Daca vara asta ai planuit sa iti petreci vacanta in Grecia, afla ca nu ai cum sa gresesti cu aceasta destinatie. Iar daca inca nu stii unde sa te cazezi, afla ca echipa noastra iti pune la dispozitie cateva oferte la hoteluri in Grecia ieftine si frumoase, numai bune sa iti gazduiasca acele cateva zile de relaxare pe care le asteptai cu nerabdare chiar de anul trecut. Cum spuneam, nu prea ai cum sa dai gres cu o vacanta in tara zeilor olimpieni. Fiecare insula te imbie cu peisaje superbe si vaste oportunitati de distractie si voie buna.

Iar ca sa te ajutam cu traseul, ti-am pregatit si cateva locuri pe care trebuie neaparat sa le vizitezi in Grecia in 2018.

1. Patmos

Patmos

Patmos

Ce este Patmos? Patmos este o mica insula din Marea Egee, care se lauda cu un mic satuc construit in jurul unei manastiri dedicate Sfantului Ioan Teologul, despre care se crede ca ar fi adus Cartea Revelatiei in acest teritoriu. Iar daca ti-ai planuit vacanta in iulie, avem o veste si mai buna. In aceasta perioada, Patmos devine gazda Festivalului International de Film. Desigur, daca vrei doar sa te relaxezi pe nisip, Patmos iti daruieste cu drag cateva plaje unice precum Lambi si Psili Ammos.

2. Therasia

Daca esti genul care prefera linistea si calmul in detrimentul destinatiilor aglomerate si galagioase, atunci Therasia este locul perfect pentru tine. Aceasta mica insula vulcanica este relativ necunoscuta si poti ajunge aici cu o barca, de pe Santorini. Are in jur de 250 de rezidenti permanenti si iti pune la dispozitie mici plaje nepopulate si numeroase trasee pentru drumetii. Este un loc pentru cei care vor sa se desprinda de aglomeratie si agitatie si sa admire in liniste peisajele de poveste, sculptate in piatra vulcanica.

3. Kefalonia

Kefalonia

Kefalonia

Cea mai mare insula a marii Ionice este cunoscuta pentru padurile luxuriante, plajele care iti taie respiratia dar si pentru vinul bun pe care ti-l ofera. Familiile de pe intreaga insula si-au unit fortele pentru a promova soiurile de vinuri locale, precum Robola, si sa iti ofere o experienta inedita care inseamna mai mult decat o simpla degustare de vinuri. De exemplu, Podgoria Haritatos gazduieste festivaluri de muzica si film in fiecare an, intr-un decor rustic si vintage, perfect pentru iubitorii de arta si vinuri alese.

4. Zagori

Aceasta zona muntoasa din regiunea Epirus este o adevarata bijuterie. Este una dintre destinatiile favorite ale grecilor datorita peisajelor naturale si vegetatiei luxuriante. Ce sa mai, este un taram de basm. Nu se faleste cu plaje cu nisip fin, insa daca ai chef de putina aventura, e locul perfect pentru drumetii printre padurile de smarald.

5. Lefkada

Lefkada

Lefkada

Lefkada este conectata de Grecia printr-un pod suspendat, fiind cea mai accesibila dintre insulele Marii Ionice. Cu ce se lauda aceasta insula? Cu plaje scoase de pe copertile revistelor, inconjurate de stanci abrupte care parca protejeaza turistii de jos, cu paduri bogate in vegetatie, dar si cu un august plin de evenimente culturale.

Sursa foto: www.pexels.com