Plaja din Sicilia

Plaja din Sicilia

Sicilia este bine-cunoscuta pentru plajele ireale si apa clara si curata.  Albastrul infinit se impleteste perfect cu nisipul fin si formeaza un loc care pare desprins din alta lume.

Daca pana acum nu ai ajuns in Sicilia, echipa Dertour va face o trecere in revista a celor mai spectaculoase plaje din zona pentru a te ademeni in sudul Italiei:

1. Marinello

Marinello, Sicilia

Marinello, Sicilia – *Sursa foto: ciccino77/Shutterstock.com

Cu o forma unica, plaja Marinello cucereste inimile tuturor turistilor si ii face sa se indragosteasca pe loc de frumusetea locului.

Situata in nord-estul Siciliei, plaja Marinello este diferita fata de toate celelalte plaje pe care le vei intalni in Sicilia prin faptul ca are o forma care variaza de la o zi la alta.

Pe langa forma specifica, apa de un albastru clar precum cerul si stancile din jur, fac din plaja din Tindari o locatie excelenta de vacanta.

2. Cala Pulcino

Cala Pucino, Sicilia

Cala Pucino, Sicilia – *Sursa foto: Wead/Shutterstock.com

Chiar daca nu este deloc usor sa ajungi la Cala Pulcino, privelistea merita tot efortul.

Linistea si intimitatea pe care o ofera acest loc este greu de egalat. Fiind situata mai aproape de Tunisia decat de Sicilia deseori exista polemici legate de aceasta bucata de rai, insa asta nu-i stirbeste frumusetea.

3. Cefalu

Cefalu, Sicilia

Cefalu, Sicilia

Cefalu este un oras in regiunea Palermo localizat in nordul Siciliei.  In ciuda dimensiunilor reduse, datorita plajelor din oras, Cefalu reuseste sa atraga anual milioane de turisti din toate partile Italiei.

4. Mondello

Mondello, Sicilia

Mondello, Sicilia

Mondello este o mica statiune aflata in apropiere de Palermo. Plajele retrase si curate, apa cristalina si ospitalitatea gazdelor de aici ii fac pe turistii italieni sa revina in fiecare an in Mondello.

Plaja principala din Mondello este extrem de aglomerata in plin sezon si pentru a ajunge sa iti petreci vacanta aici trebuie sa te asiguri ca ai rezervare din timp.

5. Scala dei Turchi

Scala dei Turchi, Siilia

Scala dei Turchi, Siilia – *Sursa foto: Aleksandar Todorovic//Shutterstock.com

Scala dei Turchi sau Plaja Alba poate fi gasita in apropiere de Porto Empedocle, in sudul Siciliei. Dupa cum ii spune si numele, plaja Scala dei Turchi are o culoare neobisnuita datorita solului format din marna, o roca sedimentara compusa din carbonat de calciu si argila de culoare alb-cenusie.

6. Plaja din Taormina

Taormina, Sicilia

Taormina, Sicilia – *Sursa foto: Romas_Photo/Shutterstock.com

Taormina este un orasel superb aflat pe coasta de est a Siciliei. Situata pe un deal, Taormina se confunda foarte usor cu oricare din faimoasele sate care formeaza regiunea Cinque Terre. Colorat si plin de viata, orasul este mai mereu plin de turisti in cautare de liniste si relaxare.

7. Tonnara di Scopello

Tonnara di Scopello

Tonnara di Scopello – *Sursa foto: mRGB/Shutterstock.com

Tonnara di Scopello este o localitate extrem de importanta datorita mostenirii sale istorice data de cladirile din zona. Fost sat de pescari, Tonnara di Scopello este astazi unul dintre cele mai vizitate puncte din Siclia, atrangand zilnic turisti din toate colturile lumii.

Sicilia este un paradis destinat iubitorilor de vacanta, impresionand prin plajele sale unice. Daca ti-am facut pofta de vacanta, alege una dintre plaje si hai impreuna cu Dertour intr-o vacanta de vis! Bilete de avion si cazare individuala catre sudul Italiei, le gasesti pe site-ul nostru la cele mai bune preturi.