Costa Brava este o regiune incredibil de frumoasa, aflata in provincia Girona, in NE-ul Cataloniei, in Spania. Asezarea sa, la doar 60 de km de Barcelona si in apropiere de granita cu Franta, ii confera un statut privilegiat, de statiune luxoasa de vacanta, inca din anul 1950. Daca in trecut principalii “clienti” de pe Costa Brava erau britanicii si francezii, acum foarte multi europeni se bucura de avantajele acestei zone: clima perfecta, natura, plaje excelente, preturi bune.

Numele celebrului resort a fost consemnat pentru prima data intr-un articol din ziarul catalan La Veu de Catalunya, in septembrie 1908. Jurnalistul Ferran Agullo a asociat zonei nordice a Spaniei o denumire foarte potrivita: “coasta salbatica”. Plajele virgine, natura dezlantuita si peisajele care iti taie respiratia, dar si satele modeste de pescari au contribuit la aceasta descriere.

Abia in anul 1960, Costa Brava a devenit numele oficial al zonei de la nord de Barcelona si a inceput sa fie promovat din punct de vedere turistic.

Stancile care strajuiesc marea, plajele cu nisip auriu, raurile agitate care strabat regiunea si climatul mediteranian cu cele 25 de grade din mai pana in octombrie sunt atractii de netagaduit pentru toti calatorii lumii.

Costa Brava se imparte in doua zone distincte: zona turistica, extrem de dezvoltata, cu hoteluri elegante si plaje superbe, excelent amenajate, si zona traditionala, cu orase micute, aflate la granita cu Franta si la poalele Pirineilor, care de-a lungul timpului au atras numerosi artisti ca Salvador Dali sau Picasso.

In orasele din Costa Brava veti intalni numeroase muzee, buticuri cu suveniruri, ateliere mestesugaresti, galerii de arta, expozitii de pictura, teatre si castele marete, ancorate pe stancile ce vegheaza Mediterana.

Inca din anul 1956, in zona Costa Brava s-au organizat concerte si festivaluri de muzica. Josep Ensesa a fost cel care a deschis pentru prima data portile casei si gradinii sale, Senya Blanca din S'Angaro, pentru iubitorii muzicii, cu o serie de concerte reunite in celebrul Mozart Festival.

In zilele noastre, aproape toate orasele de pe Costa Brava au festivaluri traditionale cu muzica si gastronomie de top. Exista gradini, piete, manastiri, esplanade pe care se organizeaza in toiul verii evenimente culturale si artistice. Dintre cele mai importante amintim Festivalul de Muzica Clasica, Pop&Rock, Havaneras & Catalan Music.

Costa Brava a atras de-a lungul timpului si numerosi scriitori, care si-au defintivat opera aici, dar si sculptori, pictori sau filozofi.

Festivalurile de muzica clasica, de rock&pop si sardana te imbie la distractie pana la cele mai mici ore ale diminetii, pe stradutele superbe ale oraselor catalane. Gastronomia este o forma de arta in Catalunia, iar preparatele din fructe de mare si peste proaspat sunt ridicate la rang de arta.

Actori si artisti celebri au ajutat foarte mult la crearea imaginii glamour a zonei Costa Brava. Printre cei care s-au stabilit aici sau isi petreceau vacantele an dupa an pe plajele din Costa Brava se numara: Elizabeth Taylor, Ava Gardner, Yves Montand, Salvador Dalí, Marc Chagall sau Dani Karavan.

Costa Brava a fost si scena pentru numeroase productii spaniole si hollywood-iene, actorii si regizorii gasind inspiratie, relaxare si liniste in aceasta zona, pentru a-si defintiva operele.

Bucataria calatala si in special cea din Costa Brava este o eleganta fuziune intre mare si munte, intre cele mai delicioase preparate din peste si fructe de mare, cu cele din orez, mere parfumate, ceapa sau rosii uscate. Vinurile catalane nobile din zona au un parfum delicat de lamaie si sunt perfecte pentru o cina romantica sau pentru un pranz relaxat pe terasa.

Daca nu esti hotarata unde sa pleci in vacanta anul acesta, specialistii Dertour iti ofera cateva motive pentru a alege Costa Brava ca si destinatie perfecta pentru vara ta de vis:

– Costa Brava inseamna “coasta salbatica” si este renumita pentru natura sa dezlantuita si peisajele care iti taie rasuflarea.

– exista doua zone distincte in Costa Brava – cea turistica, glamour, unde vei gasi hoteluri elegante si dotate cu tot confortul necesar unui concediu de vis – si cea traditionala, cu orasele de pescari, unde au trait mari artisti boemi ai lumii, ca Dali si Picasso.

– indiferent unde te cazezi pe Costa Brava, poti vizita toata zona, poti merge la muzee, la teatre, la spectacole, pe plajele superbe sau in locurile unde s-au filmat diverse productii hollywood-iene.

– Costa Brava este renumita pentru spectacolele si festivalurile sale. Vara poti face parte din traditia locurilor si poti participa la festivalurile de muzica catalana sau la cele de dans, de pe plaja.

– gastronomia catalana este de exceptie – aici vei putea degusta cele mai fine preparate din fructe de mare si peste, dar si cele mai parfumate mere si pere, alaturi e un vin excelent cu aroma de lime.

– hotelurile de pe Costa Brava sunt perfect intretinute si isi asteapta turistii cu portile deschise. Serviciile sunt excelente!

– Cele mai multe dintre hoteluri ofera servicii speciale pentru familiile cu copii: babysitting, piscine pentru copii, aqualand, jocuri, mini-club, gustari speciale pentru cei mici, programe de divertisment, jocuri video si multe altele.

– pe Costa Brava te poti bucura de o vacanta luxoasa, dar simpla, relaxanta, fara milioane de turisti sau trafic infernal.

– pachetele de vacanta sunt special create pentru tine si pentru familia ta!

Fie ca alegi singura dintre zecile de oferte de pe piata, fie ca apelezi la o agentie de turism, trebuie sa te asiguri ca cei care te vor indruma au experienta mare in domeniu, ca iti recomanda o oferta personalizata si ca au contracte transparente, create special pentru tine.