Pentru aceia dintre voi care se gandesc sa incerce o destinatie diferita pentru Craciunul de anul acesta, avem o propunere de nerefuzat: Delta Dunarii. Formata in decursul a peste 10 000 de ani si aflata in continua expansiune, Delta Dunarii este unul dintre simbolurile Romaniei. Aflata intotdeauna pe lista cu cele mai interesante obiective turistice de la noi din tara, Delta Dunarii reprezinta un adevarat spectacol al naturii in orice anotimp. Vrei sa o descoperi iarna? Iata ce trebuie sa stii!

Delta Dunarii este renumita pentru numarul impresionant de pasari ce isi fac veacul prin zona, in special in perioada anotimpului cald. Iarna, desi majoritatea dintre ele migreaza catre tari cu o clima mai blanda, Delta nu ramane nici pe departe plictisitoare si fara viata, ci dimpotriva. Sub stratul de omat care se asterne deobicei pe la sfarsitul iernii, se ascund peste 100 de specii de pasari pe care vara n-ai sa le gasesti aici. Sub aceeasi mantie stau la panda si rapitoarele mari ce urmaresc stolurile de gaste, rate si alte inaripate. Printre cele mai cunoscute se afla codalbii si sorecarii. Pelicanii si starcii nu pleaca cu totii catre tarile calde, asa ca in perioadele cu temperaturi mai ridicate, ii poti observa pe malul apelor dezghetate.

In perioada in care apele nu sunt inca inghetate, te poti aventura intr-o plimbare cu barca, poti face expeditii fotografice sau poti pleca in cautarea animalelor Deltei. Daca te-ai oprit la plimbarea cu barca, iti recomandam sa te imbraci adecvat si sa tii cont de factorul termic. In ceea ce priveste expeditia fotografica, acum este momentul oportun pentru a studia, fotografia si admira animalele Deltei. Lipsa vegetatiei si temperaturile usor scazute au facut tantarii sa dispara cu totul si animalele mult mai vizibile si usor de observat. Asa ca, daca esti in cautarea unor fotografii de poveste, nu uita sa iti iei aparatul cu tine, o doza de rabdare si neaparat manusi.

Petrece Craciunul la Green Village Resort

Craciunul este una dintre cele mai importante sarbatori si chiar si aici, in inima Deltei, acesta este sarbatorit cum se cuvine alaturi de cei dragi, in jurul unei mese bogate. Pentru cei mai curajosi dintre turisti care au decis sa petreaca sarbatorile de iarna in Delta, Green Village Resort a pregatit un pachet special.

Pentru numai 169 de euro de persoana te poti bucura de un sejur de poveste in inima naturii. Pachetul include 3 nopti de cazare 3 nopti cazare cu mic dejun, primire cu preparate traditionale 24.12, cina ajun, iesire la malul marii cu vin fiert 25.12, pranz festiv in ziua de Craciun, cina traditionala de Craciun, program de colinde si muzica traditionala de Craciun, pranz 26.12, cina pescareasca 26.12, seara cu DJ 26.12, lunch box 27.12, acces la entertainment center (biliard, tenis de masa, carti de joc, table, darts), Kids Club (loc de joaca dedicat celor mici extern sau intern) si Lotus Spa (sauna uscata, proiectii de filme in Cinema Paradiso, Bayside Fitness).

La toate acestea se adauga participarea la taiatul porcului si slujba de Craciun in data de 24 decembrie si o excursie cu barca din Murighiol pana in Sfantu Gheorghe si-napoi.

Pentru detalii si rezervari poti accesa urmatorul link – Oferte de Crăciun


Daca iti doresti sa descoperi Delta Dunarii iarna, dar nu neaparat in perioada Craciunului, te poti bucura de un sejur de poveste in mini-vacanta de 1 decembrie. Detalii si rezervari pe –  Oferte Green Village Resort 4*