atena

Europa este un mix interesant de culturi si peisaje care te fac sa iti doresti sa descoperi din ce in ce mai mult pe zi ce trece. Totusi, uneori nu iti poti sincroniza programul cu cei din jur si poate sa devina dificil sa planifici o vacanta in locurile mult visate. Daca esti in aceasta situatie, nu ai de ce sa iti faci griji, batranul continent european are suficiente locatii pe care poti sa le descoperi de unul singur.

1.Copenhaga

copenhaga 1

*Sursa foto: Birute Vijeikiene/Shutterstock.com

Copenhaga, capitala tarii cu cei mai fericiti locuitori, este unul dintre locurile pe care poti sa le vizitezi pe bicicleta, admirand fiecare cladire sau monument care iti apare in cale. Nu trebuie sa iti faci griji in privinta traficului deoarece Copenhaga este recunoscuta ca fiind “capitala bicicletelor”, iar danezii sunt foarte deschisi si primitori.

2. Stockholm

stockhom panorama

*Sursa foto: Mikael Damkier/Shutterstock.com

Cel mai mare oras din regiunea scandinava este locul ideal pentru un city break de unul singur. Descopera istoria vikingilor in numeroasele muzee dedicate poporului care a dominat nordul Europei in perioada dintre sfarsitul secolului al VIII-lea si a secolului al XI-lea.

3. Bruges

brugge

*Sursa foto: Emi Cristea/Shutterstock.com

Bruges este o adevarata bijuterie a Belgiei, numita adesea Venetia din nordul continentului datorita numarului mare de canale si peisajelor de vis. Bruges te va purta intr-o calatorie in timp ce vei face cunostinta cu arhitectura secolelor trecute si viata simpla si fericita pe care o aveau strabunicii nostri.

4. Dublin

dublin

*Sursa foto: Bernabe Blanco/Shutterstock.com

Cel mai mare oras al Irlandei este una dintre cele mai sigure capitale europene in care poti sa iti petreci vacanta. Dupa un zbor de aproximativ 4 ore esti gata sa descoperi orasul vesel din nordul Europei. Bucura-te de lectiile de istorie pe care Castelul din Dublin sau Trinity College ti le ofera si nu uita sa vizitezi podul O’Connell care este unic pe continent datorita proportiilor sale – podul O’Connell are latimea mai mare decat lungimea.

5. Viena

viena

*Sursa foto: LaMiaFotografia/Shutterstock.com

Viena este cu totul un palat regal in aer liber datorita decoratiunilor pretioase ale cladirilor si trasurilor care se plimba in voie pe strazile orasului. In timpul vizitei, asigura-te ca nu vei rata faimosul Schonbrunn si gradinile din jurul sau.

6. Berlin

berlin germania

*Sursa foto: canadastock/Shutterstock.com

Berlinul este un oras modern, dar in acelasi timp a pastrat elemente traditionale in piesajul urban prin cladirile care au facut istorie in timpul perioadei naziste si post-naziste. Autoritatile germane au pus la punct un sistem de transport in comun foarte bine organizat care te va duce in orice punct din oras in cel mai scurt timp posibil. Printre atractiile turistice pe care nu trebuie sa le ratezi se numara Poarta Brandenburg si cladirea parlamentului.

7. Londra

londra - 1

*Sursa foto: Leonid Andronov/Shutterstock.com

Pentru a descoperi capitala englezilor nu iti vor ajunge doar cateva zile, insa partea buna este ca se afla la doar 4 ore distanta de zbor cu avionul si poti sa o vizitezi ori de cate ori vrei. Descopera treptat cartierele faimoase ale Londrei, parcurile ce ocupa suprafete intinse din centrul orasului, monumentele istorice si resedinta regala – palatul Buckingham.

8. Atena

atena

*Sursa foto:Milan Gonda/Shutterstock.com

Grecii sunt cunoscuti pentru mancarea delicioasa si petrecerile pe care le organizeaza. Veseli, deschisi si foarte primitori, locuitorii Atenei te vor face sa te relaxezi si sa te simti ca acasa pe strazile inguste din centrul orasului.

9. Milano

milano

*Sursa foto: ventdusud/Shutterstock.com

Daca vrei sa te bucuri de o sesiune indelungata de shopping si sa te rasfeti cu o cafea buna, Milano este alegerea ideala pentru o mini-vacanta de cateva zile. Relaxeaza-te in sutele de magazine din centrul orasului si da o fuga pana la lacul Como pentru a admira peisajele de vis din nordul Italiei.

10. Brno

brno

*Sursa foto: Anton Gvozdikov/Shutterstock.com

Cel de-al doilea oras ca marime din Cehia gazduieste pe teritoriul sau un castel superb construit in secolul al XIII-lea, castelul Spilberk. Nu uita sa incerci macar un sortiment de bere locala si sa vizitezi Villa Tugendhat – una dintre cele mai frumoase cladiri moderne din zona.