Sunt anumite lucruri in aceasta viata care cu cat sunt mai simple, cu atat sunt mai valoroase. Desi traim in era vitezei si ne deplasam ametitor de repede de la un punct la altul al hartii, o calatorie linistita cu trenul poate fi “gura de aer” de care avem nevoie sa ne relaxam si sa reflectam asupra simplitatii vietii. Nu este nimic rau in a calatori cu avionul, cu masina, cu bicicleta sau cu orice alt mijloc de transport, insa parca nimic nu se compara cu experienta pe care o traiesti intr-unele colturi ale lumii atunci cand te afli la bordul unui vagon de tren. Pentru ca stim ce mult iti plac destinatiile senzationale, care nu seamana cu vreo alta de pe aceasta planeta, iti prezentam 5 locuri spectaculoase pe care trebuie sa le descoperi in mers, de la geamul unui vagon de tren:

  •  Oslo – Bergen

*Sursa foto:  Marius Dobilas/Shutterstock.com

Tinuturile inghetate ale Norvegiei fascineaza in orice anotimp. Fie ca decizi sa faci o mica excursie in Oslo sau iti iei mai multe zile libere pentru a descoperi nordul continentului si poposesti in “Tara fiordurilor” pentru a admira Aurora Boreala, avem o propunere de nerefuzat:  o plimbare cu trenul intre Oslo si Bergen. Nu numai ca ne vei multumi, insa vei reveni acasa cu niste fotografii de toata frumusetea ca vor starni invidia tuturor cunostintelor.


Intra in contact cu unul dintre reprezentantii Dertour si planifica-ti calatoria in Norvegia. Detalii si rezervari la 031.438.73.21/ 031.438.73.22 si pe oferte@dertour.ro. 


  • Valea Rinului

*Sursa foto:  CK Ma/Shutterstock.com

Daca esti fan al peisajelor pitoresti si al satelor europene ce par rupte de lume, o calatorie cu trenul pe Valea Rinului este viitoarea experienta de care trebuie sa ai parte. Tot ce trebuie sa faci este sa te asezi pe partea stanga (atunci cand trenul merge in directia Mainz) si sa te relaxezi in scaunul din vagonul trenului. Natura va face toata treaba si va “derula” in fata ochilor tai unele dintre cele mai frumoase privelisti pe care le poti admira in aceasta lume.


Intra in contact cu unul dintre reprezentantii Dertour si planifica-ti calatoria in Germania. Detalii si rezervari la 031.438.73.21/ 031.438.73.22 si pe oferte@dertour.ro. 


  • Trans-Siberianul

*Sursa foto: russal/Shutterstock.com

Ne mutam atentia de pe batranul continent inspre ceva mai exotic si ajungem la unul dintre cele mai cunoscute trasee cu trenul – Trans-Siberianul. Una dintre rutele pe care trebuie sa le parcurgi macar o data in viata, Trans-Siberianul te poarta printre comorile rusesti, dar te poate duce si pana in destinatii mai indepartate precum China, Mongolia sau Corea de Nord.


Intra in contact cu unul dintre reprezentantii Dertour si planifica-ti calatoria in Rusia. Detalii si rezervari la 031.438.73.21/ 031.438.73.22 si pe oferte@dertour.ro. 


  • Bernina Express

*Sursa foto: gevision/Shutterstock.com

Votata de nenumarate ori drept calatoria in timpul careia poti sa admiri cele mai uimitoare peisaje, calatoria cu  Bernina Express este una dintre experientele pe care le ai de bifat in aceasta viata. Incepand din Chur si pana in Tirano, calatoria cu Bernina Express iti va permite sa vezi cele mai frumoase si mai populare zone din Elvetia. Desi dureaza numai 4 ore, vei avea impresia ca acest voiaj va fi pentru totdeauna.


Intra in contact cu unul dintre reprezentantii Dertour si planifica-ti calatoria in Elvetia. Detalii si rezervari la 031.438.73.21/ 031.438.73.22 si pe oferte@dertour.ro. 


  • Kandy – Ella

*Sursa foto: melis/Shutterstock.com

Cum ce-i mai bun vine intotdeauna la final, am lasat pentru sfarsitul acestui articol cea mai spectaculoasa, uimitoare si fascinanta calatorie cu trenul de care poti sa ai parte pe acest pamant. Calatoria cu trenul intre Kandy si Ella iti dezvaluie o parte pura, nealterala a naturii in partile cele mai deosebite din Sri Lanka. Peisajele sunt atat de mirifice incat calatorii nici nu stau pe locurile din vagon ci se inghesuie la usile pe care se face accesul pentru a avea o panorama completa a locurilor pe cale le traverseaza calea ferata.  Descopera o lume cu totul si cu totul deosebita si bucura-te de experienta vietii tale in viitorul tau sejur in Sri Lanka.


Intra in contact cu unul dintre reprezentantii Dertour si planifica-ti calatoria in Sri Lanka. Detalii si rezervari la 031.438.73.21/ 031.438.73.22 si pe oferte@dertour.ro.