Revista Travel+Leisure alcatuieste in fiecare an un top al celor mai frumoase insule, tinand cont de cateva aspecte: de numarul de turisti si de parerile acestora, de serviciile oferite, de numarul hotelurilor, de conditiile de cazare si masa, de peisajele naturale si de economia tarilor respective. In 2012, 5 insule si-au castigat pozitiile fruntase pe lista celor mai frumoase din Europa. Iata care sunt acestea…

 

Cele mai frumoase insule din Europa

 

1. Santorini, Grecia

Cine nu a auzit de Santorini? De casele albe cu ferestre albastre, de stancile care se inalta din mare, de apusurile dramatice si de hotelurile exclusiviste de aici? Santorini se afla in sudul tarii, in Marea Egee, intre Grecia si Turcia. Vremea este perfecta tot timpul anului, iar milioane de turisti vin aici pentru apusurile si plajele perfecte. In plus, gastronomia greceasca si vinurile nobile sunt alte atractii de neocolit.

2. Sicilia, Italia

Sicilia este cea mai mare insula a Italiei, o zona cu o traditie si o istorie fascinante. Este total diferita de restul tarii, aici vremea fiind permanent calda, iar plajele si resorturile deosebite. Localnicii sunt mandri si nationalisti, considerandu-se sicilieni si nu italieni. Poti admira buticurile cu suveniruri, dar si micile manufacuturi detinute de acestia, si te poti relaxa in tavernele locale.

3. Capri, Italia

Capri este insula exclusivista a Italiei, o zona luxoasa, pentru cei faimosi si bogati, dar nu numai. Aflata foarte aproape de Sorrento (Coasta Amalfi) si de Golful Napoli, superba Capri te intampina cu hoteluri elegante si plaje vintage, cu servicii de exceptie. Chiar daca o vacanta in Capri te va costa destul de mult, trebuie sa vizitezi aceasta insula.

4. Mykonos, Grecia

Mykonos este, fara indoiala, insula petrecerilor dezlantuite. Se afla in apropiere de Atena, intre Grecia si Turcia, in Marea Egee. Pe insula se afla baruri si restaurante recunoscute in intreaga lume, iar turistii vin sa petreaca zilele la plaja, iar noptile la petreceri. Daca vei alege o vacanta in Mykonos, cu siguranta nu te vei plictisi.

5. Insulele Canare, Spania

Insulele Canare se afla mai aproape de Africa decat de Europa, desi apartin Spaniei. Sunt 13 la numar, insa cele mai cunoscute sunt Tenerife, Gran Canaria, La Palma, Lanzarote, Fuerteventura, Gomera si Hierro. Tenerife este alegerea multor turisti englezi, germani sau spanioli. Posibilitatile de distractii sunt nenumarate, iar orasele si plajele sunt superbe. Mai multe despre Tenerife aici!