Daca destinatiile turistice aglomerate nu sunt preferatele tale, atunci noi iti recomandam sa incerci altceva. O vacanta de vis intr-un sat pitoresc din Europa, nedescoperit de turisti si cu frumuseti nealterate. Unele dintre aceste localitati sunt aproape ireale. Linistea, povestea locurilor si peisajele iti vor transforma vacanta intr-o aventura de neuitat. Iata mai jos care sunt cele mai frumoase sate din Europa…

 

Top 10 sate superbe din Europa pe care sa le vizitezi toamna aceasta

 

1. Bolgheri, Italia

Se afla la cativa kilometri de Pisa, in inima Toscanei, iar decorul sau de poveste te va relaxa total.

2. Staufen im Breisgau, Germania

Staufen im Breisgau se afla la 75 de minute de Strasbourg, iar pasunile verzi, bisericile gotice si livezile de pruni, cu muntii inzapeziti ca decor te vor fascina.

3. Aberdour, Scotia

In Aberdour poti ajunge in 30 de minute cu trenul din Edinburgh. Este un sat cu 1700 de locuitori, pasuni de un verde incredibil si un castel medieval inconjurat de ziduri masive.

4. Roundstone, Irlanda

Din Galway ai doar cativa kilometri de parcurs pana in satul de pescari Roundstone, cu doar 239 de locuitori. Aici viata are un alt ritm: apele sunt limpezi, pestele proaspat, iar parcurile nationale din jur sunt fascinante.

5. Chassignolles, Franta

Acest sat uitat de timp se afla la jumatatea distantei dintre Clermont-Ferrand si Le Puy-en-Velay. O biserica din secolul al 12-lea troneaza in centrul satului, iar casele imense adapostesc o populatie de doar… 86 de locuitori. Au si un hotel!

6. Folégandros, Grecia

Satucul din Cyclades nu are nimic in comun cu Santorini: este mai frumos, casele sunt incredibil de albe, iar apusurile unice in lume. Aici traiesc doar 700 de suflete, iar preturile sunt modice.

7. Marvão, Portugalia

Marvão este un sat cocotat pe munte, cu doar 159 de locuitori. Castelul si biserica din secolul al 13-lea sunt atractiile acestei asezari, insa peisajele sunt “the best you can get”!

8. Terschelling, Olanda

Imagineaza-ti o pictura de Van Gogh: case cu acoperisuri din tigla rosie, alei presarate cu sanziene, cer albastru, cafenele pierdute pe stradute. Asta vei gasi in acest orasel aflat in apropiere de Amsterdam.

9. Slavonice, Cehia

Daca Praga este prea scumpa si prea turistica, poti merge in copia sa miniaturala, Slavonice. Se afla la doua ore de condus de Capitala si este un oras spectaculos, cu doar 2.700 de locuitori.

10. Kotor, Muntenegru

Este unul dintre cele mai frumoase orasele neturistice din lume: lumina este aurie si roz la apus, bisericile medievale isi cheama credinciosii la slujba, plajele sunt albe si fine, iar apele marii reflecta muntii din departare.