Vacantele nu trebuie sa insemne doar plaja si piscina, all inclusive si city-break-uri. Pentru calatorii indrazneti si aventurieri exista metode speciale de a-si petrece concediul: plimbari lungi prin orase de poveste, escaladari pe crestele muntilor, drumetii cu bicicleta pe cele mai interesante coaste ale marilor sau descoperirea unor culturi de mult uitate. Iata 5 aventuri senzationale pe care vi le propunem…

 

Top 5 Aventuri senzationale prin lume

 

1. Plimbari cu biciletele prin Franta

Daca esti pasionat de biking si de peisajele spectaculoase ale Frantei, iti propunem o calatorie interesanta, printre podgoriile insorite ale regiunii Bordeaux si castelele medievale din Dordogne Valley. Exista ghizi specializati pentru aceasta zona a Frantei, care inchiriaza biciclete si iti fac un program excelent: trasee superbe si seri cu muzia, mancare frantuzeasca si vinuri vechi.

2. Safari in Africa

Nu cred ca exista calator pasionat care sa nu-si doreasca sa ajunga intr-un safari in Africa. Poti opta pentru un safari organizat, care te va purta peste intinderile salbatice ale Kenyei si Tanzaniei, unde vei putea admira peisaje care iti taie respiratia, dar si animale salbatice in habitatul lor. Nu ezita sa pleci intr-o astfel de aventura, care te va marca pe viata!

3. Chile – exploreaza cultura locala

Chile este o tara fabuloasa. Aici poti face o plimbare prin Anzi, de-a lungul Raului Futaleufú, iar apoi poti inchiria un kayak pentru a naviga pe Oceanul Pacific. Orice ai alege, o escapada in Chile va fi de neuitat, iar localnicii si cultura deosebita a acesti tari te asteapta sa le descoperi secretele.

4. Thailanda – nu doar plaje de vis!

Thailanda poate insemna si o altfel de aventura. Poti merge la plaja si sa te cazezi in hoteluri de lux, dar poti sta si in casele localnicilor si sa te plimbi cu bicicleta sau cu motorul prin satele, orasele si de-al lungul coastelor senzationale ale Marii Andaman. Thailanda are foarte multe de oferit, iar activitatile sportive si recreative raman la alegerea ta.

5. Iordania – o aventura plina de maretie!

Alege sa vizitezi in urmatoarea ta escapada Iordania, o tara incredibila, care te va cuceri. Mergi in Petra si la Marea Moarta si locuieste untr-o eco-lodge, fa poze cu arhitectura de poveste si mananaca cele mai delicioase bucate din aceasta parte a lumii. In aceasta vacanta iti poti lua toata familia, pentru ca si cei mici vor fi surprinsi de frumusetile locurilor.