*Sursa foto: Kaspars Grinvalds / Shutterstock.com

Vremea de afara ne-a inghetat pe toti, dar asta nu inseamna ca nu putem sa ne gandim in continuare la calatorii. Dimpotriva, este momentul prielnic pentru a ne face cat mai comozi in canapea, cu o ceasca de ceai sau cafea alaturi. Azi ne uitam la cateva filme care ne alimenteaza dorul de duca.

Noi ti-am pregatit o lista de 8 filme cu si despre calatorii. Care este favoritul tau?

  1. Vicky Cristina Barcelona

Vicky (Rebecca Hall) si Cristina (Scarlett Johansson) sunt 2 prietene care au venit in Barcelona, la casa de vacanta a unei rude indepartate de-a lui Vicky, pe toata perioada verii. Vicky este logodita, rationala, cu planuri de viata bine stabilite, iar prietena ei, Cristina, este exact opusul. Este o actrita visatoare care nu stie ce isi doreste.

Actiunea se complica atunci cand cele doua il cunosc pe pictorul Juan Antonio (Javier Bardem). Acestea afla ca pictorul a trecut printr-o despartire scandaloasa de artista Maria Elena (Penelope Cruz), fapt ce o intriga pe Cristina si o contrariaza pe Vicky.

Lumina calda a filmului, chitara spaniola, precum si cadrele ce au in prim-plan obiectivele turistice bine cunoscute ale orasului catalan, La Sagrada Familia si parcul Guell, ne fac sa ne pregatim imediat bagajele si sa pornim intr-o aventura in acest oras spaniol, deosebit de romantic.

  1. And while we were here

Jane (Kate Bosworth) si Leonard (Iddo Goldberg) sunt doi tineri casatoriti care au venit timp de cateva saptamani in Italia pentru Leonard, care este violonist si se pregateste de un concert. In acest timp, Jane se gandeste ca ar fi bine sa lucreze la cartea ei, astfel ca pleaca in excursie de una singura pe insula Ischia.

Aici, Jane il cunoaste pe Caleb (Jamie Blackley), care o va invata lucruri nestiute despre ea. Cadrele idilice ale insulei Ischia, activitatile lui Jane, dar si energia lui Caleb ne fac sa ne dorim sa exploram lumea, dar si pe noi insine.

  1. Eat Pray Love

Liz (Julia Roberts) iubeste calatoriile. Dupa o casatorie si o relatie esuata, Liz decide ca doreste sa porneasca intr-o calatorie in care sa se dezvolte ca om.

Prima destinatie de pe itinerariul lui Liz este Roma.  Aici intalneste cateva persoane care o ajuta sa descopere placerea de a manca, de a se relaxa, de a isi oferi momente de respiro, sau, dupa cum spun italienii, “il dolce farniente” – placerea de a face nimic.

Urmatoarea destinatie in care Liz ajunge este India. Acolo incearca din greu sa isi mentina calmul, sa aiba rabdare, sa mediteze.

Ultima destinatie pe lista lui Liz este Bali. Acolo gaseste atat pacea interioara, cat si o posibila poveste de dragoste.

  1. Under the Tuscan Sun

Frances (Diane Lane) are 35 de ani si este o scriitoare proaspat divortata. Lipsita de inspiratie, intr-o depresie profunda, aceasta se decide sa isi ia viata in piept si sa se mute in Italia, mai exact in Toscana. Frances isi cumpara o vila numita “Bramasole” – tradus ca “doritoare de soare”. Casa necesita renovare drastica, insa ii ofera un inceput promitator lui Frances. Incet, dar sigur, scriitoarei ii revine inspiratia, dupa ce intalneste felurite tipuri de oameni.

Acest film te invata ca in viata ai parte de o a doua sansa, trebuie doar sa ai forta de a schimba ceva, chiar daca asta inseamna sa o iei de la inceput, intr-o tara complet straina.

  1. The Bucket List

Edward (Jack Nicholson) si Carter (Morgan Freeman) se intalnesc in spital. Amandoi au cancer in stadiul terminal. Edward este un batran multi milionar, iar Carter este un om simplu. Chiar daca la inceput pare ca nu au nimic in comun, dupa multiple discutii, cei doi afla ca au o lista de lucruri pe care si-ar dori sa le faca inainte sa moara. Astfel, cei doi pornesc intr-o aventura prin toata lumea, renuntand la tratamentul din spital.

Ii vei urmari pe cei doi jucand poker in Monte Carlo, mancand cantitati uriase de caviar, plimbandu-se cu masini de curse, facand sarituri cu parapanta si multe alte activitati cat mai extreme.

  1. Amélie

Amélie este o tanara care se decide intr-o zi ca vrea sa schimbe lumea, si incepe prin a schimba vietile persoanelor pe care le cunoaste. Cand Amélie gaseste o cutie veche de jucarii ascunsa in apartamentul ei, se hotaraste ca vrea sa o returneze persoanei careia i-a apartinut. Il gaseste pe Mr. Bretodeau si ii reaminteste cu drag de copilarie.

Actiunea are loc in Paris, iar cadrele idilice asupra Turnului Eiffel, a orasului, in general, ne duc cu gandul la efemeritatea lucrurilor si la faptul ca ar trebui sa incercam zilnic sa facem bine altora. Chiar daca la o prima privire par nesemnificative, acestea pot schimba radical viata celorlalti.

  1. Seria Before (Sunrise, Sunset, Midnight)

Aceasta trilogie ii urmareste pe Celine (Julie Delpy) si Jesse (Ethan Hawke), de-a lungul a 30 de ani.

In 1995, in Before Sunrise, americanul Jesse se afla in tren catreViena, unde o cunoaste pe frantuzoaica Celine. Cei doi coboara din tren si petrec o zi si o noapte impreuna, iar o frumoasa poveste de dragoste se infiripa intre ei. La sfarsitul zilei, cei doi stabilesc sa se vada in primavara in acelasi loc. Seria urmareste povestea de dragoste a protagonistilor, psihologia acestora si complexitatea indivizilor, surprinsa in diverse locuri din lume.

Primul film are loc in Viena, cel de-al doilea, Before Sunset are loc in Paris, iar celmai recent, Before Midgnight are loc in Grecia.

  1. Midnight in Paris

Acest film este o comedie romantica. Actiunea are loc in Paris si surprinde in paralel o familie care ajunge acolo datorita afacerilor, doi tineri logoditi care traiesc experiente schimbatoare de viata. De asemenea, filmul se invarte in jurul unui tanar care iubeste Parisul, iar regizorul Woody Allen abordeaza urmatoarea idee: oamenii au iluzia ca o viata diferita de a lor ar fi cu mult mai interesanta.

Cadrele deosebit de romantice surprind Parisul dintr-o lumina interesanta. In film vei da peste actori cunoscuti precum Owen Wilson, Rachel McAdams, Marion Cotillard, Carla Bruni si multi altii.

Vezi trailer-ul filmelor pe: http://www.imdb.com


Daca ti-am facut dor de calatorii, vezi ofertele Dertour pe: http://www.dertour.ro/  sau in agentiile Dertour: http://agentii.dertour.ro/