De cate ori te pierzi in newsfeed-ul Facebook, scrolland printre postari despre vacante si poze ale prietenilor tai plecati in tari calde? De cate ori te intristezi cand te gandesti ca nu ai destui bani incat sa iti permiti sa pleci in vacanta? Ei bine, afla ca vacantele nu sunt rezervate doar celor care castiga mii de euro pe luna; si tu te poti bucura de o mica escapada la mare sau la munte cu bani putini. Trebuie doar sa stii ce sa eviti, ce sa vizitezi si, cel mai important, pe ce sa nu cheltuiesti putinii bani pe care i-ai alocat unei vacante. Iar ca sa te ajutam, ti-am pregatit cateva oferte all inclusive pentru orice buzunar si un articol cu sfaturi practice.

Aventureaza-te pe trasee mai putin cunoscute

Capcanele turistice pot fi un adevarat cosmar pentru portofelul tau. Sigur, sunt atat de populare cu un motiv si chiar merita sa le vizitezi, insa noi te sfatuim sa te abati putin de la traseul clasic si sa explorezi si alte locuri pe cont propriu. Orice tara pe care o vizitezi iti va oferi experiente de neuitat si peisaje superbe fara orele de stat la cozi sau tarabele de suveniruri.

Da prioritate experientelor

O sa fim directi: suvenirurile sunt supraapreciate. In loc sa te intorci acasa cu o geanta plina de mici “amintiri”, mai bine investesti in activitati si experiente care vor ramane cu tine o viata intreaga. Iti vor face vacanta mult mai frumoasa, bagajele mai usoare si, cel mai important, iti vor tine portofelul in siguranta.

Fa rezervari din timp

Poate e destul de evident, insa preturile cresc pe masura ce se apropie data vacantei tale. Asa ca ia-ti putin timp liber cu cateva luni inainte si ocupa-te de tot ce tine de bilete de avion, cazari sau bagaje. Vei economisi bani si nu vei fi stresat pe ultima suta de metri.

Nu te incarca cu bagaje

Secretul unei vacante fericite este un bagaj cat mai mic. Nu doar din punct de vedere al confortului, cat si din punct de vedere financiar. Cand calatoresti cu avionul, costurile vor fi mult mai mici pentru un bagaj de mana decat pentru alte cateva valize si genti. In plus, un simplu rucsac va fi si mai comod pentru tine.

Fa-ti cumparaturile in pietele locale

Incearca sa mananci produse de sezon din productie locala. Nu numai ca sunt mult mai ieftine decat cele din marile magazine dar vei si ajuta economia locala pentru ca toti banii se vor duce direct la producatori. In plus, va fi o ocazie excelenta de a socializa si de a cunoaste localnicii, iar multi dintre ei sunt cat se poate de prietenosi si amabili.

Sursa foto: www.pexels.com