*Sursa foto: Balate Dorin/Shutterstock.com

Sarbatorile iernii aduc in orasele Romaniei o atmosfera festiva, incununata prin targuri de Craciun, decoratiuni luminoase si numeroase evenimente artistice si culturale cu tematica acestei perioade.

Iata orasele care abunda in decoratiuni si proiectii luminoase si care iti vor oferi si mai multe motive sa indragesti sezonul lui Mos Craciun:

  1. Targul de Craciun din Sibiu

Cu o traditie de 11 ani, Targul de Craciun din Sibiu a capatat recunoastere internationala, atragand anual un numar considerabil de turisti. Si pentru 2017, organizatorii au gandit un concept de iluminat inedit – proiectii grandioase pe toate cladirile din Piata Mare.

De asemenea, visul oricarui copil este sa-l intalneasca pe fidelul batranel care, negresit, ii va indeplini toate dorintele; astfel, o vizita la Atelierul lui Mos Craciun ori in parcul de distractii al acestuia reprezinta aventura perfecta pentru micii aventurieri.

*Sursa foto: Calin Stan/Shutterstock.com

  1. Targul de Craciun din Bucuresti

Capitala isi merita locul in topul celor mai spectaculoase decoratiuni de Craciun din tara, caci traseul iluminatului festiv insumeaza peste 33 de kilometri si cuprinde 59 de locuri din Bucuresti. Intrarea in Anul Centenar, tematica iluminatului este inspirata din traditiile si simbolurile traditionale romanesti, astfel veti putea admira figuri luminoase in forma de clop, ie, personaje dansand hora si alte motive traditionale romanesti.

*Sursa foto: Bucuresti Optimist/Facebook.com

  1. Targul de Craciun din Alba Iulia

Alba Iulia inoveaza sfera decoratiunilor luminoase de anul acesta, acestea fiind personalizate special pentru oras. Luminitele iau forma unor cetati, cerbi si ingeri, iar in Parcul Sarbatorilor de Iarna regasiti poduri si covoare luminoase, brazi impodobiti cu sute de beculete, precum si figurine luminoase fascinante.

*Sursa foto: Ionut Vaidean/Facebook.com

  1. Targul de Craciun din Brasov

Brasovul este impanzit cu podoabe luminoase, cele mai frumoase fiind concentrate de-a lungul Pietei Sfatului. Spectacole de videomaping pe cladiri, stalpi de iluminat ornati in tandem cu maiestuosul brad, personaje din basme celebre si alte figurine precum: turta dulce, fundite, bomboane si stelute anima principalele rute ale Brasovului, transformandu-l intr-un adevarat “Oras de poveste”.

*Sursa foto: Balate Dorin/Shutterstock.com

Consulta ofertele Dertour si descopera Romania frumoasa in perioada sarbatorilor de Craciun: http://www.dertour.ro/craciun/romania