosabila, iar hotelurile se gasesc pe gustul si buzunarul fiecarui turist. Turismul este principala sursa de venit in regiune, drept pentru care serviciile de care se bucura vizitatorii Costei del Sol sunt mereu foarte ridicate si multumitoare. Costa del Sol nu ofera doar vacante bazate pe plaja si sporturi de apa, orasele de aici fiind si ele extrem de interesante si fermecatoare, cel mai bun exemplu fiind renumita si inconfundabila Granada.

Pentru mai multe detalii, va asteptam pe site-ul Dertour sau in agentiile noastre.