Ce poate fi mai seducător decât un sejur la Hurghada, în Egipt, pe malul Mării Roșii? Puține lucruri, oricât ați fi de pretențioși. Înainte, însă, de a dezbate acest lucru, nu ar fi rău să aflați de unde vine numele Mării Roșii?

Explicațiile par a fi multiple. Pe de o parte, roșul se datorează faptului că în apa acestei mări, care are un nivel ridicat de salinitate, trăiește specia de alge marine Oscillatoria erythraea. Vii, aceste alge sunt albastre, dar, atunci când se sting, culoarea lor devine roșu intens. Pe de altă parte, munții situați chiar în apropierea zonelor de coastă și care sunt bogați în resurse minerale de culoare roșie  ar putea fi un alt motiv pentru care marea poartă acest nume.

De asemenea, numele tribului local himariți se traduce prin „ roșu”. Ar fi de amintit și faptul că, în multe limbi asiatice, punctelor cardinale li se atribuiau culori, astfel încât Negru reprezenta Nordul, iar Roșu reprezenta Sudul. Marea Roșie este descrisă în acest fel ca o mare de la sud. În cele ce urmează, vă prezentăm unele dintre cele mai frumoase plaje din Hurghada, locuri ce pot fi destinații ideale pentru o vacanță la Marea Roșie.

În stațiunea Hurghada se poate ajunge cel mai ușor cu avionul, pe toată durata anului. Puteți alege rute directe sau vă puteți opri și la Cairo, aflat la o distanță de aproximativ 450 de km, pentru a vedea piramidele și Sfinxul și pentru a cunoaște mai bine tărâmul faraonilor. 

Clima fiind subtropicală uscată în această parte a Egiptului, plajele din Hurghada pot fi o destinație deschisă în cea mai mare parte a anului. Multe hoteluri dețin plaje private destinate propriilor clienți sau și vizitatorilor. Puteți, însă, beneficia de serviciile mai multor plaje, fie acestea private ori publice. 

Chiar dacă sunt numite plaje publice, trebuie să țineți seama de faptul că există întotdeauna o taxă de intrare pentru fiecare. În cazul plajelor publice, taxa de intrare variază între 20 lire egiptene (1,3 USD) și 250 lire egiptene (16 USD). Cele mai scumpe plaje sunt situate în Sahl Hasheesh și El Gouna cu o taxa de intrare care variază între 200-300 lire egiptene (13-19 USD). Unele hoteluri permit vizitatorilor din afara complexului sau al resortului să le utilizeze plajele și serviciile contra unei taxe care variază între 200 lire egiptene (13 USD)și 500 lire egiptene (32 USD). Turiștii sunt supravegheați de salvamari pe toată durata zilei.

În stațiunea Hurghada plajele sunt late, cu zone de șezlonguri spațioase, unele spații fiind umbrite de palmieri. Nisipul este alb și fierbinte iar apa mării este limpede și de o culoare albastru-turcoaz. Cum cele mai multe plaje au mici porturi în apropierea lor, pot fi încercate și scurte croaziere în Marea Roșie. De asemenea, puteți alege și alte excursii opționale la fața locului. Prin urmare, puteți pleca de aici frumoase impresii de vacanță.

Top 4 plaje magnifice din Hurghada și din apropiere

Iată câteva plaje magnifice recomandate pentru un sejur de neuitat!

Plaja Sahl Hasheesh

Plaja Sahl Hasheesh se numără printre cele mai frumoase locuri de pe malul Mării Roșii. Plaja are o geografie uimitoare și oferă peisaje magice la doar 18 km distanță de aeroport. Pe plaja de un farmec aparte, a fost construit un complex care deține unele dintre cele mai importante hoteluri și restaurante din zonă. Complexul se „laudă“ cu toate formele de divertisment, de la sporturi nautice la cluburi de noapte.

Golful Makadi

Golful Makadi se află între fermecătorul deșert estic și mare și oferă unul dintre cele mai spectaculoase peisaje din Hurghada. Makadi este una dintre cele mai bune locații pentru scufundări în Hurghada, în zonă aflându-se un recif bogat în viață marină exotică. Golful se află în apropiere de Sahl Hasheesh, la 23 km de aeroport. Plaja oferă o atmosferă relaxantă, cu restaurante și atracții turistice diversificate.

Golful Soma

Peninsula fascinantă a Golfului Soma oferă o vedere panoramică a Munților Deșertului și plaje cu nisip alb sub cerul însorit, temperatură blândă și ape limpezi. Golful Soma este situat la 45 km sud de aeroportul orașului și oferă hoteluri și divertisment de lux, un spa grandios de talasoterapie și cele mai bune centre de sporturi nautice, în special, pentru scufundări și snorkeling.

Insula Giftun

Insula Giftun este una dintre cele mai fascinante zone din Hurghada. Acesta este situată la 45 de minute de mers cu barca de Hurghada și deține 80% din biodiversitatea recifelor de corali din Marea Roșie. Este cel mai bune loc de vacanță, cu un nisip alb strălucitor și apa limpede, albastru turcoaz.

Top 7 plaje publice în stațiunea Hurghada

O plajă publică este un spațiu de-a lungul coastei care a fost declarat ca atare de către autoritățile oficiale. Iată șapte dintre cele mai apreciate plaje publice:

Plaja Mahmya

Aflată pe o insulă protejată chiar în largul coastei El Gouna, plaja Mahmya este un tărâm de paradis la Marea Roșie. Mahmya Beach deține cel mai mare grup de recife de corali protejate și vietăți marine rare care creează turiștilor o experiență unică  și inimaginabilă în materie de activități nautice, precum scufundări libere și snorkeling. Complexul este dotat cu restaurante de calitate, spa-uri, centre de divertisment.

Plaja Smokery

Plaja Smokery din El Gouna este renumită pentru faptul că este un tărâm al luxului tropical. Poate oferi o vacanță de neuitat de-a lungul țărmurilor sale cu iahturi uimitoare, restaurante celebre și multe activități de  agrement și divertisment.

Plaja publică numărul 9, Hurghada

Plaja publică din Hurghada este un loc minunat de agrement fiindcă oferă șansa de a avea marea la dispoziție și de a naviga pe apele sale magice. Plaja este deschisă până la orele 23:00 și este gazdă pentru numeroase activități nautice, motiv pentru care, cu siguranță, veți petreceți momente memorabile.

Plaja Old Vic

Vechea plajă Vic este o plajă impresionantă de la Marea Roșie, extraordinar de liniștită și de relaxantă. Pe plaja cu nisip fin vă puteți bucura și de diferite baruri și restaurante cu o gamă variată de meniuri și băuturi care se asortează perfect cu magnificul peisaj al locului.

Plaja El Sawaky

Una dintre cele mai încântătoare plaje din Hurghada este El Sawaky, un spațiu minunat de agrement și distracție, cu o  priveliște aproape hipnotică la Marea Roșie. Dacă vreți să vă bucurați de un view extraordinar, acesta este locul potrivit.

Plaja Orange

Plaja Orange este un loc încântător care combină natura sălbatică a Saharei orientale cu spațiul fascinant al Mării Roșii. Plaja este și un spațiul al divertismentului și al sporturilor nautice, fiind un loc propice pentru a practica înotul, scufundările și snorkelingul.

Plaja Zeytuna

Zeytuna este o plajă mai retrasă, foarte curată, dotată cu tot ceea ce este necesar asigurării unei bune dispoziții. În vecinătatea plajei, găsiți mâncare și băuturi și puteți practica sporturi nautice.

Top 7 plaje private ale resorturilor și ale hotelurilor din stațiune

Iată câteva dintre cele mai cunoscute plaje ale resorturilor din stațiunea în care astăzi vă stau la dispoziție peste 200 de unități hoteliere.

1. Sunrise Garden Beach Resort

Sunrise Garden Beach Resort este unul dintre cele mai elegante resorturi, care se află la 13 km de aeroportul internațional din Hurghada. Complexul cu plaja sa privată oferă cel mai bine dotat centru internațional de scufundări, spa-uri, centre comerciale cu restaurante, diverse centre de divertisment pentru adulți și copii.

2. Plaja Steigenberger Al Dau

Hotelul de lux Steigenberger Al Dau este situat în centrul orașului, la doar 10 minute distanță de aeroportul internațional Hurghada. Plaja sa îmbină, în modul cel mai plăcut, intimitatea, liniștea cu divertismentul. Complexul propune restaurante de foarte bună calitate, centre de distracție, spa și activități acvatice.

3. Hurghada Long Beach

Hurghada Long Beach este situată la doar 14 km de aeroportul din Hurghada și este unul dintre cele mai renumite locuri adecvate pentru cupluri și familii. Complexul și plaja oferă cele mai diversificate mijloace pentru relaxare, locuri de divertisment și de joacă.

4. Stella Di Mare Beach Resort & Spa Makadi Bay

Stella Di Mare Beach Resort &Spa se află în apropierea golfului Makadi și oferă turiștilor o experiență de relaxare totală la Marea Roșie. Complexul se află la 30 km sud de aeroportul orașului. Toate facilitățile resortului sunt concepute pentru a oferi un melanj perfect de liniște și aventură printr-o întreagă gamă de activități nautice.

5. Dana Beach Resort Albatros

Dana Beach Resort Albatros oferă vacanțe memorabile într-o atmosferă de liniște totală și libertate de-a lungul lagunelor sale încântătoare, restaurante, activități de divertisment, toate la doar 15 distanță de aeroportul internațional Hurghada.

6. Arabia Azur Resort

Arabia Azur Resort reprezintă tot ceea ce un turist își poate dori pentru a se simți bine. Complexul și plaja sunt complet dotate, oferind variate activități de divertisment, spa-uri și activități acvatice.

7. Plaja de Corali Hurghada

Coral Beach Hurghada oferă activități sportive nautice, scufundări și snorkeling plus variate activități de agrement și distracție.

Orice plajă ați alege, Marea Roșie va fi la picioarele voastre. Nu uitați să luați în bagaj aparatele foto pentru a fotografia minunatele peisaje și echipamentul sportiv pentru activități nautice.