Costa BravaSituata in nord-estul Cataloniei, Costa Brava este rezultatul dezvoltarii unui conglomerat de asezari pescaresti, care s-au transformat in doar 50 de ani in una dintre cele mai vizitate zone turistice ale lumii. Succesul sau este foarte bine conturat si are baze puternice care constau in numeroasele plaje deosebite, in obiectivele turistice cat se poate de interesante si evident, in farmecul spaniol, care se gaseste foarte bine concentrat in zona Cataloniei.

Turistul care ajunge in Costa Brava poate sa descopere nu mai putin de 200 de km de plaje si de peisaje deosebite, brazdate de golfulete pitoresti si strajuite de Muntii Pirinei care se afla in partea de nord a coastei.

Cand sa mergi in Costa Brava?

Unul dintre punctele forte ale zonei este faptul ca o poti vizita oricand, cu acelasi scop: plaja. Clima este una mediteraneana, asadar, este foarte placuta si foarte blanda. Chiar si iarna este blanda, iar soarele nu se sfieste sa isi faca simtita prezenta, indiferent ca esti in ianuarie sau in august. Daca vrei temperatura perfecta insa, este bine sa vizitezi Costa Brava pe timp de vara, deoarece temperatura nu depaseste prea des 36 de grade Celsius, iar apa are chiar si 25 de grade Celsius.

Ce sa faci in Costa Brava?

Este greu sa stabilesti un itinerariu in aceasta zona, in conditiile in care ai atat de multe lucruri de vizitat si atat de multe plaje de incercat. Poti alege una dintre sutele de excursii pe care le poti face in zona sau poti opta pentru relaxarea pe un sezlong, alaturi de o bautura rece si de un soare cat se poate de placut. Cei care au vacante mai lungi ar putea sa le aleaga pe ambele. Chiar si asa, optiunile sunt foarte variate si foarte interesante, asadar, este greu de ales.

Excursii si obiective turistice in Costa Brava

Daca ai ajuns in aceasta parte a lumii, nu trebuie sa ratezi unul dintre cele mai frumoase orase de pe acest pamant. Barcelona este orasul culorilor, al muzicii si al diversitatii si te va uimi prin multitudinea de obiective pe care le are de oferit. Catedrala Sagrada Familia, Parcul Guell, artera pietonala La Rambla sau Acvariul iti vor ocupa tot timpul. Putini din cei care ajung in capitala Cataloniei se multumesc sa o vada o singura data.

Principatul Andorra. O excursie ceva mai obositoare, dar deosebit de frumoasa, ar fi intr-una dintre cele mai mici tari ale Europei: Andorra. Situat in Catalonia, minusculul stat este impresionant prin peisajele pe care le ofera. Sunt doar 179 de km din Barcelona pana in Andorra, iar principalele atractii de aici sunt peisajele oferite de muntii Pirinei si preturile scazute, dat fiind faptul ca andorrezii sunt scutiti de taxe. Atentie insa! Daca vrei sa ajungi in Andorra trebuie sa ai pasaport.

Pentru persoanele care apreciaza partea spirituala a lumii, Monserrat poate sa fie un adevarat refugiu. Este o manastire deosebit de frumoasa, care te intampina cu povesti deosebite si cu o istorie foarte bogata. Manastirea este una dintre cele mai vechi din Europa si este celebra datorita unui cor de baieti, care este, de asemenea, cel mai vechi din Europa si datorita statuii facatoare de minuni a Fecioarei Negre.

O seara spaniola. Nu ai cum sa patrunzi in cultura unui popor fara sa ii cunosti obiceiurile. Participand la o seara traditionala in una din tavernele catalane, vei putea sa te bucuri de o cina delicioasa, de un spectacol de flamenco si de distractie totala pe ritmuri latine. Poti chiar sa inveti sa dansezi Sardanes, dansul regiunii, extrem de original si fermecator.

Plaje in Costa Brava

Plajele din Costa Brava sunt foarte atractive, remarcandu-se printr-o imagine atipica, oferita de stancile abrupte, pline de vegetatie, care intalnesc cu o mare lina si clara. Toate plajele de aici sunt bine ingrijite iar apa calma este o adevarata invitatie la inot.

Desi sunt zeci de plaje pe care le poti incerca, o parte din ele se evidentiaza prin numarul de turisti si prin aprecierea pe care acestia le-o poarta:

– Playa de Lloret. Este plaja orasului Lloret del Mar si este „echipata” cu un nisip fin si alb, o multime de restaurante, baruri si posibilitati de distractie si cu o mare linistita si placuta. Lungimea plajei este de 2000 de metri, insa in continuare se poate ajunge la Playa Sa Caleta, la fel de frumoasa si de atractiva. Tot in zona orasului Lloret del Mar poti gasi plaja Cala de Santa Cristina unde poate fi vizitata chilia Santa Cristina.

– Plaja din Blanes. Este o plaja lunga care ofera de toate. Pe de o parte vei descoperi nisip, iar pe de alta un mal stancos si salbatic. Lungimea sa are 4 km, asadar, te poti bucura din plin de orice iti doresti.

– Tossa de Mar. Este o statiune din Costa Brava care ofera mai multe plaje imense. Ajuns aici vei descoperi Plaja El Codolar, aflata in spatele unor ziduri antice, Plaja La Mar Menuda sau Plaja Tossa.

Ce sa mananci in Costa Brava?

Toti oamenii apreciaza turismul culinar si iubesc sa guste un preparat nou, atata vreme cat este delicios. Bucataria spaniola ofera sute de preparate delicioase, fiind extrem de apreciata pentru deliciile cu carne tocata. Te vei putea delecta cu tapas, morcilla sau mojama si cu o multime de branzeturi sau specialitati de sunca locala.

Chiar daca regiunea cu cea mai buna paella este Valencia, nu trebuie sa ratezi ocazia de a gusta acest preparat traditional si in zona Costa Brava.

Cea mai populara bautura pe care o poti bea in Spania este sangria, un deliciu realizat din vin rosu, limonada, apa minerala, brandi si Cointreau, asadar, daca vrei sa racoresti savoarea fierbinte a preparatelor spaniole, aceasta bautura este perfecta.

Sfaturi utile

Daca te hotarasti sa iti petreci vacanta in Costa Brava, este bine sa tii cont de cateva sfaturi utile. In primul rand, trebuie sa stii ca restaurantele obisnuiesc sa inchida foarte devreme. Multe dintre localurile din Costa Brava incep sa isi inchida usile dupa 22:30, asadar, daca vrei sa iei cina intr-un restaurant, este bine sa ajungi intre 20:00 si 21:00.

Este indicat sa te feresti de soare in timpul zilei, deoarece risti sa suferi arsuri si chiar insolatii. Chiar daca Costa Brava nu este o locatie extrem de calduroasa, acest lucru poate sa fie inselator.

De asemenea, trebuie sa tii cont de faptul ca multe magazine inchid intre 14:00 si 17:00, asadar, aprovizioneaza-te din timp cu cele necesare!

Aici puteti gasi oferta Dertour pentru Spania.

*Sursa foto: www.maiutazas.hu