Bali este una dintre destinatiile exotice care se afla in topul preferintelor tuturor turistilor pasionati de culturile asiatice si dornici sa descopere lucruri noi. Daca pana acum nu te-ai gandit ca Bali ar merita o vizita, echipa Dertour iti garanteaza ca dupa ce vei vedea cate lucruri interesante poti face aici, te vei razgandi si vei pune Bali pe lista urmatoarelor destinatii.


Inainte sa incepem, arunca o privire pe ofertele speciale si spune-ne care dintre ele iti face cu ochiul – https://www.dertour.ro/vacante-exotice/bali


1. Viziteaza cel putin un templu

*Sursa foto: Zephyr_p/Shutterstock.com

Este cunoscut faptul ca balinezii sunt foarte apropiati de latura spirituala a vietii si dedica destul de mult timp acestui aspect al existentei umane. In consecinta, au ridicat numeroase temple, unul mai frumos ca celalalt. Printre cele mai cunoscute temple din Bali se afla:

  •  Taman Ayun – o constructie splendida, ce a fost inclusa in anul 2012 pe lista Patrimoniului UNESCO.
  •  Tanah Lot – amplasat intr-un cadru natural spectaculos, Tanah Lot este cel mai popular si cel mai fotografiat templu din Bali.
  •  Ulun Danu – templul Ulun Danu este unul dintre simbolurile destinatiei exotice, o constructie emblematica si incredibil de frumoasa.

2. Gusta cea mai scumpa cafea din lume

*Sursa foto: naito29/Shutterstock.com

Indonezia este locul in care ia nastere cea mai scumpa cafea din lume, cafeaua Kopi Luwak. Pretul ridicat al acestui tip de cafea este dat de procesul in sine si nu neaparat de tipul boabelor de cafea. Cafeaua Kopi Luwak este rezultata din boabe de cafea digerate si apoi eliminate de un animal specific acestor locuri, foarte asemanator cu pisica.

3. Admira faimoasele terase de orez

*Sursa foto: Hartrey Media/Shutterstock.com

Daca ajungi in Bali nu ai cum sa ratezi o vizita la faimoasele terase de orez. O astfel de experienta te va face sa cunosti mai in detaliu stilul de viata al balinezilor si te va apropia inevitabil si de cultura lor. Tegalalang este una dintre cele mai vizitate terase, insa pentru cei care vor sa evite aglomeratia recomandam terasa Jatiluwih.

4. Urmareste rasaritul din satul Pinggan

*Sursa foto: Farizun Amrod Saad/Shutterstock.com

Rasaritul este un moment epic si spectaculos de oriunde l-ai privi, insa atunci cand ai optiunea sa il admiri de la peste 1000 de metri, parca n-ai vrea sa ratezi ocazia.

Daca vrei sa ai parte de o experienta cu adevarat memorabila in Bali, iti recomandam sa vizitezi satul Pinggan si sa te trezesti suficient de devreme incat sa prinzi rasaritul. Privelistea care pare desprinsa din povestile fantastice pe care le citeam pe vremea cand eram copii, nu se compara cu nimic in lume.

5. Racoreste-te in apele cascadei Tegenungan

*Sursa foto: Cocos.Bounty/Shutterstock.com

Cascada Tegenungan este printre putinele cascade care nu sunt situate in inima muntilor. Ascunda in satul Ubud, caderea spectaculoasa de apa ce masoara aproximativ 30 de metri te va fascina inca din primele clipe. In cazul in care vrei sa te racoresti in apele sale, iti recomandam sa ajungi aici in prima parte a zilei, inainte ca grupurile de turisti sa isi faca aparitia.

6. Urmareste Dansul Focului

*Sursa foto: Alexander Mazurkevich/Shutterstock.com

Din seria experientelor pe care nu trebuie sa le ratezi in Bali nu putea sa lipseasca ceremonia focului insotita de spectacolul traditional. Aproximativ 70 de barbati isi sincronizeaza vocile pentru a crea unul dintre cele mai profunde si spectaculoase momente ale sejurului tau. Daca vrei sa ai parte de o experienta cu adevarat unica iti sugeram sa urmaresti acest spectacol in tempul Uluwatu.

7. Testeaza-ti limitele in Nusa Dua

*Sursa foto: Cocos.Bounty/Shutterstock.com

Nusa Dua este o regiune din sudul insulei Bali, cunoscuta pentru resort-urile de lux (acesta este favoritul nostru). Aici poti practica numeroase sporturi nautice si poti profita de ocazie sa incerci lucruri noi.

Pe langa sporturile nautice traditionale, in Nusa Dua te poti alatura practicantilor de jet-skiing, parasailing, kayak, snorkeling sau wakeboarding. Una dintre cele mai tari experiente aici o consituie plimbarea cu barcile “fara fund”.  De fapt, barcile nu sunt lipsite de o suprafata pe care sa stai, ci o au inlocuita cu sticla, astfel incat sa poti observa in detaliu viata subacvatica chiar din barca.


Consulta lista completa a ofertelor pentru un sejur in Bali in urmatorul link – http://www.dertour.ro/vacante-exotice/bali