*Sursa foto:  irisphoto1/Shutterstock.com

Pizza, paste, tiramisu, cannoli si multe altele; toate te asteapta nerabdatoare sa le-ncerci. Daca vrei sa te bucuri de o super vacanta de sarbatorile din acest an, iti recomandam sa incerci Italia, una dintre cele mai frumoase si cele mai vizitate tari din Europa.

Italia se afla in topul preferintelor turistilor datorita numeroaselor obiective turistice precum Colosseumul, Turnul din Pisa, Catedrala din Milano, Catedrala din Florenta sau Piata San Marco din Venetia, datorita preparatelor extrem de delicioase, dar si temperaturilor extrem de placute in majoritatea perioadelor de peste an. In decembrie Italia isi imbraca straiele de sarbatoare si-si asteapta cu cele mai frumoase decoratiuni, obiceiuri si traditii, oaspetii din intreaga lume. Vrei sa te numeri printre ei? Iata unde poti sa mergi:

1.Roma

Incepem lista destinatiilor din Italia cu unul dintre cele mai vizitate si mai importante orase din tara – Roma. Orasul construit pe sapte coline este un adevarat muzeu in aer liber. Cu obiective turistice la tot pasul, Roma reuseste sa atraga cel putin 13 milioane de turisti anual si nu e de mirare ca vazand aceste cifre record, autoritatile se gandesc sa limiteze accesul turistilor la un anumit numar pentru a pastra valoroasa mostenire istorica lasata de faimosul Imperiu Roman.

In perioada sarbatorilor, Roma este una dintre destinatiile de top din Europa aflate la un pret accesibil. Desi atractiile turistice majore precum Colosseum si Forumul Roman sunt inchise in prima zi de Craciun, ai tot restul vacantei pentru a le explora. In ziua de Craciun poti alege sa colinzi strazile pietruite ale Romei sau sa vizitezi unul dintre targurile de Craciun organizate in oras.


Rezerva aici o vacanta in perioada Craciunului in Roma – http://bit.ly/2hZY4aB


2.Milano

Milano este cea mai populara destinatie de shopping din Italia si una dintre cele mai aglomerate din Europa. Datorita show-urilor de moda organizate aici anual si numeroaselor magazine, excursia la Milano se va solda inevitabil si cu cateva cumparaturi.

De la superbul brad ce se va inalta in fata Domului din Milano pana la targul de Craciun din apropierea Castelului Sforzesco, Milano te va surprinde cu o multime de activitati si decoratiuni special pregatite pentru acest eveniment. Rezerva-ti cateva zile in plus sa te asiguri ca apuci sa vizitezi si cateva obiective turistice si nu uita sa iti iei aparatul foto cu tine. Vor fi multe, chiar foarte multe lucruri pe care cu siguranta vei dori sa le imortalizezi.


Rezerva aici o vacanta in perioada Craciunului in Milano – http://bit.ly/2hY6AqC


3.Venetia

Pentru vesnicii indragostiti, recomandam un Craciun ca la carte printre canalele romantice din “orasul plutitor”. Venetia, cunoscut indeosebi datorita carnavalului din luna februarie, este una dintre cele mai mari turistice europene. Unicitatea si frumusetea acestuia au adus milioane de turisti in fiecare an si i-au facut sa revina cu drag, cu orice ocazie.

Pe langa Piata San Marco, Podul Rialto si Grand Canal, asigura-te ca nu ratezi si obiectivele mai putin cunoscute precum Libraria Acqua Alta, Castello Orientale sau Museo Fortuny.


Rezerva aici o vacanta in perioada Craciunului in Venetia – http://bit.ly/2ymZGRO


4.Napoli

Daca iti doresti ca in perioada sarbatorilor de anul acesta sa incerci cat mai multe tipuri de pizza, Napoli este destinatia ideala pentru tine. Se spune ca in Napoli a luat nastere, spre sfarsitul secolului XVIII, pizza asa cum o stim in zilele noastre. Preparatul delicios se pare ca ar fi existat inca din antichitate, insa abia acum cateva sute de ani s-a creat prima pizza similara cu ceea ce gasim astazi in restaurante.

Dar Napoli nu este numai despre mancare. Napoli este despre istorie, traditii, vreme buna si un vibe general foarte pozitiv. Daca iti ramane o zi libera din sejurul in Napoli, te poti aventura la 26 de kilometri de oras in situl arheologic de la Pompeii.


Rezerva aici o vacanta in perioada Craciunului in Napoli – http://bit.ly/2hZNwrZ


5.Florenta

“Capitala artei” din Italia este unul dintre cele mai frumoase locuri construite vreodata pe pamant. Datorita mestriei si talentului arhitectilor care au lucrat la ridicarea acestui oras, Florenta a servit secole la rand drept inspiratie pentru artistii din toata lumea. Descopera si tu aceste locuri laudate de toti turistii care ajung aici si exploreaza fiecare metru patrat pe care il vei intalni. Crede-ne pe cuvant, nu vei regreta nici macar o clipa!


Rezerva aici o vacanta in perioada Craciunului in Florenta –  http://bit.ly/2hiXKmM


Vezi aici oferta completa Dertour pentru Craciun – www.dertour.ro/craciun