Palma este un oras si un port imporatant al insulei Majoca si capitala comunitatii autonome a Insulelor Baleare din Spania. Orasul este situat pe coasta de sud a insulei, in Golful Palma. Populatia orasului Palma este de peste 400.000 de locuitori si este a 12-a arie urbana ca marime din Spania. Turistii care viziteaza Palma de Mallorca in fiecare an sunt in numar de peste 22 de milioane!

 

Familia regala a Spaniei isi petrece fiecare vacanta de vara in Palma de Mallorca, iar orasul este un important centru cultural si turistic al Europei. Si emigrantii sunt atrasi de aceasta zona, numita Pla Mirall, in special veniti din zone ca Africa sau America de Sud.

Clima in Palma este mediteraneana, cu veri superbe si ierni blande. Temperaturile ajung vara pana la 29 de grade, iar iarna sunt cuprinse intre 10 si 16 grade Celsius, multi turisti mergand pe plaja chiar si in aceasta perioada.

 

Iata mai jos ce poti vedea/face in Palma de Mallorca:

1. Viziteaza superbele monumente: Catedrala Goctica, cladirile in stil renascentist (City Hall), Baile Arabe, Palatul Almudaina, Castelul Bellver, datand din secolul al 14-lea.

 

2. Fa turul orasului vechi. Viziteaza Cartirul evreiesc, Manastirea las Capuchinas, casele si gradinile superbe din aceasta zona.

 

3. Participa la petrecerile de sezon – oricare ar fi acestea, exista intotdeauna muzica buna, dans, costume traditionale, artificii, mancare delicioasa si bauturi fine.

 

4. Viziteaza muzeele si galeriile de arta: Museu d’Art Espanyol Contemporani, Es Balua

rd (cu opere ale artistilor Cezanne, Picasso, Miró si Barceló, dar si privelisti spectaculoase asupra Golfului Palma), Museu de Mallorca.

5. Viata de noapte! Multe baruri, restaurante si pub-uri sunt situate de-a lungul Avinguda Gabriel Roca, cunoscuta ca si Passeig Marítim. Cele mai frecventate sunt Pacha si Titos.

 

6. Incearca bucataria spaniola! Tapas Bars, cafenele, restaurante, piete, pe toate le vei gasi pe strazile Passeig des Born si Avinguda d’Antoni Maura. Pentru a gusta din bucatele traditionale viziteaza satul Génova, aflat la 15 minute de centrul orasului Palma.

 

7. Mergi la plaja! In Palma sunt o multime de plaje superbe ca: Es Trenc, F ormentor, Cala Deia si S’Arenal.

 

8. Incearca sporturile de apa, navigheaza, ia pranzul pe un vas si admira skyline-ul orasului.

 

9. Viziteaza alte zone ale insulei! Celebra ruta Serra de Tramuntana iti ofera privelisti fabuloase: munte, stanci iesind din mare, vai cu maslini si portocali, sate superbe ca Valldemossa si Deià.

 

10. Fa-ti cumparaturile in pietele traditionale! Viziteaza Santa Maria, Alcúdia si Sa Pobla, deschise duminica dimineata.

 

Recomandarea Dertour

Sejur in Mallorca pentru seniori – Hotel Las Arenas 4*/ Cán Pastilla 4*

 

Oferta include: bilet de avion  cursa TAROM: Bucuresti – Mallorca – Bucuresti, 7 nopti cazare hotel 4*, mic dejun si cina, transfer aeroport-hotel-aeroport, excursie de jumatate de zi – Mallorca Autentica, asistenta turistica locala, asigurare medicala.

 

Tarif: de la 355 euro/ persoana/ sejur.

 

Descriere:

 

Hotel Las Arenas 4*/ Cán Pastilla 4*

 

Localizare: hotelul este situat la 50m de plaja Cán Pastilla si la 100 m de zona comerciala  unde va puteti bucura de resturantele, barurile si magazinele locale

 

Durata: 8 zile

 

Perioada valabilitate: 05/02/2012 – 29/04/2012

 

Categorie hotel: 3/4 stele
Tip camera: dubla
Tip masa: HB – Demi-pensiune
Transport: Avion si transferuri

 

Facilitati hotel: hotelul dispune de restaurant, bar, piscina exterioara pentru adulti si copii.

 

Facilitati camere:
Camerele dispun de aer conditionat, telefon, TV satelit, minibar, uscator de par, balcon. Majoritatea camereler dispun de vedere la mare.

 

Nu sunt incluse:

 

– taxe de aeroport: 95 EUR / persoana
– asigurarea storno recomandata de agentie – aproximativ 40 lei/persoana
– intrarile la obiectivele turistice
– alte servicii decat cele mentionate in program

 

Observatii:

 

– Zbor charter in fiecare zi de Duminica: perioada: 5 februarie – 29 aprilie 2012
– Copiii intre 0,1-1,99 ani nu au loc in avion, tarif: 30 euro / infant
– Supliment camera single :  125 EUR /sejur/persoana
– A 3-a pers in camera dubla :  355 EUR / sejur /persoana
– Copil 2-11.99 ani in camera cu 2 adulti :  325 EUR /sejur

 

* SUPLIMENT NON SENIORI: 99 EUR/PERSOANA/SEJUR

 

* De pretul de baza pot beneficia doi  SENIORI cazati in camera dubla (persoane cu varsta peste 55 de ani) sau  1 persoana  peste 55 de ani cu un nonsenior sau 2 persoane  55 de ani  si un nonsenior cazati  in camera tripla .

 

* Nu se accepta rezervari daca acestea nu sunt insotite de: data nastere (nu CNP), pasaport (sau carte identitate).