Desi fac parte din continent ca si pozitionare geografica, aflandu-se la Marea Egee, in partea de vest a Turciei, Kusadasi si Bodrum sunt doua resorturi foarte populare pentru viata lor de noapte vibranta, pentru distractiile si atractiile oferite turistilor din intreaga lume, fiind considerate adevarate insule ale petrecerilor nonstop. Iata detalii…

Insa aceste doua orase nu au doar baruri si cluburi de noapte. Atat in Kusadasi, cat si in Bodrum, predomina hotelurile elegante, traditionale sau moderne, cu servicii de exceptie in sistme all inclusive si cu preturi imbatabile. Plajele sunt private sau publice, iar de pe un sezlong comod poti admira insulele Turciei si iachturile care plutesc pe Marea Egee.

In statiuni gasesti atat restaurante de lux, unele cu meniuri internationale, cat si taverne traditionale, conduse de familii, care te vor servi cu cele mai bune preparate turcesti.

Pentru familiile cu copii, posibilitatile de distractie sunt nenumarate. Vei gasi piscine cu valuri in cadrul hotelurilor, dar si parcuri imense acvatice, unde micurii se vor putea juca si distra pe cinste. Unele dintre aceste aqualand-uri sunt printre cele mai mari si mai frumoase din Europa, aici putand sa petreci zile in sir, fara sa te plictisesti.

Fie ca iti petreci zilele la plaja, relaxat, cu un cocteil si o gustare dulce, fie ca mergi in orase sa vizitezi atractiile turistice sau te odihnesti ziua si petreci toata noaptea in cluburile de pe plaja si in barurile cu muzica live, in Kusadasi si in Bodrum cu siguranta nu te vei plictisi.

Iata ce atractii gasesti in Kusadasi:

– zidurile fortificate ale orasului
– Kaleiçi Camii – o superba moschee construieta in anul 1618
– Guvercin Adasi sau Insula Porumbeilor – este o peninsula aflata la capatul golfului, care are un castel, laje private si cafenele, pesteri si peisaje de vis.
– Kirazli Village – un sat traditional turcesc care iti va incanta simturile
– Yilanci Burnu – o alta peninsula cu plaje private, restaurante si cluburui, unde turistii se distreaza pana in zori
– Pygale – refugiul lui Agamemnon
– cateva parcuri avcatice cu piscine cu valuri, tobogane si alte atractii pentru copii si adulti
– Plaja Doamnelor – o plaja superba, pe care cu siguranta iti va face placere sa te relaxezi!
– Kadikalesi – un castel cu o arhitectura combinata – bizantina si venetiana.
– Parcul national Dilek – golfuri si plaje superbe, incluzand unul dintre cele mai frumoase golfuri din lume, Kalamaki.

Daca mergi inspre sud, vei gasi orasul Bodrum, port si resort la Marea Egee, elitist si boem, bogat in traditii si cultura, in hoteluri elegante si multe festivaluri artistice. Clima de aici este mediteraniana, verile sunt fierbinti, insa temperaturile nu depasesc 32 de grade. In Bodrum vei gasi atat o zona traditionala, cu moschee si temple antice, cat si zona moderna, turistica, plina de restaurante, cluburi, iachturi si terase cu vederi superbe la mare.

Iata ce atractii gasesti in Bodrum:

– excursii de o zi in orase fascinante, in pietele localnicilor, la muzee sau cu barca, spre insule paradisiace.
– cele mai frumoase si mai elegante plaje din Bodrum sunt: Bitez, Bagla, Karaincir, Ortakent, Gumusluk, Turgutreis, Yalikavak si Gundogan.
– practica sporturi acvatice ca snorkeling, scuba diving, windsurfing.
– mergi cu familia si prietenii la parcurile acvatice si la piscinile cu valuri.
– relaxeaza-te la o baie turceasca sau la SPA
– participa la o noapte traditionala turceasca sau distreaza-te intr-un club pe plaja, pana in zori.
– incearca bucataria specifica din Bodrum, bazata pe fructe de mare si peste proaspete.
– Bodrum este o zona speciala pentru cei care vor sa se distreze, sa danseze, sa petreaca si sa uite de probleme. Multi turisti vin aici pentru viata de noapte vibranta.
– fa un safari cu jeepul si descopera atractiile ascunse ale zonei.
– relaxeaza-te pe plajele de 5 stele sau la barurile din piscine.

Turcii stiu sa faca turism la cel mai inalt nivel. Astfel, acestia si-au “construit” aceste orase de pe coasta, le-au dat un aer festiv, le-au daugat pasiune, stralucire si servicii de calitate si au cucerit lumea cu ele. Atat Kusadasi, cat si Bodrum, sunt statiuni recunoscute pentru serviciile all inclusive de exceptie. Daca vrei un concediu de vis, o vacanta pe care sa nu o uiti prea curand, atunci alege una dintre aceste doua destinatii.