*Sursa foto: Vigen M / Shutterstock.com

Unul dintre cele mai spectaculoase evenimente culturale din Europa se desfasoara anual in Venetia, orasul oglindit de ape, fermecandu-i pe cei prezenti cu spectacole, parade, concerte, dansuri si baluri mascate. In perioada  3-13  februarie, stradutele venetiene devin neincapatoare, Carnavalul marcand trecerea de la anotimpul rece la primavara printr-o explozie de culoare, dans si voie buna.

Iata cateva motive pentru care trebuie sa fii prezent la sarbatoarea anuala a extravagantei:

  1. Celebrele masti venetiene

Mestesugul producerii mastilor de catre venetieni a capatat recunoastere internationala, fiind practicata aceasta indeletnicire de secole. Transformata, in cele mai multe cazuri, intr-o afacere de familie, producerea mastilor a fost ridicata la rang de arta, iar singura limita a creatorilor de masti ramane imaginatia.

Asadar, fie ca va achizitionati o masca de la magazinele de suveniruri, fie ca vizitati ateliere cu traditie, precum Laboratoriu Artigiano Maschere sau Ca del Sol, puteti alege dintr-o varietate generoasa de modele – masti de toate culorile, impodobite cu paiete, catifea, pene, piele, materiale scumpe sau chiar din portelan.

*Sursa foto: Arnd_Drifte / Shutterstock.com

  1. Evenimentul de deschidere a carnavalului

De departe cel mai fascinant moment, Carnavalul de la Venetia da startul printr-o manifestatie-reper in Piata San Marco – coborarea ingerului de pe turnul bisericii. Personajul care intruchipeaza ingerul poarta vesminte viu colorate, impodobite cu flori, iar momentul coborarii este unul plin de emotie, fiind incununat de uralele si aplauzele celor prezenti.

*Sursa foto: Matteo Chinellato / Shutterstock.com

  1. Marele Teatru

Scena Marelui Teatru gazduieste pe tot parcursul carnavalului spectacole si dansuri traditionale, caracterizate de costumatii extravagante care sfideaza monotonia, palarii si felurite accesorii care parca te teleporteaza intr-o lume guvernata doar de bucuria de a trai.

Scena reprezinta inima acestui show, tot aici desfasurandu-se si festivitatea de premiere pentru “Cel mai bun costum” si “Cel mai bun costum in conformitate cu tematica prezentei editii”.

*Sursa foto: Studio 37 / Shutterstock.com

  1. Tematica diversificata a carnavalului

Anual, manifestatiile, spectacolele si costumatiile sunt adaptate unor tematici impuse de organizatori, astfel ca, festivalul se reinventeaza si este tot timpul surprinzator atat pentru cei care au mai fost, cat si pentru cei care abia fac cunostinta cu atmosfera de carnaval.

Anul acesta, tematica este “Jocul”, deschizand larg poarta catre surse de inspiratie felurite. Mai mult, accentul va fi pus pe istoria circului, tematica reprezentand un omagiu adus acestei forme de spectacol, rezultata din arta, tehnica, acrobatie si culoare.

*Sursa foto: AlessandroZocc / Shutterstock.com

Peste 3 milioane de vizitatori ajung in Venetia, in fiecare an, in aceasta perioada, orasul inregistrand anual un total de 30 de milioane de turisti.

Consulta ofertele Dertour pe www.dertour.ro sau in agentiile Dertour: http://agentii.dertour.ro/