*Sursa foto: Oleksandr Savchuk/Shutterstock.com

Desi majoritatea turistilor sunt pe ultima saptamana cu pregatirile pentru vacanta de Craciun si Revelion, (apropo, daca nu stii inca unde sa petreci sarbatorile de iarna, iti recomandam sa consulti ofertele Dertour – dertour.ro) noi suntem aici pentru aceia dintre voi care deja se gandesc la vacanta de vara. In acest sens, Dertour iti propune o destinatie accesibila, deosebita, linistita, numai buna pentru un sejur cu intreaga familiei. 

Larnaca este cel mai important oras din Cipru, din punct de vedere turistic si, totodata, punctul prin care majoritatea turistilor ajung in tara. Unul dintre cele mai vechi orase ale Ciprului, Larnaca se afla in partea sudica-estica a insulei, aproape de granita dintre teritoriul controlat de autoritatile din Turcia. Ca orice alt oras vechi al Ciprului, Larnaca se imparte in doua zone mari – centrul vechi al orasului si partea noua, unde s-au ridicat hotelurile de lux si alte constructii impunatoare.

Centrul vechi al orasului Larnaca este plin de baruri si restaurante cu specific grecesc, la fiecare dintre ele gasindu-se preparate pe baza de peste si fructe de mare. In inima centrului vechi se afla una dintre cele mai importante lacasuri de cult pentru crestinii ortodocsi – Biserica lui Lazar. Aici se gaseste mormantul lui Lazar, omul grav bolnav pe care Hristos il readuce la viata – conform scrierilor din Biblie. Dar asta nu e tot, daca nu stii unde sa mergi in vacanta de vara si inca te gandesti daca Larnaca merita o vizita sau nu, iata cateva motive care te vor ajuta sa te hotarasti:

1. Mancarea delicioasa. Asa cum am mentionat si mai sus, Larnaca este plin de restaurante cu specific pescaresc. Fructele de mare sunt prezente in aproape orice farfurie, iar muzica greceasca rasuna din orice local cipriot.

2. Vremea excelenta. Cipru se bucura de o clima blanda cu temperaturi excelente in orice sezon. In timpul verii, turistii si localnicii se bucura de temperaturi de peste 30 de grade si vreme frumoasa in fiecare zi.

3. Plajele curate. In fata liniei de hoteluri construite recent in apropierea centrului vechi se intinde cea mai populara plaja din Larnaca – Phinikoudes. Plaja Phinikoudes  este una dintre cele mai curate si mai bine amenajate plaje din Cipru si, totodata, una dintre cele mai frumoase. Intre plaja si hoteluri se afla o serie de restaurante si fast-food-uri cunoscute.

4. Localnici primitori. Cunoscuti pentru ospitalitatea lor, cipriotii sunt unii dintre cei mai buni comercianti datorita abilitatilor foarte bune de negociere si a modului in care trateaza turistii. Restaurantele ofera mai mereu cate ceva din partea casei, staff-ul hotelurilor este intotdeauna amabil si deschis catre orice cerere a turistilor.

5. Preturile accesibile. Desi este asemanatoare unei destinatii exotice, insula Afroditei nu este nici pe departe o destinatie costisitoare, ba dimpotriva. Preturile la mancare, cazare si transport in Larnaca sunt destul de bune, iar datorita distantei mici intre Romania si Cipru, si pretul biletelor de avion este unul foarte bun.


Daca iti doresti sa descoperi cu ochii tai paradisul cipriot, ia legatura cu unul dintre expertii Dertour si solicita o oferta personalizata pentru vara anului 2018. Nu uita: rezervi din timp, platesti mai putin! Detalii pe www.dertour.ro