*Sursa foto:  ver0nicka/Shutterstock.com

Bulgaria este o destinatia incantatoare situata la o aruncatura de bat de orasele sudice din Romania, ce atrage milioane de turisti in toata Europa cu peisaje superbe, conditii satisfacatoare si preturi excelente. Daca esti in cautarea unei destinatii pentru vacanta de iarna pentru care sa nu fie nevoie sa spargi pusculita, ai venit la locul potrivit: Bulgaria are statiuni montane din belsug, la un pret excelent.

Desi nu s-a bucurat de prea multa atentie din partea turistilor straini pana acum 10 ani, odata cu intrarea in Uniunea Europeana s-au deschis larg si portile turismului pentru Bulgaria. Datorita preturilor foarte mici (in comparatie cu alte locatii similare din alte tari europene) si peisajului diversificat, vecinii nostri de la sud de Dunare au reusit sa se remarce atat in randul turistilor bulgari si romani, cat si al celor care vin aici de la mii de kilometri. Plajele intinse, peisajele naturale superbe, statiunile montane si preturile foarte mici sunt doar cateva dintre motivele principale pentru care turistii in cautare de noi destinatii turistice. Iti surade ideea si tie? Iata cateva locatii numai bune pentru o vacanta la schi in Bulgaria:

Bansko

Ca orice statiune montana, Bansko serveste drept locatie ideala pentru un weekend reusit atat in sezonul rece, cat si in lunile de vara. Daca iarna turistii se inghesuie pe partiile de schi, vara Bansko este locul de intalnire al iubitorilor de drumetii.

*Sursa foto:  Nataliya Nazarova/Shutterstock.com

Statiunea situata in sud-vestul Bulgariei este destinata cu precadere schiorilor incepatori si turistilor care aleg sa-si petreaca vacanta cu familia. Partiile de aici deservesc miile de turusti pasionati de sporturi de iarna si reprezinta principala atractie turistica pe timp de iarna.

Descopera cele mai bune preturi pe  www.dertour.ro/destinatie/Bulgaria/Blagoevgrad/Bansko

Pamporovo

Cea mai sudica statiune montana a Europei se gaseste in Bulgaria si se numeste Pamporovo. La numai doua ore de condus din Plovdiv – cel de-al doilea cel mai mare oras al Bulgariei -, Pamporovo se remarca prin partiile foarte bine puse la punct si facilitatile de top oferite pentru iubitorii de sporturi de iarna.

*Sursa foto: Ju1978/Shutterstock.com

Printre lucrurile pe care nu trebuie sa le ratezi se afla panorama cu Muntele Snejanke ce poate fi admirata de pe partiile de schi. Descopera cele mai bune preturi pe www.dertour.ro/destinatie/Bulgaria/Smolyan/Pamporovo

Borovets

Borovets este o statiune montana la care se poate ajunge foarte repede din Sofia, capitala Bulgariei. Situata la numai 73 de kilometri de aceasta, Borovets este alegerea ideala pentru un weekend romantic la munte.

*Sursa foto:  Petya Stoycheva/Shutterstock.com

La fel ca Bansko, Borovets este considerata a fi una dintre cele mai bune statiuni de schi pentru incepatori si intermediari. Desi conditiile si preturile excelente atrag schiori din intreaga Europa, cei care isi doresc senzatii tari ocolesc Bulgaria si se indreapta catre Austria sau Elvetia. Daca totusi nu stapanesti atat de bine arta schiatului si tot ce iti doresti este sa petreci cateva zile departe de casa, atunci Borovets e alegerea ideala.

Descopera cele mai bune preturi pe www.dertour.ro/destinatie/Bulgaria/Sofia/Borovets