Orașul valsului este un compendiu de sunete, culori, gusturi și experiențe inedite. Pentru a înțelege cât mai bine acest oraș, care la prima vedere pare rece, ca turist trebuie să combini atât locurile arhicunoscute de pe harta turistică, cât și micile comori greu, dar nu imposibil de descoperit ale orașului.

MUZEUL SIGMUND FREUD

Începem această călătorie în anul 1896, la cea mai faimoasă adresă din Viena, Strada Bergasse, nr. 19, unde a locuit și a primit pacienți, timp de 47 de ani, Sigmnund Freud.

Apartamentul și cabinetul propriu-zis al părintelui psihanalizei au fost transformate în muzeu în anul 1971, unde se pot observa biroul acestuia, cu notițele asupra cazurilor de psihoză, o imagine parcă înghețată în timp, din momentul fugii sale în exil, unde un an mai târziu, la Londra, se stinge din viață.

VINĂRIA WIENINGER

Urcăm pe celebrele dealuri ale Vienei, cu ale lor vițe de vie întinse pe kilometri întregi, de unde putem privi panorama orașului și putem degusta din butoaiele pline cu vinuri autentice.

Aici mai putem face tururi ale pivnițelor, unde aflăm procesul de producție ale unora dintre cele mai apreciate tipuri de vin.

Mesele în aer liber, gazdele primitoare, muzicienii ce ne încântă la masă și mirosul strugurilor copți ne transportă într-o atmosferă idilică și pictează un tablou agățat în peretele amintirilor noastre cele mai de preț.

PALATUL SCHONBRUNN

Poate unul dintre cele mai cunoscute obiective vizitate de turiști, palatul la fel de măreț ca Versailles-ul din Franța înglobează 1.441 de camere.

În jurul palatului ne pierdem prin Grădina Privy, care este absolut spectaculoasă și care a fost amenajată la ordinul Împăratului Leopold I, putem admira reședința de vară Gloriette, construită pe un deal, și putem vizita cea mai veche grădină zoologică din lume.

Palatul Schonbrunn este o lume în sine, un univers care atrage minți însetate de frumos, de artă și istorie.

PARCUL DE DISTRACȚII PRATER

Cum o vacanță completă nu este compusă doar din cultură, tradiție și istorie, parcul de distracții Prater oferă curajoșilor, dar și curioșilor, șase kilometri pătrați de caruseluri, montagne-russe-uri, și dulciuri pentru toate gusturile.

Imensul complex a fost amenajat pe un fost teren de vânătoare, de către Împăratul Iosif al II-lea. Aici găsim cele mai cunoscute atracții, printre care se numără Roata Mare, Trenulețul Lilliputbahn, Fabrica de Bile, Statuile rotative Calafati și Caruselul cu Ponei.

CLĂDIREA HUNDERTWASSERHAUS

Obiectivele moderne și-au făcut loc printre cele mai cunoscute locuri de vizitat din Viena și oferă o altă latură a turismului, într-un oraș care la prima vedere pare a oferi doar istorie și tradiționalism. Printre clădirile gotice, sălile elegante de unde se aud ritmuri de vals și palatele care au consacrat Viena, s-a strecurat clădirea Hundertwasserhaus, compusă din 52 de apartamente viu colorate, și care a luat naștere din mintea complexă a arhitectului Friedensreich Hundertwasser.

Viena este o surpriză, chiar dacă este prima oară când o vizitezi sau dacă te întorci pentru o noua experiență. Timpul nu este niciodată suficient pentru acest oraș splendid, în care fiecare ungher are o poveste, îți oferă o emoție sau îți delectează simțurile. Dacă ți-am deschis apetitul pentru călătorii, alege un city break în Viena și rătăcește-te printr-una din cele mai frumoase capitale din câte vei vizita vreodată.