*Sursa foto: Jon Chica / Shutterstock.com

Marrakech este locul ce insumeaza perfect sarmul exotic al Marocului. In mijlocul agitatiei din oras vei gasi principalele puncte de interes ale orasului intr-o combinatie splendida de vechi si nou. Influenta orientala a orasului se poate observa pe cladirile in culori vibrante, in pietele pline de condimente, in oameni. Aici, fiecare lucru concureaza pentru a iti atrage atentia.Iata 5 obiective turistice pe care trebuie sa le bifezi intr-un periplu in Marrakech:

Medina

Pentru majoritatea vizitatorilor, Medina reprezinta atractia principala a orasului. Aleile inguste in culori caleidoscopice, aromele diverse si sunetele fascineaza vizitatorii. In Medina exista nenumarate oportunitati de cumparaturi, unde poti gasi exact ce-ti doresti, la un pret foarte mic, de la magazinele de pantofi, parfumuri si piele. Daca vrei sa te intorci acasa cu un suvenir autentic, fa-le o vizita renumitilor artisti ce fac tatuaje cu henna.

*Sursa foto: Ekaterina Pokrovsky / Shutterstock.com

Jamaa el Fna

Piata mare situata la intrarea in Medina reprezinta activitatea centrala din Marrakech. Aceasta perpetua aglomeratie este locul de intalnire al povestitorilor, muzicienilor, ghicitorilor de noroc si vrajitorilor de serpi, care nu se odihnesc vreodata. Aici, intregul spectru al vietii marocane ti se dezvaluie in fata ochilor. Daca forfota vivace devine prea mult pentru tine, te poti retrage la una din cafenelele din zona, de unde poti explora scena activa in liniste.

*Sursa foto: Matej Kastelic / Shutterstock.com

Medersa Ben Youssef

Construita in 1565 de catre saadieni, Medersa este cel mai mare colegiu teologic din Maroc. Incaperile sunt grupate in jurul unor curti interioare mici, in stilul arhitectural tipic islamic, dar curtea interioara principala este adevaratul punct de atractie. Tigla fina, plafoanele cu stalactite ornamentale, detaliile din lemn de cedru si inscriptiile Kufic folosite ca decoratiuni ale curtii, fac din aceasta medersa una dintre cele mai frumoase cladiri din Maroc.

*Sursa foto: saiko3p / Shutterstock.com

Muzeul Marrakech

Acest muzeu are o colectie ce detine atat arta contemporana, cat si inscriptii coranice, cu lucrari ceramice locale, textile si monede aruncate pentru noroc. Pentru cei mai multi dintre vizitatori, adevaratul punct culminant il reprezinta cladirea in care este gazduit muzeul.

Dar Me’nebhi a fost construit la inceputul secolului al XX-lea si a fost candva locuinta unui ministru din guvernul marocan. Arhitectura este o combinatie armonioasa de forme nord-africane si orientale locale cu elemente portugheze. Din acest loc apar cele mai frumoase poze pe Instagram.

*Sursa foto: Dainis Derics / Shutterstock.com

Gradina Majorelle

Una dintre cele mai frumoase atractii turistice ale orasului Marrakech, Gradina Majorelle ofera o priveliste neimaintalnita. Aceasta gradina tropicala luxurianta plina de cactusi, palmieri si ferigi este opera pictorului Jacques Majorelle. Initial din Nancy, Franta, Majorelle a venit in Marrakech din motive de sanatate si a devenit cunoscut pentru picturile sale despre viata marocana. Cea mai faimoasa lucrare a devenit, totusi, aceasta gradina, pictata intr-un albastru aprins, ce acum poarta numele de albastru Majorelle.

*Sursa foto: Balate Dorin / Shutterstock.com

Descopera Marrakech intr-un sejur marca Dertour: https://www.dertour.ro/vacante-exotice/maroc