foto-multiverse

*Sursa foto: Multiverse / Shutterstock.com

Planificarea unei vacante care sa multumeasca pe toti membrii familiei ar putea parea o sarcina grea, de aceea alegerea destinatiei potrivite este cel mai important factor pentru o vacanta reusita.

O mare parte din aceasta decizie depinde de varsta copiilor tai. Sugarii, de pilda, trebuie sa fie hraniti o data la doua-trei ore, asadar planifica-ti o vacanta care sa fie cat mai scurta, cat mai putin obositoare cu putinta si care sa iti ofere acces usor intr-un loc intim, unde sa iti poti hrani bebelusul. Copiii mai mari de 6 ani ar putea dori sa exploreze tot, asadar muzeele pentru copii si centrele de stiinta cu activitati interactive ar fi ideale pentru ei intr-o vacanta. Adolescentii morocanosi, pe de alta parte, ar avea nevoie probabil de mai multa convingere pentru a lua parte la o activitate alaturi de familie intr-o calatorie. Dar plajele exotice sau parcurile de distractie sunt greu de refuzat chiar si de catre cei mai pretentiosi adolescenti.

Bugetul este, de asemenea, o preocupare pentru majoritatea familiilor. Nu exclude statiunile all-inclusive. Pretul unei astfel de vacante ar putea parea mare initial, insa avand atat cazarea cat si mancarea si bautura incluse, vei observa ca, in final, vacantele all-inclusive sunt foarte convenabile ca pret.

Croazierele, de asemenea, pot fi o optiune grozava pentru familiile care doresc o calatorie reusita. Pretul unei astfel de vacante este destul de rezonabil atunci cand iti dai seama ca acesta include mese si divertisment.

Peste tot in lume exista o sumedenie de locuri cu atractii turistice grozave pentru copii. Iata care sunt, in opinia noastra, cele mai bune 5 destinatii din lume de vizitat cu copiii:

1. Disney World

din Orlandodisney-world-foto-spatuletail

*Sursa foto: spatuletail / Shutterstock.com

Daca nu ai fost niciodata la Walt Disney World, nu mai pierde timpul! Totodata, daca ai fost la Disney in Paris si crezi ca cel din Orlando este similar si nu te va uimi cu nimic, afla ca te inseli! Disney World din Orlando, Florida, este considerat de catre vizitatori ca fiind cel mai fascinant loc de distractie pentru copii si adulti, din intreaga lume.

Niciodata nu vei uita bucuria din ochii fetitei tale cand ea le va surprinde pe Ariel si pe Belle (asigura-te ca ai camera de fotografiat cu bateriile incarcate) sau cand va admira focurile de artificii de peste Castelul Cenusaresei. Si, sa recunoastem: Disney este un loc distractiv pentru mama si tata, de asemenea!

Aici merita sa petreci timp in Magic Kingdom, in special in Town Square Theater, pentru a-i saluta pe Mickey Mouse si pe Printese. Apoi, indreapta-te spre Fantasyland si opreste-te la Dumbo si la It’s a Small World. Aici, copiii vor adora coaster-ul recent renovat denumit The Great Goofini.

2. Muzeele din New Yorkmuzeul-de-arta-foto-kamira

*Sursa foto: Kamira / Shutterstock.com

Cu atat de multe muzee uimitoare pentru copii, Big Apple este, de departe, cel mai bun oras in care cei mici sa descopere arta, istoria si stiinta in moduri interactive. Petrece dupa-amiezile zilelor de vacanta explorand fascinantele planete de la Centrul Rose pentru Pamant si Spatiu, Expozitia de Arta Egipteana de la Muzeul Metropolitan de Arta si Sala Dinozaurilor Saurischia la Muzeul de Istorie Naturala. Nu uita ca, in timpul saptamanii, copiii au acces gratuit la unele dintre muzeele din New York!

Muzeul Metropolitan de Arta este unul dintre cele mai impresionante muzee din lume. Este un mamut de 32 de acri ce afiseaza o varietate imensa de piese de arta, mai exact de 3,5 milioane de exponate. Printre cele mai populare piese de arta se numara picturile lui Rembrandt, statuile romane, sticla Tiffany si Templul lui Dendur din aripa egipteana. Vei realiza rapid de ce acest muzeu atrage 5 milioane de vizitatori pe an.

Muzeul American de Istorie Naturala se afla in Central Park West. Fosilele de dinozaur sunt o mare atractie aici, starurile muzeului fiind Tyrannosaurus Rex, Apatosaurus (fostul Brontosaurus), Stegosaurus si Triceratops. Orbitorul Centru Rose pentru Pamant si Spatiu este noua casa a celebrului Planetariu Hayden. Centrul este un cub de sticla, iar Planetariul se gaseste intr-o sfera din cub. Centrul Rose este, de fapt, o resursa interactiva care cuprinde toate lucrurile ce tin de galaxii, stele si planete.

3. Colosseumul din Romacolloseum-foto-luxerendering

*Sursa foto: Luxerendering / Shutterstock.com

Un tur printre ruinele Romei Antice iti va conduce familia printre cele mai importante atractii turistice ale capitalei Italiei. In cel mai grandios amfiteatru al Imperiului Roman, copiii tai vor invata despre evenimentele in care gladiatorii purtau lupte curajoase cu animale feroce importate din intreaga lume, in divertismentul multimii spectatoare. Cei mici vor invata cum cei mai buni gladiatori veneau la Roma pentru a lupta pentru premiul final – o sansa pentru libertatea lor.

Dupa ce vizitati Colosseumul, indreptati-va catre Forumul Roman si plimbati-va de-a lungul vechilor strazi pentru a afla mai multe despre viata primilor romani. La Forumul Roman veti putea admira ruinele Palatului Imparatului, Arcul lui Titus, temple antice si importante cladiri politice din perioada Imperiului Roman.

Dintre toate tururile turistice disponibile in Roma, acesta este, probabil, turul preferat pentru majoritatea copiilor. Este un tur in aer liber ce transporta copiii intr-o lume interesanta, cu povesti fascinante.

4. Gradina Zoologica din Munchenzoo-munchen-foto-luxerendering

*Sursa foto: Luxerendering / Shutterstock.com

Gradina Zoologica din Munchen (numita, de asemenea, Tierpark Hellabrunn) este un loc fantastic in care sa mergi alaturi de copiii tai.

Daca iti displac gradinile zoologice in care vietatile captive traiesc in spatii extrem de mici, vei observa ca, in Tierpark Hellabrunn, acesta este un concept al trecutului si ca locul este cu totul diferit.

Aceasta gradina zoologica a fost fondata in 1911 si se mandreste cu titulatura de “Primul geo-zoo din lume”. Fiind un geo-zoo, inseamna ca animalele sunt grupate in functie de locul din care acestea provin. Daca urmezi turul obisnuit, vei calatori in jurul tuturor continentelor planetei si vei experimenta fauna fiecarei zone.

Administratorii gradinii zoologice din Munchen fac tot posibilul ca animalele de aici sa traiasca cat mai “natural” posibil. Atat animalele de exterior cat si cele de interior traiesc in zone extrem de spatioase, cu un decor identic cu cel cu care ele au fost obisnuite in salbaticie.

Gradina zoologica este extrem de sigura pentru copii. Exista bariere, garduri, santuri, unele pline cu apa, si geamuri securizate care separa animalele de vizitatori.

Printre cele mai importante specii de animale ce se gasesc in interiorul Gradinii Zoologice din Munchen se numara elefantul asiatic, alpaca, salamandra mexicana, ursul brun, sarpele cap de cupru, flamingo, meerkatul, tigrul siberian si leul de mare sud-american.

5. Insula St. Maartenst-maarten-foto-solarisys

*Sursa foto: Solarisys / Shutterstock.com

Micuta plaja Maho din St. Maarten este situata la capatul pistei 10 a Aeroportului International Princess Juliana de pe partea olandeza a acestei insule. Atunci cand avioanele se pregatesc sa se desprinda sau sa aterizeze pe pista, ele fac acest lucru chiar deasupra oamenilor care stau pe plaja.

Si dupa ce decoleaza, puterea motoarelor avioanelor este atat de mare, incat ii poate rostogoli literalmente pe oameni pe nisip sau in ocean.

Un semn pe poarta de separare a pistei, dintr-un drum ingust de doua benzi de langa plaja, avertizeaza oamenii sa nu se apropie prea mult.

Insula St. Martin ofera o serie de activitati pentru copii. Una dintre cele mai interesante atractii este Ferma Fluturilor, care se gaseste aproape de plaja Orient. Mii de fluturi inconjoara aceasta lume naturala fascinanta. Poarta haine vii colorate cand mergi acolo pentru a atrage fluturii spre tine. De asemenea, nu uita camera de fotografiat; vei avea o multime de oportunitati de a face fotografii cu adevarat grozave.