Google translate - traducerea vizualaTraim in secolul XXI iar tehnologia pune stapanire pe viata noastra de zi cu zi: avem acces la internet de aproape oriunde, avem tablete, smartphone-uri sau smartwatch-uri; toate pentru a ne imbunatati viata. Putem afla starea vremii, cat are intarziere trenul/avionul, cumpara bilete de pe internet fara sa mai fie nevoie sa pierdem timp la coada si…de curand, nu trebuie sa ne mai facem probleme atunci cand ne aflam intr-o tara straina din cauza barierei lingvistice.

De ce? Saptamana trecuta, Google a lansat functia de traducere vizuala (World Lens) disponibila si pentru limba romana. Aceasta se gaseste in aplicatia Google Translate si permite traducerea in timp real a unui text imprimat, prin intermediul camerei telefonului.

Pentru acest lucru utilizatorul trebuie sa deschida aplicatia, sa dea click pe camera si sa o indrepte catre textul pe care vor sa il traduca – un semn pe strada, un meniu, instructiuni de folosire sau o eticheta. Pe ecran va aparea, in timp real, traducerea in limba selectata. Nu este nevoie de conexiune la internet sau transfer de date. Aceasta actualizare este disponibila atat pentru versiunea de Android a aplicatiei Google Translate, cat si pentru iOS.

Mai multe detalii despre noua functionalitate din Google Translate, dar si alte functii menite sa elimine barierele lingvistice gasiti in noul video Google Translate vs. La Bamba. Detalii despre tehnologia din spatele ei sunt in video-ul de aici: g.co/go/NLtranslate.

Google Translate in cifre:

– In fiecare zi sunt traduse peste 100 miliarde de cuvinte si expresii in 90 de limbi

– 95% din trafic vine din afara Statelor Unite

– 1 din 6 persoane conectate la internet utilizeaza Google Translate in fiecare luna

Google Translate: Cele mai traduse cuvinte / expresii din romana in alte limbi

  1. ce faci
  2. te iubesc
  3. multumesc
  4. da
  5. buna
  6. nu
  7. noapte buna
  8. bine
  9. buna ziua
  10. de ce