Imagineaza-ti plaje virgine scaldate de apele turcoaz ale Oceanului Indian, nisipuri nesfarsite care se transforma treptat in savane si ierburi inalte batute de vant, dealuri domoale, lacuri cu ape limpezi, munti acoperiti de zapada vesnica si rezervatii naturale care adapostesc The Big Five – cele mai infricosatoare si spectaculoase animale de pe planeta. Toate acestea le poti gasi intr-o singura tara din lume! Welcome to Kenya!

Sarbatori de vis in Kenya

Republica Kenya este o tara din estul Africii, aflata pe linia ecuatorului. Asezarea sa este una dintre cele mai fericite: in SE este scladata de Oceanul Indian, se invecineaza cu Tanzania, Uganda, Sudan, Etiopia si Somalia, are unele dintre cele mai frumoase si mai mari lacuri tropicale din lume, iar Muntele Kenya, care ii confera si numele, strajuieste intinderile verzi cu varfurile sale acoperite de zapada.

Capitala Kenyei este la Nairobi, un oras interesant, cu o cultura diversa. Padurile nesfarsite, dealurile sarutate de soare, Lacul Victoria (al doilea din lume cu apa proaspata), safarienii si parcurile nationale incredibile – toate acestea sunt motive suficiente pentru a-ti atrage atentia.

Clima in Kenya este variata: pe tarmurile oceanului este tropicala, in nord este arida, cu temperaturi mari ziua, dar scazute noaptea, iar in Nairobi este aproape temperata, datorita apropierii de munti. Sezonul ploios se desfasoara in perioada martie-aprilie si mai-iunie, insa ploile tropicale cad des doar dupa-amiaza si noaptea. Cea mai bune perioada pentru o aventura africana este noiembrie-februarie.

Kenya este cunoscuta pentru triburile sale salbatice, libere si mandre, incluzand celebrii Maasai, care au vesminte colorate, traditionale, si o istorie fascinanta. The Big Five – animalele mari ale Africii – pot fi vazute in Kenya, mai ales in zona parcului Masai Mara – aici vei putea fotografia leul, leopardul, bivolul african, rinocerul si elefantul.

Insa in parcurile nationale vei gasi si o varietate incredibila de reptile si de pasari exotice. Kenya este de asemenea si scena uneia dintre minunile lumii – marea migratie a antilopelor gnu – care strabat mii de kilometri, intre Serengeti, Tanzania si Masai Mara in cautare de mancare si apa.

O vacanta in Kenya te va uimi si te va incanta peste masura. Se spune chiar ca Africa reuseste cumva sa iti intre in sange, cu praful ei rosu, cu maasaii cei frumosi si salbatici, cu animalele cu priviri fioroase, cu peisajele care iti taie respiratia. Daca alegi sa petreci aici sarbatorile vei avea parte de un altfel de spectacol decat esti obisnuit. Insa unul pe care nu il vei uita niciodata!

Iata ce poti face in Kenya!

1. Bineinteles, daca ai ajuns in Kenya, trebuie sa descoperi ce inseamna sa fii safarian. Sa te plimbi cu jeep-ul prin savana fierbinte, sa astepti cu emotie elefantii, sa simti panica atunci cand se apropie leii, sa fitigrafiezi pasarile si sa surprizni rinocerii.

2. Viziteaza Masai Mara, cea mai importanta atractie turistica din Kenya. Se afla la granita cu Tanzania si aici vei avea ocazia sa ii vezi pe celebrii maasai.

3. Dupa aerul uscat, prafos din savana, coboara spre plajele superbe ale Kenyei. Aici se afla si cele mai frumoase resorturi din Africa, iar zone ca Mombasa, Lamu sau Malindi te vor face sa te relaxezi complet.

4. Daca iubesti pasarile, atunci fa o excursie la Lacul Nakuru, unde vei avea parte de cea mai interesanta experienta: flamingo roz isi iau zborul intr-o ploaie de stropi stralucitori creand o magie greu de explicat in cuvinte.

5. Daca iubesti muntele, atunci o excursie pe Muntele Kenya sau pe Kilimanjaro este obligatorie! Insa nu uita de echipamentul adecvat!

6. Cei care iubesc shoppingul, in Kenya vor gasi oportunitati minunate. Strabate pietele din Nairobi si Mombasa in cautare de suveniruri, de cafea delicioasa, de bijuterii si haine, de instrumente muzicale unice in lume si de obiecte colorate si fascinante care iti vor impodobi casa si viata.

Daca alegi sa iti petreci sarbatorile in Kenya, specialistii de la Dertour iti propun urmatoarele resorturi:

Hotel Reef 3*, Mombasa
Localizare: situat la 7 km de centrul orasului Mombasa, intr-o zona de shopping.
Facilitati hotel: receptie, restaurant, bar.
Facilitati camere: seif, aer conditionat, plasa contra tantarilor, birou, TV satellit, telefon.

Hotel Bahari Beach 4*, Mombasa
Localizare: localizat pe coasta de nord a Kenyei, pe renumita plaja Nyali Beach.
Facilitati hotel: receptie, piscina, magazin, cafenea, restaurant,
Facilitati camere: aer conditionat, telefon, minibar, dulap, oglinda cosmetica.

Hotel Southern Palms Beach 4*, Mombasa
Localizare: este situat de-a lungul plajelor cu nisip alb din Oceanul Indian, pe plaja Diani Beach, la 35 km sud de Mombasa.
Facilitati hotel: schimb valutar, receptie, piscina, magazine / supermarketuri, restaurant.
Facilitati camere: TV, cafetiera, aer conditionat, seif electronic (contracost), minibar.