Huacachina, foto Brendan van SonMajoritatea turistilor aleg sa se detaseze de rutina zilnica in locuri extrem de vizitate si de recomandate de ceilalti semeni. Barcelona, Londra, Viena, Paris sau locatii exotice precum Coasta de Azur, Mauritius, Maldive, sunt doar cateva exemple.

Pamantul este mult mai bogat insa, reusind sa ofere lucruri impresionante in aproape fiecare colt de lume. Nu este de mirare, asadar, ca la o cautare atenta putem descoperi destinatii turistice ascunse, care iti pot lasa insa amintiri foarte placute.

Am decis sa cautam 5 astfel de destinatii si sa descoperim frumusetea lor. Plaje ascunse, sate cu acoperisuri din roci, peisaje asemanatoare cu cele din basm, manastiri pline de istorie si munti impresionanti ne-au facut cu ochiul intr-un numar extrem de mare. Cele 5 destinatii ce urmeaza au, insa, ceva special.

Insulele Marietas

Nu sunt usor de vizitat, insa odata ce ai ajuns aici le vei aprecia frumusetea deosebita. Insulele Marietas reprezinta un grup de mici insule care nu sunt locuite si care sunt situate in Mexic, statul Nayarit.

Insulele au devenit cunoscute prin prisma unui obiectiv cu totul si cu totul special. Denumit Playa del Amor, obiectivul este, asa cum este de asteptat, o plaja. Ceea ce o face speciala este faptul ca este ascunsa de niste stanci, este greu accesibila, turistii trebuind sa strabata un canal lung cu caiacul sau inot pentru a o descoperi si are o apa limpede si placuta.

Evident, nu va trebui sa zbori pana in Mexic doar pentru a te bucura de minunata plaja. Pe langa aceasta minunatie a naturii, poti descperi si Puerto Vallarta, un oras perfect pentru sejurul tau de vara.

Huacachina

De cele mai multe ori, oazele din desert sunt doar inchipuiri ale nefericitilor care ajung sa se rataceasca intr-o mare de nisip. Huacachina insa, este o oaza reala. Aceasta mica localitate asigura un peisaj deosebit si ofera un mediu perfect pentru vacanta. Daca vrei sa te plimbi cu boogie-ul pe dunele de nisip sau sa faci boarding pe acelasi nisip, acesta este locul perfect.

Istoria oazei este una fluctuanta. Daca in 1940 a fost extrem de populara printre oamenii instariti din Peru, crezandu-se ca apa din lacul de aici este vindecatoare pentru piele si corp, anii 1950 au reprezentat pierderea interesului pentru acest loc.

Din fericire, 1990 a venit la pachet cu oameni de afaceri inteligenti, care au oferit posibilitati de distractie extrem de interesante, redand viata unei oaze care merita din plin sa fie vizitata. Aceasta se afla la 5 ore de Lima.

Blagaj

Venim ceva mai aproape si descoperim un sat deosebit, in inima Bosniei si Hertegovinei. Ceea ce il face apreciat de catre turisti este peisajul oferit, insotit de manastirea Blagaj Tekke, veche de aproape 400 de ani. Blagaj este un loc perfect pentru cateva momente de relaxare intr-un mediu cu totul si cu totul special.

Turistii care ajung aici pot cunoaste istoria interesanta a micii localitati, pot vizita cladirile si sit-urile arheologice si se pot bucura de ospitalitatea localnicilor.

Lacul Hillier

Daca iti plac locurile unice, care ies in evidenta prin ceva cu totul si cu totul special, atunci Lacul Hillier din Australia te va atrage ca un magnet. Este un lac cu o culoare roz, indiferent de starea vremii, care aduce si o umbra de mister: nimeni nu stie cu exactitate care este sursa culorii.  Se presupune ca bacteriile roz si continutul bogat de sare duc la o astfel de nuanta, insa nu se stie nimic sigur.

In ciuda culorii, lacul este folosit de localnici pentru baie si ofera chiar solutii de tratament. Apa din Hillier este imbuteliata si este utilizata pentru dureri de stomac si indigestii. Alaturi de Marea Bariera de Corali sau Padurea de Eucalipt, acest lac este considerat a fi una dintre minunile naturale ale Australiei.

Un lucru extrem de interesant este faptul ca nu doar Lacul Hillier este roz. In lume mai exista 7 lacuri cu aceeasi culoare, jumatate dintre ele regasindu-se tot in Australia. Poti descoperi o astfel de ” minune” si in Spania (Salina Torrevieja) sau in Azerbaidjan si Canada.

Satul Setenil de las Bodegas

Ultimul din lista noastra este satul Setenil de las Bodegas din Spania. Ceea ce il face special este faptul ca este un sat sapat in roci, fie in mod natural, fie antropic. Multe dintre casele satului sunt localizate in reteaua de pesteri de aici, avand chiar si acoperisuri de roca.

Ajungand in aceasta localitate nu te vei plictisi. Pe langa privelistea deosebita, vei putea sa te distrezi in baruri si sa iei masa in restaurante renumite.

Un lucru este cert: Lumea in care traim este impresionanta si chiar si cel mai mic detaliu poate sa genereze exclamatii de uimire. Tot ce trebuie sa faci este sa cauti aceste detalii si sa te bucuri de ele.

Pentru mai multe detalii, te asteptam pe site-ul Dertour sau in agentiile noastre.

 *Sursa foto: Brendan van Son / Shutterstock.com