AlbenaTurismul vecinilor nostri de la sud este din ce in ce mai dezvoltat, iar acest lucru se poate vedea cel mai bine in numarul de romani care aleg sa isi petreaca vacanta de vara pe litoralul Marii Negre de la sud de Dunare, in detrimentul litoralului nostru.

Una dintre cele mai vizitate statiuni de catre conationalii nostri este Albena. Situata in nord estul Bulgariei, aceasta ofera avantajul de a fi foarte aproape de Romania si de a oferi o experienta de vara cu adevarat deosebita.

Fara sa fie o statiune cu istorie foarte veche, Albena a reusit sa se impuna cu succes printre statiunile bulgaresti. Aceasta a fost infiintata in anul 1969 pe locul unor izvoare minerale si de atunci s-a transformat intr-un adevarat oras.

Daca planuiesti sa vizitezi Albena pentru a descoperi obiective turistice, atunci vei fi dezamagit, deoarece statiunea nu are nicio atractie istorica, niciun muzeu si niciun monument. Asta nu inseamna insa ca nu te poti distra pe cinste odata ce ai fost cazat in acest oras.

Care sunt lucrurile pe care le poti gasi in Albena?

Fara sa aiba avantajul unei istorii si a unor obiective care sa atraga, Albena a reusit sa scoata in evidenta cei 4 km de nisip auriu si sa ii imbogateasca cu nu mai putin de 50 de hoteluri intre 2 si 4 stele. Turistii din Albena se pot bucura din plin de soarele din timpul zilei, ca mai apoi sa se plimbe pe promenada de pe faleza, cu restaurante, baruri si cafenele.

Unul dintre marile avantaje oferite de aceasta statiune este faptul ca are mai toate hotelurile situate pe plaja. Astfel, oricare ar fi locul in care te cazezi, te vei putea bucura de o priveliste deosebita asupra marii, in fiecare dimineata. Majoritatea hotelurilor de aici ofera servicii All Inclusive, un serviciu deosebit de apreciat de catre romanii care trec granita catre vecinii nostri.

Nona_Hotel_Albena 2O zi in Albena poate sa contina mult mai mult decat plaja si distractie de seara. Dezvoltarea din ultimii ani a adus numeroase posibilitati sportive, parcuri de distractii si centre deosebite de frumusete si sanatate. Poti practica fara probleme golf, fotbal, tenis si sporturi acvatice antrenante si iti poti transforma vacanta intr-o combinatie ideala de relaxare si miscare.

Cand se mergi in Albena si ce sa mananci?

Fiind foarte apropiata din punct de vedere climatic de statiunile de pe litoralul romanesc, Albena trebuie sa fie vizitata in timpul verii sau, in cel mai rau caz, la inceputul toamnei. Daca ajungi aici in restul anului, vei descoperi o statiune pustie, care te va impresiona totusi prin cateva elemente naturale.

Chiar daca te vei caza la un hotel care ofera servicii All Inclusive, este bine sa incerci si tavernele sau restaurantele pe care le gasesti in aproape toata statiunea. Bucataria Bulgareasca este una delicioasa si s-ar putea sa te incante ciorba lor de burta, supa rece din iaurt sau musakaua. Desi dulciuri traditionale nu prea exista in Bulgaria, asta nu inseamna ca nu te poti delecta cu un desert deosebit. Imprumutate de la tari vecine, baclavaua, crema de caramel sau placintele pot face deliciul oricarei mese.

baklava-1321906-1599x1204

Ce sa faci in Albena, daca plaja si plimbarile de seara nu te satisfac?

Chiar daca Albena este o statiune inchisa, fara prea multe posibilitati turistice, asta nu inseamna ca odata ce ai ajuns aici nu ai ce face. Daca esti un adept al cumparaturilor, atunci vei putea sa cauti produsele tale preferate la una dintre tarabele pe care le gasesti prin centrul statiunii. Daca apreciezi, mai degraba, obiectivele turistice, atunci trebuie sa te pregatesti pentru mini calatorii in afara statiunii. Din fericire, in proximitate se pot gasi cateva atractii deosebite, cum ar fi palatul din Balchik, Rezervatia Baltata sau diverse muzee in orasul Dubrudza.

Este indicat sa nu ratezi o vizita la Balchik. Situata la doar 11 km de statiune, localitatea Balcik poate sa fie punctul cheie al unei vacante in Bulgaria. Aici vei putea descoperi castelul Reginei Maria, care este construit intr-o gradina botanica impresionanta, cu peste 3.000 de specii de plante sau Muzeul de Istorie, care adaposteste exponate din antichitate, pana in timpurile moderne. Pentru gurmanzi, mai ales pentru cei care apreciaza mancarurile pescaresti sau fructele de mare, Balchikul poate sa fie un adevarat magnet. Pe faleza poti descoperi o multime de restaurante unde mancarurile pescaresti sunt in centrul atentiei.

Aproape de granita cu Romania vei putea vizita si Cap Kaliakra, o zona foarte interesanta, care te va intampina cu un muzeu sapat in stanca, cat se poate de interesant.

kaliakra2Daca iti place turismul urban, poti vizita si orasul Varna, care iti poate oferi o varietate mare de obiective de care sa fii incantat si iti poate ocupa o zi intreaga.

varna 2

Ce altceva trebuie sa stii atunci cand mergi in Albena?

Nu trebuie sa te pregatesti prea mult daca vrei sa vizitezi Albena, insa este bine sa stii cateva lucruri despre aceasta statiune.

Chiar daca Albena este o statiune mica, in care se poate merge fara probleme pe jos, exista un autobuz care circula din 10 in 10 minute si care iti ofera posibilitatea de a te deplasa cu usurinta dintr-o parte in alta.

Atunci cand calatoresti spre aceasta statiune, este bine sa te pregatesti cu bani bulgaresti (Leva) si cu un GPS care sa iti ofere indicatii. Desi, in multe locuri poti plati in Euro, aceasta nu este o regula. In ceea ce priveste GPS-ul, majoritatea indicatoarelor din Bulgaria sunt in limba bulgara si pot sa te induca in eroare.

In rest, bulgarii sunt, de regula, foarte prietenosi, serviciile din Albena sunt de buna calitate, iar vacanta ta poate sa fie un real succes.

Pentru mai multe detalii, va asteptam pe site-ul Dertour sau in agentiile noastre.